reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Ja w obu ciazach nie czytałam nic (oprócz tej durnek książki o bliznietach, ale spodziewałam sie czegos innego po niej, mniej poradnikowego).
Z założenia nigdy nic nke diagnozuje i nie potwierdzam w necie.

W pierwszej pracowałam do 8 miesiąca i zylam normalnie towarzysko wiec nie miałam głowy do forów.

Myslalam, ze druga ciaza bedzie łatwiejsza i fizycznie i psychicznie.
Jak ja sobie dumam, to mi wychodzi, ze ja zachodząc w pierwsza ciąże byłam zielona, a nawet jak ktos cos opowiadał to tak do końca sie tego nie czulo. Temat dzieci, ciaz itd nic mnie nie obchodził.

A potem sie to siła rzeczy zmienia i człowiek sie otwiera na opowieści i doświadczenia innych mam, grono znajomych sie powiększa o innych dzieciatych, przeczyta sie jakies artykuły w tym temacie i
tak chciał nie chciał gromadzi sie rożne doświadczenia i do drugiej ciazy przystępuje z duzo wieksza świadomością, od której bardzo ciezko sie odciąć w chwilach zwątpienia.

reklama
Madison czekałam aż napiszesz wiedziałam że napewno przeczytalas sytuację na bliźniaczym i zamilkłas. Widziałam że na zakupowym pisałas więc wiedziałam że wszystko oki i spokojnie czekałam.
Ja podobnie jak Ty się załamałam tym postem tymbardziej że jestem w identycznej ciąży jak Sarenka.
Kochana trzymaj się! Będzie dobrze musimy być takiej mysli bo oszalejemy.

Witajcie !!!! Ja juz zaliczylam drzemke :-)
Najadlam sie i padlam

Cwikla tak chodzilo mi o pyzy -pyszne byly :-D
Natkusia -ciesze sie ze jest lepiej ,caluje Cie i lez tam sobie spookojniee
Carine -ja tam mam jak myje okna ,zawsze pozniej pada :-/
Kahaka - bardzo ladnie wyglada twoj przedpokoj !!!!!!
Madison -dobrze ze sie odezwalas!!!! Takie rzeczy potrafia byc dolujace ,ale my musimy nastawiac sie pozytywnie bo innaczej zwariujemy !!!
Joanna uk -fajnie ze napisalas ,staraj sie tez odpoczywac ,,,,no i czekam na zdjecia pokoiku :-)
Monya -super !!!!oby tak dalej :-)
Martuska mi tez czesto twardieje brzuch nie wiem czy z pozycji malej ,ale skurcze przynajmniej te zle to nie sa bo nie czuje bolu
Domi juz zaciskam kcieki za jutro &&&!!!!
Madison --tak biore od nastepnego dnia kiedy mi kazali ,,,,teraz to juz biore w femibionie (dla ciezarnych) plus -eisen plus (zelazo)
Wydaje mi sie ze to starczy ,,,,a czy mozna przesadzic czy przedawkowac zelazo ??? Moze byc ze mam go za duzo juz teraz ??wiesz moze cos o tym
Sierpniowa --ja pierwsza mimo problemow tez jakos inaczej odbieralam--teraz pankuje max o byle co ,,,schizuje nie wiem czy przez to ze jestem starsza czy od czego to zalezy ,ale stwierdzam ze psychicznie padam
Atana -ja nie mialam ,bo tyle co przeprowadzilam sie do de ,,,moze dlatego bylo latwiej

Jejku chyba nadrobilam -przy Was to pospac nie idzie bo pozniej tu jest nawal :-/
A moze kawki ? :-)

Przebrnęłam przez wszystkie posty, znów miałyście wenę:tak:
Madison, głowa do góry!!! W końcu to TY jesteś wśród sierpniówek najmocniej naładowaną pozytywna energią babką!!! I tak ma zostać, wszystkie dociągniemy do minimum 36-37 tc. !
Gawit, nieźle z tym papierem, miałam podobnie u rodziców . Zorientowałam się, że to różowe kwiatki obok pingwinów, ale moment wpatrywania się w papier - BEZCENNY:szok:
Natkusia, cieszę się, że szyjka trochę dłuższa i jest opcja wyjścia do domku!!! Nadal trzymam kciuki!
Anna, Ty leż i nic nie rób!
i tyle, więcej nie pamiętam :angry:

