reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Kurcze wkurzam sie od wczoraj bo mimo diety i lekkich posiłków mam wysoki cukier :-( nie wiem o co chodzi eh..

MONIA udanych zakupów :-) ja chcialam sie wziać za odpieluchowywanie ale przy leżeniu nie dam rady.. jak bedzie cieplo to bede meczyc mojego G. i teściów zeby sie wzieli za to..

EWCIA Tys to dzidlna :tak:

KASPIAN hehe no no uważajcie na murzynka :-D Twoj syn jest dobry!

CARINE tez musze spakowac torbe do szpitala.. gratuluje egzaminów i trzymam &&&&&!

MONYA ja mam mega smaka na dobra chińska kuchnie :tak:

reklama
Ale narobiłyście mi smaka.. No normalnie jak mogłyście...

Ja bym zjadła kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem i sałatką :cool2: Mniaaaaam

Moja rana jeszcze odrobinke sie saczy ale boli juz coraz mniej. Juz calkiem sprawnie przewracam sie z boku na bok w lozku. Tak sprawnie mi to idzie ze juz meza w lozku nie budzie hehe

No ja jutro jestem umówiona na tajskie żarcie z kumpelami, wiec do jutra muszę być jak nowa:)

Monya Domi -zeby tylko przekrecanie -ja to z sofy mam ciezko wstac ,a zalozenie skarpetek to wyzwanie ktore konczy sie zadyszka -tematu kapieli to juz wogole nie bede poruszac bo to istny dramat ,,,,przed wizyta wtorkowa musze jakies lusterko uzyc bo moja lekareczka chyba padnie ze smiechu -tak nie rowno wykoszonego trawnika chyba nie ma nikt ;-)

Dokładnie, przekręcenie się to już nie taki hop siup :-)

Ewaelinka - ja używam depilatora w kremie do bikini, można tym ciapać na ślepo i efekt jest na pewno lepszy niż maszynką, no i nie swędzi tak przy odrastaniu :-) Mój ginekolog powiedział, że spoko można te kremy używać

Witam:)
U nas paskudna pogoda,leje od rana,nic sie nie chce...

Domi dużo siły i wytrwałości! Dzielni jesteście wszyscy:)
Ewaelinka tylko się nie forsuj z tymi paczkami! Jesteśmy wszystkie wdzięczne że robisz to dla nas,ale pamiętaj o sobie!!
Martyna spóźnione ale szczere życzenia dla synka!
Kaspian,Atana właśnie ostatnio dużo dobrego słyszę o Rydgierze,ale niestety dla nas to chyba najdalej połozony szpital.

Odnośnie nocnikowania my calkowicie pozbyliśmy się pieluchy jak Filip miał ok.2,5 roku. Wcześniej długo sie uczyliśmy,ale bez nacisku i pośpiechu. Za radą położnej jak tylko Filip siedział już samodzielnie to sadzałam go na nocnik po posiłkach i zawsze była kupa:)
Fakt,dużo pilnowałam żeby go sadzać na nocnik,często pytałam,dużo było posikanych majcioch,no ale trudno...:) W żłobku też tego pilnowali. Niestety jak poszedł do przedszkola to często mu się zdarzało sikać w majtki,ale nie założyłam z powrotem pampersa. Rozmawiałam z opiekunkami i mówiły,że to się niestety zdarza, nowe miejsce, Filip się wstydził zawołać itd. Ale z czasem wszystko przeszło,bo też one często zwracały uwagę Filipowi czy nie chce siku.

U nas dziś na obiad naleśniki...tylko mi się tego nawet nie chce robić:)

Co do torby do szpitala to natchnęłyście mnie i na próbę chciałam moją spakować,ale niestety trzeba kupić nową,bo mimo że ograniczyłam się do minimum (resztę się spakuje dla M żeby mi dowiózł) to i tak sie nie mieszczę:) Widziałam wczoraj fajną w Biedronce za ok.36zł więc może ją na dniach zakupię. Bo z walizką na kółkach jakoś sie w szpitalu nie widzę:)

reklama
Ja sofę omijam szerokim łukiem, siadam tylko jak S jest w domu. Skarpetek nie zakładam, a noszę tylko japonki. Zmywarki nie opróżniam juz od 2-3 cy, ostatnio doszła do tego pralka. Wszystkie często używane rzeczy z dolnych szuflad powędrowały na górę, a o goleniu będę myśleć w przyszłym tyg. Lusterko tez pewnie pójdzie w ruch. Ja sie gole elektryczna, wiec jest szybciej, łatwiej i bezpieczniej.

Ale jeszcze tylko 2 mce. To juz mniej niż wiecej.

Do góry