reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam Sierpniówki. Właśnie dowiedziałam się, że mój mały sąsiad|(jest w wieku mojej Agatki i chodzą razem do szkoły)ma rumień zakaźny. Ostatnio dużo u nas przebywał. Poczytałam,że to jest bardzo niebezpieczne w ciąży.Teraz nie wiem co mam zrobić, dzwonić do lekarza, czy czekać czy mi coś wyskoczy. Jestem przerażona.

reklama
Jutro jadę do Piotra i Pawła po wodę :)))))))) na moje opuchlizny :) „Jan” naturalna woda leczniczabardzo moczopędna, idealna w leczeniu kamicy nerkowej, stosowana również w leczeniu innych schorzeń nerek i dróg moczowych oraz miażdżycy i cukrzycy (w połączeniu z wodą „Zuber”) gdyż wydatnie obniża poziom cholesterolu i cukru.

Ja dzisiaj sie bardzo przestraszylam, bo od ok 2 tygodni mam na piersiach taka wysypke, która jest bardziej intensywna po nocy i cholernie swedzi. Wczoraj pojawiła sie już na rękach, a dzis rano swedzialy mnie i nogi i broda już. Tak bardzo sie boje zeby to
nie zaszkodziło dziecku. Jutro jeszcze przed wizyta u giną skocze do lekarza pierwszego kontaktu. Co o tym sądzicie? Mam nadzieje, ze to nie różyczka , bo nie przechodzilam żadnej zakazuje choroby...
Poproś o badania wątroby - ALAT, ASPAT. oby to nie była choleostaza. trzymam kciuku

Asiołek ja bym bardzo chciała, żeby moja ginka mnie cięła, ale jak da rady, to mam nadzieję, że odda mnie w dobre ręce :-) a z tą wodą to chyba i ja zakupię , może na ciśnienie pomoże
;-)

Anielka
oby posiew wyszedł ok!

Madison eh kurde jakbym każdy miał taki poród sn to byłoby super! no i teraz to Ci się nie dziwię, że miło wspominasz sn :-D

Ciuszki mi się suszą, miejsce w szafie zrobiłam :-D obiad się gotuje , a ja sobie leżę :-) i czekam :-)

Ania, te podwyższone leukocyty to może być jakakolwiek infekcja w organizmie, nie koniecznie układ moczowy, może to być np. od zębów.

Oto mój wysyłany łokieć:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 43
Oj dziewczyny oby te dolegliwości wirusowo/wysypkowe okazały się całkiem niegroźne!!!

Ja własnie oglądałąm filmiki o kąpieli niemowląt - nic nie pamiętam :( do tego wszystkie zagraniczne położne moczą niezagojone pępuszki i się nie stresują.... :) czy pamięć o pielęgnacji maluszka naturalnie powróci kiedy on już bedzie na świecie? czy może raczej powinnam zacząć coś ;) trenowac ;)

zapomniałąm już o tym, że niemowlęta nie mają prawie szyi ;) i trzeba dokładnie o tą szyjkę dbać... oraz przestrzeń za uszkami itd.

hej dziewczyny :-)

Ja mam duzo czasu,ale was jakos nie ogarniam :cool2:

Wlasnie jak to jest z tym kapaniem? kiedy dziecko kapie sie w wannience ?
Powiedzcie mi prosze czy zakup wanienki jest obowiazkowy ? moja mama ma mala wanne wiec jak dla mnie nie ma sensu kupowac dzieciecej ale nie wiem :confused: moze to konieczne ? Co myslicie >?

Wczoraj tesciowa na skypie pokazala mi co zakupila dla naszego malca :szok: Szczerze nie wiem jak ona sie z tym zabierze,pewnie bedzie placic za nadbagarz:shocked2: tyle tego i wszystkiego, a jeszcze na mnie czekaja ciuchy po moich siostrzencach wiec bede miec tego duzo.Jedyne zakupie pielegnacje i wozek i nie wiem co jeszcze bo z ciuchami bedzie przesada:sorry2:

karaiwina a moze jakies uczulenie? od slonca np?
katrina zazdroszcze. moja tesciowa nawet nie pomysli zeby cokolwiek kupic dla malucha, nic kompletnie......

ja wlasnie sobie zakupilam koszule do szpitala..teraz mi brakowalo na zmiane, bo nie zdarzylam kupic...mam nadzieje,że przed porodem juz nie bedzie potrzebna ale....lepiej miec niz nie miec

Ostatnia edycja:
Anna 20060 ja właśnie od środy jestem na lekacj firagin urosept, woda jana i antybioytyk nie pamiętam nazwy taki do rozpuszczenia w wodzie mi wyszły b.liczne bakterie i leukocyty 50:no::no: mój gin powiedział że właściwie takie wyniki to powinny być leczone w szpitalu ale że to wujek mojego męża i wie że bardzo źle znoszę szpital to leczę się w domu też nie miałam żadnych objawów a to jest ponoć częste bardzo bezobajowe ostre zapalenie dróg moczowych trzeba koniecznie leczyć bo może przeniknąć do wód płodowych

karaiwinatak jak piszą dziewczyny bez paniki bo może to jakaś zwykła wysypka ale bacznie się obserwuj bo świąd zwłaszcza stóp i dłoni nasilający się nocą może oznaczać cholestazę ciężarnych

jeśli któraś z dzieczyn miała już cesarkę i byłaby tak miła szczegółowo opisać jej przebieg to ja serdecznię poproszę:-)

reklama
Nektarynka, proszę Cię bardzo :-) w nocy odeszły mi wody. Po przyjęciu mnie do szpitala - badanie na fotelu (bardzo bolesne), ktg i usg. Potem leżałam na takiej sali "przygotowawczej" i tam założyli mi cewnik - trochę to bolało, ale do przeżycia. Aha, no i wenflon założyli. Potem juz tylko czekałam, aż moja gin dotrze na dyżur.
Zanim poszłam na salę operacyjną, to ubrali mnie w taki ich fartuch. Na sali założyli czepek na głowę, popodpinali mnie pod kroplówki, ciśnieniomierz.
Znieczulenie w kręgosłup nie bolało - jak ukłucie komara. Natychmiast zaczyna działać, w sekundę opadły mi nogi. Potem to już szybko poszło. Lekarz sprawdzał, czy aby na pewno nic nie czuję, dotykał nogi, brzuch.
Nic nie czułam, tylko miałam wrażenie, że ktoś mi buja brzuchem na boki. Myślałam, że tylko mnie macają, a oni juz Agatkę wyciągali. Na salę trafiłąm ok. 8.25, a 8.45 już Agatka była na świecie. Potem jeszcze kilkanaście minut mnie zszywali, potem saitariusz jakiś przerzucił mnie jak kawałek mięsa hehe na inne łóżko i z powrotem zawieźli mnie na tę salę, w której leżałam wcześniej.
Co chwilę sprawdzali mi ciśnienie, położna naciskała brzuch, żeby te odchody porodowe wychodziły (to przyznam, bolało baaardzo). Było mi bardzo zimno, podobno to normalne po znieczuleniu. Czucie w nogach i brzuchu odzyskałam dopiero ok 16-17. I od razu pionizowanie. Przeszłam na salę na oddział położniczy, cewnik jeszcze miałam cały czas, ale niedługo mi zdjęli, pod warunkiem, że zaraz sama sie wysikam (co wcale nie jest łątwe, bo nie czuje sie tego parcia).
Coś jeszcze chcesz wiedzieć? :-D

Do góry