reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam po ciężkim weekendzie..
Natkusia mój synek w marcu będzie miał 4 lata.

Mnie czasami pobolewa podbrzusze,tak delikatnie,albo jajniki,ale to głownie wieczorem po całym dniu w pracy.

Kurcze,mam problem z suwaczkiem..probowałam wklejać go już w każde miesjce w sygnaturze i nadal go nie widać. Może mi ktoś tak po "chłopsku" wytłumaczyć jak to się je:)

reklama
Hejka :-)

Melduje, że jestem już po wizycie :-) ciąża potwierdzona! Pęcherzyk ciążowy na swoim miejscu i w środku zarys zarodka :-) za wcześnie na serduszko więc kolejna wizyta za 2 tygodnie :tak: mam brać nadal Luteinę na bóle podbrzusza i już badania krwi i moczu :-) aaa i dostałam L4 więc ominą mnie stresy w pracy.

OJAKA pobolewanie brzucha jest normalne więc się nie martw! Ja Twój suwaczek widzę, piękny :-)

witaj DONNA :-) słyszałam, że w UK nieciekawie.. ale dobrze, że masz polskiego lekarza - będzie dobrze :tak:

BASIK mi na mdłości w pierwszej ciąży pomagała coca cola, spróbuj :* jak tam wizyta??

IZIS witaj :-) mi lekarz dzisiaj też nie powiedział jaki dokładnie termin.. pewnie na następnej wizycie wszystkiego się dowiemy :-)

Buziaki

Natkusia to teraz oficjalnie gratuluję malenstwa, i super we dostałaś l4, który to jest dokładnie tydzień?

ŻANETKA dzięki :-) jak powiedziałam jaką mam pracę to bez problemu mi dał :tak:

DONNA czuje się ciążowo :-D tzn pobolewa mnie podbrzusze, mam wahania nastrojòw, ciągle bym spała i głodna jestem ;-) na razie mdłości mnie odpuszczają i oby jak najdłużej!

Wg OM mam 6,2tc (7 tydzień) ale owulka mi się przesunęła o ok 8 dni więc moim zdaniem teraz wchodzę w 6 tydzień :-) wszystko będę wiedzieć za 2 tyg.

A Wy kiedy macie wizyty?

Natuska ja juz po wiezycie ale usg ni emialam poniewaz moja GP stwierdzialz ze to za wczesnie i mam przyjsc za 2 tyg.,zalozyla mi karte ciazy i wedlug OM 6 tydz i 2 dni termin na 27 lipca,choc ja wiem ze moja owulka byla poniej to i tak pani doktor stwierdzila ze bedziemy trzymac sie OM.Dzis czuje sie troszeczke lepiej,cole juz popijam malymi lyczkami ale szalu nie ma:no:
Przerpaszam ze nie odnosze sie do Waszych postow Sierpnioweczki ale zle sie czuje ,przepraszam

BASIK no to gratuluję wizyty :-) za 2 tygodnie już na pewno zobaczymy serduszka :tak: Ojj Biedna Ty.. :* spróbuj jeszcze gumę miętową, też mi pomagała.

Natkusia ja mam wizyte jutro i bardzo się boję że jest coś nie tak.....Wierzę że będzie dobrze ale jak wczesniej pobolewały mnie sutki i podbrzusze tak teraz nic....Nie mam żadnych objawów...normalnie czuje sie świetnie.....I chyba juz powinnam troszke częściej chodzić do toalety a chodze jak chodziłam przed ciąża....Najgorzej że mieszkam w tym cholernym UK i nie mam tutaj nikogo poza meżem, ale wiadomo jak to facet....zapyta jak sie czuje i to wszystko...a ja bym chciala wyżalić się jemu ale sie nie da bo zaraz usłysze że histeryzuje , że jestem cholerna pesymistka...Brakuje mi tu mojej mamy i moich sióstr....Sorki dziewczynki ale jakos chyba na zwierzenia mnie bierze .....boje sie tej wizyty jak cholera!!! Basik to u Ciebie i tak jest te GP wporządku ...zrobia ci usg jeszcze przed 3 miesiącem....Bo moj GP nawet cisnienia mi nie zmierzyl nic....powiedzialam ze jestem w ciazy, zapytal sie o ostatnia miesiaczke kiedy byla dał mi jakies papiery do wypełnienia dla midwife i to wszystko....Jakby nie było polskich lekarzy w Londynie to bym chyba zwariowala jakbym miala liczyc na tych debili....

Donna moja DP jest w miare ok poniewaz to polka;))) nic nie nie martw Kochana napewno wszystko w porzatku ,mozliwe ze nalezysz do grupy mamusiek-szczesciarek ktore nie miewaja zadnych ciazowych objawow;)
Natuska dziekuje:)

reklama
Witajcie :-) gratuluję wizyt i dobrych wieści :) ja zasypiam na siedząco, czuję sie jakby mnie przejechał autobus a czołg poprawił a mam 5 miesięczne dziecko !!! które delikatnie mówiąc ma to gdzieś ;) nie wiem jak ja przeżyję tą ciążę i mam nadzieję ze wszystko będzie ok bo i ją nosic trzeba i wózek ze schodów znieść i wstawac w nocy itd itp...
donna 30 spokojnie, wszystko napewno jest ok :tak: rozumiem Cię.. ja też za bardzo nie mam sie komu wyżalić.. mój maż cały dzien w pracy ehh szkoda gadac.. masz nas :-)żal sie nam !!!! no nic muszę wziąć tyłek w troki bo mi sie maleńka obudziła ;-) i na spacer...

Do góry