reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Mnie gin zlecił glukozę dwupunktową ale pielęgniarka w punkcie stwierdziła, że to trochę głupie i że zrobi mi trzy- :-) Stwierdziłam, że nie zaszkodzi. Tylko ja mam całkiem inne jednostki, w diagnostyce mierzą w mmol/l i zawsze podają jaka jest norma i w razie przekroczenia dodają flagę czy za dużo czy za mało. Wy podajecie, że po dwóch godzinach jest np. 117 a ja mam 4,84 :-)

reklama
witam z rana
ja juz na zakupach bylam bo lodówka swiecila pustkami:-D

natkusia super ze wszystko sie wycisza:-) a co do cukru to moze to taki jednorazowy skok? a jakie wyniki mialas na krzywej cukrowej przed szpitalem?

ja mialam robione po 1h i po 2h a i tak polozna u mojego gina wpisala tylko wynik na czczo i po 2h, po 1h nawet nie brala pod uwage:crazy:
ja po 1h i po 2h mialam tyle samo wiec to tez jakas nietolerancja?

Angie, ja Ci powiem jak było u mnie. Po godz miałam wynik 177 i moja gin powiedziala, że to nietolerancja glukozy i ryzyko cukrzycy w przyszłości. Kazała przejść na dietę, więc jej słucham

ja miałam badanie tylko na czczo i po 2h... ale wynik byl dość niski, bo 91 więc myślę, że ok

ja dziś zaczynam prać ubranka maluszka, wypralam na razie białe i jasne plus pieluchy tetrowe.

Witajcie mamusie :-)

Natkusia dobrze że już lepiej, niedobrze że ten cukier tak skoczył, ale jesteś pod opieką.

Chorującym i przeziębionym zdrówka życzę.

Co do proszków do prania dla dzieci... ja wypiorę wszystko w naszym normalnym proszku, co by sprawdzić jak skóra maluszka zareaguje. Jeśli wtedy będzie coś nie tak to zmienię na ten dla dzieci.

Hej. Mnie wczoraj dopadly skurcze na szczescie zostaly opanowane nospa domiesniowo. Dalej jestesmy w dwupaku. Mialam usg i maly rozwija sie prawidlowo. Wazy 1230g granica bledu +/- 200. 2 tyg temu ten sam aparat pokazal 980g. Plynu tez przybylo i afi-5,5. To pozytywne wiesci.
Oczywiscie sa tez zle. Crp wzroslo do 35 z 19. O 18 kolejne badanie i wtedy moze pasc decyzja o cc, w przypadku wzrostu infekcji.
Stres, stres i jeszcze raz stres....
Natkusia super ze u Ciebie chociaz lepiej.

reklama
Beetka, dobrze, że się odezwałaś, bo znów stres o Ciebie mi się włączył.
Trzymaj się dzielnie, kochana, i oby CRP spadło!!!

Do góry