reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Cisnienie sie podnosi jak sie poczyta te historie o (nie)przepuszczaniu w kolejkach... Ja mam bardzo mało okazji do sprawdzenia uprzejmości, bo nie chodzę do sklepów raczej. W pierwszej ciazy pamietam, ze otworzono dla mnie kasę w Smyku i raz dziewczyny przepuscily mnie w kolekcje do toalety na festiwalu filmowym.
Kiedys poczytalam posty pod artykułem dotyczącym tej tematyki. Syf sie wylewal z tego straszny. Generalnie tzw internauci uważali, ze skoro moze przyjść do sklepu czy jechać autobusem to znaczy, ze ciaza ok i stac sobie tez moze. A jak nie moze to niech w domu siedzi i doopy ludziom nie zawraca.

A to gadanie starszego pokolenia... Ze ja to tamto i owamto w ciazy.
Straszne, ze to kobiety kobietom tak mówią i to kobiety wzajemnie ciagna sie w dol zamiast razem walczyć by nam było coraz lepiej i prościej.

Anna - super, ze masz tak spokojne i pozytywne nastawienie do tej operacji/zabiegu.
Wanienka wyglada super. Az mi sie przypomniało, ze dawno naszego stelaza do wanienki nie widziałam...

Asiolek - zeby to bardzo dobra inwestycja :) Mysle, ze szczypiorek to jeszcze nie jest taka zła oferta dla stomatologa ;)

Anielka - dziękuje za informacje. Ja sie poprostu bałam tam wchodzić ostatnio.
O tym, ze jestem w ciazy nie zapomnę, ale o tym, ze to blizniacza i te wszystkie zagrożenia... chciałam choć troche nie myśleć. Ale odezwę sie teraz.

Kaspian - no pewnie, ze to dołki sa od tego. Ten odlutkowy tryb życia nie wpływa dobrze na nasze głowy. Do tego zbyt duzo czasu na skupieniu sie na kazdym bólu czy strzyknkeciu kości. Trzeba szukać poprawiaczy nastroju :)

Ewaelinka - wyobrazam sobie, ze konieczność czekania na info jest bardzo denerwujaca, ale to chyba faktycznie dobry znak. A lekarze sa widocznie zajęci pilnymi pacjentkami, dobrze, za nie jestes wsród nich!

Caltha - kochana jestes z ta oferta relacji z 'na wspólnej' dla Ewaelinki :)

Martyna - w niezłej kondycji jestes, takie spacery.

Fiuufiuu - Ty to niezle zapitalasz w tej ciazy, wiec jak czasem nic Ci sie nie chce to myśle, ze mozesz sie temu poddać bez najmniejszych wyrzutów :)

Witam kolejna nowa mamusie! Dziewczyny udzielajcie sie i zniechęcajcie tym, ze niekiedy trudno nadrobić ;)

reklama
Dziewczyny, mi az krew oczy zalała ( mnie krew calej nie zalewa, a ogranicza sie tylko do oczu ;)) jak przeczytałam zdanie o byciu bardziej w ciazy. Mnie do tej pory tez nikt nie ustępuje, ale i nie potrzebuje, bo od początku ciazy czuje sie wyjątkowo dobrze. Raz tylko zdarzyła mi sie bardzo miła sytuacja. Poszłam do toalety na stacji benzynowej, gdzie w kolejce było około 20 nastolatek, z jakiejś wycieczki szkolnej. Nie musiałam o nic prosić, same nalegaly bym to ja weszła pierwsza do toalety. Naprawdę zrobiło mi sie miło :)

Witajcie,
jestem w pracy. Jest klimatyzacja,więc jest ok.
Kaci ma zapalenie krtani,początki zapalenia oskrzeli i zapalenie spojówek.... :-:)-( bierze zastrzyki od dziś aż do środy póki co...