Co do snów - mnie dziś śniła się krew na majtkach, oczywiście, w środku nocy wstałam i poleciałam sprawdzić.
Moja druga ciąża - i też wariuję. Fakt, 7 lat temu nie miałam potrzeby tak częstego korzystania z Internetu. W tej ciąży chyba jednak świadomość zagrożeń, wiedza o nieszczęściach ciążowych wokół + moje gorsze samopoczucie robią z mózgu sieczkę. W moim przypadku chyba jeszcze strata poprzedniej ciąży powoduje większe lęki.
I znów nie wytrzymałam. Moje bóle "miesiączkowe" , trwające od niedzieli , zmusiły mnie do nadplanowej wizyty u gin. Na szczęście, wszystko jest ok. Jeśli będą się utrzymywać, mam włączyć Luteinę podjęzykowo. Magnez i Nospa zostaje.
Pytałam o "dzieci ponospowe" - szczegóły na wizytowym opiszę.

Z nowości u mnie: bałam się rumienia zakaźnego (nadal czekam na wyniki badań), a Mały ma szkarlatynę !!!!:confused2:

Wyłącznie....czytam ale się nie odniose bo mam dziś bardzo kiepski dzień. Na spacerze musiałam co parę kroków siadać na ziemi bo było mi bardzo słabo. Niedobrze,ciemno przed oczami i serce waliło jak głupie. Teraz boli mnie głowa. Antek się rusza,więc myślę że wszystko ok. Teraz mam chwilę żeby odpocząć.

Dziewczyny przyszly do mnie paczki :-) tu zalanczam zdjecie basenu , a reszta na zakupowym ;-) ,,,a i tam Wam pokaze co musze powypelniac na nasze szkolenie ;-)

Załączniki

• 1399990297358.jpg
    1399990297358.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 39
Super że same dobre wieści :)

Odradzam cxytanie negatywnych historii na forum bliźniaczym.

Ja od wczoraj też mam ruchy słabsze, ale staram się myśleć racjonalnie :D

Z tym pspierem to przepraszam, ale też się uśmialam :D ja też patrzę na majty ale tylko dlatego, że już kilka razy miałam plamienia :)

Ja biorę omega med optima;, do tej pory trafiałam na fajne promocje i były w fajnych cenach. Oprócz tego od ostatniej wizyty mam żelazo z wit. C. I przy tym zostanę chyba, że lekarz zarządzi inaczej :)

Szkarlatyna podobno kobietom w ciąży nie szkodzi, przynajmniej taką informację słyszalam od jakiegoś lekarza :)

Ja mam czasami powalone sny, ale najczęściej to jednak seksy mi się śnią, tylko ja tak mam ? :D

Oj cieszę się przeogromnie, że same dobre wieści :)

Mój mąż ma dziś urodziny. Zaprosiłam jego rodziców ns kawę i moją mamę, która z tortem upieczonym przez nią ma przyjechać :D ale przed nim nic się nie da ukryć, zawsze otworzy nie tą szafkę co trzeba, coś znajdzie, odkrhje i po niespodziance :D dwa dni temu znalazł świeczki, dzisiaj chciał rodziców zaprosić i musiałam się wydać że już nie musi :D to potem się śmiał i pytał co jeszcze ukrywam, żebym lepiej powiedziała bo zamknie mnie na balkonie, a rodzicom powie, że się pokłóciliśmy i uciekłam, oraz że wrócę jak zmądrzeje :D

reklama
Izis fajnie że wyszłaś z inicjatywą;) I brawa dla mamy za torta;) to chyba też jakis przełom. A powiedz jeszcze jak sobie sama radzi bo pamiętam że miałaś takie dylematy...

Do góry