reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Carine, poleż chwilę, jak się nic nie zmieni i będziesz nadal się denerwować to dzwoń do lekarza, trzymam kciuki, aby to był fałszywy alarm
Karaiwina, no bardzo ładny, czegoś takiego szukałam, mam nadzieję, że upoluję gdzieś taniej, bo na razie chciałam coś "na próbę", dopiero jak zacznę karmić to wtedy coś droższego

reklama
Przepraszam, że nie nadrobię dnia wczorajszego i dzisiejszego, ale siadam dalej do mgr, muszę się spiąć solidnie i w miarę dokończyć żeby miała co sprawdzać :) Nadrobię wieczorem jak nie padnę :)

Carine, jak ja miałam kilka razy plamienia to każdorazowo trwały one przez kilka dni, tak jakby to co krwawiło się uspokajało - z dnia na dzień były mniejsze. Ale zadzwoń na wszelki wypadek do lekarza :) (PS. teraz każdego będę o to pytać, jak masz Rh- i plamienia, to podali Ci immunoglobulinę ? Bo nie pamiętam jaką masz grupę, a wiem, że kilka osób tu jest jak ja z Rh- :) )

witam Brzuchatki:-)

Ja dziś w lekkie zdziwienie popadłam . Chciałam założyć obrączkę, bo zdejmuję ją na noc coby mi palce nie puchły. Ja do zakładania a tu dupa, weszła do połowy i ani drgnie. Lekka konsternacja, co prawda nogi mi puchną regularnie czasem też drętwieją nieprzyjemnie ale łapki to co innego:no:

Dziś mam w planach wybrać się do lumpka, muszę odnowić nieco garderobę młodego bo mi z większości rzeczy powyrastał . Dziś mega cena 2zł za szt. żal sie nie skusić. Pogoda jak widzę rewelacyjna nie będzie ale może chwilę słonka doświadczę.

Witam witam:)
Może uda mi się nadrobić Wasze wpisy:)

My wczoraj rano byliśmy na badaniach (mocz,morfologia i przeciwciała) potem pojechaliśmy zobaczyć szpital w Krakowie (Narutowicza). Dojechać tam w ciagu dnia to kosmos.. mam nadzieję,że i tym razem przyjdzie mi rodzić w nocy..

I od paru dni ogarnia mnie taka niemoc,że aż sama siebie nie poznaję... nawet leżeć mi się nie chce...

izis nic nie podawali.... te plamienia to mi sie wydaje ze raczej z szyjki, w szpitalu przy kazdym badaniu krwawilam.....co innego jak poronisz, lub urodzisz, wtedy musza podac

Hej dziewczynki,
u mnie noc spokojna, przespana, ale ja na razie nie mam z tym problemu (rzadko na siku muszę wstawać). Dziś brzuch jakby mniej boli, ale oczywiście pierwsze poranne kroki po Mg i Nospę :tak:
Zamówiłam wózek, czekają na przelew i wysyłają (wrzucę na zakupach).

Wczoraj trochę poprasowałam, zaczęłam od pościeli i pieluch, ale stwierdziłam, ze brzuch za bardzo boli i odpuściłam. Chyba poproszę Panią, choć szkoda, bo bardzo chciałam akurat TO zrobić sama!!!! :tak:

Ewelinka, wysłałam Ci priv.
Carine, też myślę, że to "uroki" szpitalnych badań ginekologicznych. Szyjki ukrwione, a tu za grosz delikatności :no: U mnie też trwało to kilka dni, ale każdego dnia było mniej. Najważniejsze, żeby krew nie była jasnoczerwona i w dużych ilościach (tak jak okres). Z drugiej strony, Twój spokój najważniejszy - jeśli bardzo się niepokoisz- dzwoń do gin.
Izis - pisz kochana. Promotorka na pewno doceni Twój trud!!! Na temat immunoglobulin nic nie wiem.
Karaiwina - może nowalijki???

Ściskam Was,
U nas chłodniej i jest wiaterek:-)

kaspian ja wizyte mam za tydz ale w ten piatek moj gin przyjmuje wiec jak sie nic nie zmieni pojde do niego....
na ip jakbym pojechala to znowu by mnie zostawili...... ze mna lezala dziewczyna co upadla wychodzac ze sklepu, ruchy czula ale sie przestraszyla i pojechala na ip. sprawdzic czy ok....zbadali ja wszystko ok ale i tak zostawili na obserwacji.....u nas wszystkie co sie zglosza zostawiaja...

Carine, ja nie poroniłam itd, a dostałam zastrzyk przy plamieniach - na "wszelki wypadek".

Hej :-)

Po wczorajszej wizycie jestem optymistycznie nastawiona do wszystkiego :tak:

Co do chrzcin to chcemy jak najszybciej.. Michał urodził sie 1 lipca a chrzest był 2 września, przespał całą msze wiec uważam, że lepiej wcześnie. My jestesmy wierzący, chodzimy do kościola w każda niedziele/świeta itd.. tak jestesmy nauczeni i nie wyobrażam sobie nie chrzcić. A że termin już jest to sie ciesze bo mam z głowy ;-)
Co do chrzrstnych to z Michałem nie mielismy problemu.. a teraz chrzestnego mamy a znowu z chrzestną jest problem :sorry2: bedziemy musieli brac kogos z dalszej rodziny..

KASPIAN czasami samej sie nie da.. ja tez sie cieszylam na pranie/prasowanie a zrobi to moja mama z siostrami.. trudno jeszcze zdąż sie naprasowac ;-)

CARINE super że już w domu! U nas tez zostawiaja w szpitalu od razu.. wtedy co mnie bolał brzuch to nie chcialam jechac ale mój G. sie uparł.. jakbym nie pojechala to nie wiem co by było.. / odpoczywaj i dzwon do gina

KARAIWANIA dobrze, że to nie jest wirus uff

IZIS oby szybko Ci poszło z tym mgr!

KAMI ja tez nie chodze w obraczce.. choc mocno nie puchne ale jakos wole nie ryzykować ;-)

OJAKA ojj tak.. mi tez sie nic nie chce :sorry2: niemoc totalna..

MADISON u nas jest słońce wiec moge Ci wysłac! Choc i tak ja z niego nie korzystam hehe

DOMI same dobre wieści - extra!

KAHAKA miłego wypadu!

EWAELINKA ja kupilam ostatnio super w Lidlu :-) musialabys sie chyba przejsc do sklepu.. ja mam zamiar sie wybrac pod koniec czerwca jak juz bedzie bezpieczniej :tak: jakos w internecie bałabym sie..

GORGUSIA &&&& za lekarza! Oby było dobrze

ANNA ja takiego bólu nie mam.. ale czasami jak Wojtek mi skacze to na prawde boli ale to rzadko..

Co do kaftanikow to ja nie polecam, są niewygodne, podwijają sie itd.. my stosowalismy body - najlepsze :-)

Moi chłopcy pojechali do sklepu bo zrobilam zamowienie dla Maluszka na 300zł i po rowerek biegowy dla Micha na Dzien dziecka :-) mam nadzieje, że się spiszą!

reklama
Do góry