W sklepie dziś jakiś koleś z pierogami się wepchnął przede mnie...mówię,że jest bezczelny,bo nie wypada się wpychać w kolejkę przed kobietę w zaawansowanej ciąży....a on,że nie zauważył :angry:
Niedługo do domku..... oby noc była spokojna....

A ja sie wlasnie rozryczalam.Kurde robie zakupy w C&A ide do kasy chce zaznaczyc platnosc i nic inna paltnosc i nic i nagle mi wyskakoje info ze kurier UPS niejezdzi w Provinci Venezia :/ pojechalo ich czy co ??CO chwile widze ze tu jezdza :( no nic tytlko szkoda bo mi przyszla promocja dzisiaj ze 30% na wszystko plus 22% u nich jakies 2 lata istnienia w necie i nabralam ciuszkow dla malego takich pajacykow ktorych normalniew sklepie tu niema plus spiworek jeden na 90cm drugi na 120 byly po 15 euro :( no szkoda...

Nektarynka witaj!

Co do kluczy to ja mój mam w drzwiach, bo mieszkam w kamienicy na 1 piętrze, a teściowa na 2 więc klatkę mamy dla siebie. A klucz w drzwiach od strony klatki, bo mam klamkę tą jednostronne. Taka była jak się wprowadziliśmy i tak zostalo, a teściowa i szwagierka zawsze pukają, a jak nikt nie otwiera to przychodzą później, albo dzwonią wiec problemu nie ma:)

Dziewczyny prosze o BRAVA dla Caltha !!!!!!dostalam streszczenie takie ze prawie jakbym ogladala ;-* :-* :-* :-* dziekuje !!!!!!!!!

Gorgusia biedactwo ten Twoj maluszek oby zastrzyki szybko pomogly !!!!! A Ty uwazaj na klimatyzacje bo to tez jest zdradliwe
Ania no jak ich widujesz to to faktycznie dziwne i az szkoda -no ale nie plakusiaj i sie nie denerwuj !!!!

Inne tematy już przerobiłam, ten zawsze zostawiam na sam koniec.. jest tego po prostu najwięcej. Niedługo zaczne się byczyć w wyru chyba, więc pewnie będę na bieżąco a teraz niestety.. w dodatku nim doczytam wszystko już są z reguły dwie nowe strony a że zmęczona po całym dniu jestem, ciężko mi się odpisuje i po prostu nie chce.. W dodatku doły dziś mam, nie wiem co się stało.. ryby zaczęły córce umierać.. wszystko ok, woda świeża, jedzenia to samo, filtry też.. dostały lekarstwo wszystko wymienione [ więc dodatkowa robota na dziś ] a tu taka klapa.. oczywiście i ona i ja płakałyśmy jak głupie.. mimo iż to ryby to jednak. Teraz czekamy po nowym leku co będzie, bo wszystkie są tak naćpane, że aż je mały filtr zaczął zassawać..

No ja już po zakupach... w lidku wszystko przebrane ale kupiłam sukienkę xl :) z bawełny... a w biedronce, która jest tak na uboczu wszystko było :) i mam koszulkę i leginsy :)

A teraz znów boli mnie coś w pochwie i kłuje i już sama siebie opierdzieliłam za forsowanie... bo oczywiście naczynia też nie mogą poczekać do jutra... ech te poczucie obowiązku... jutro mam dzień lenia. Przymusowego lenia!
Dobrej nocki dziewczynki :)

ewelinka mi tez sie wydaje, ze jest ok skoro nuc nie mowia

ja sie objadlam czeresni, kupilam za 0 zł i to jeszcze z dostawa do domu:-D ....a tak powaznie sasiad mi przyniosl z wlasnego ogrodka bo ma wczesniejsze niz my.....no i zapowiedzial ze jeszcze przyniesie:-)

reklama
dziewczyny czy wy też cierpicie na bezsenność? Ja z zegarkiem w ręku przesypiam godzinę a potem do rana z boku na bok, wstawanie i wyglądanie przez okno :/

Do góry