reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Jejku dziewczyny w zolwim tempie dopiero posprzatalam domek ,troche mi zeszlo ,ale przerwy musialy byc ,zeby nie przesadzic :-/
Chyba dzis daruje sobie prasowanie bo jeszcze obiad trzeba zrobic i chyba po tym polegne na tarasie :-D
Jejku jak ja lubie miec czysciutko ,,,,,dziewczyna z ebayu napisala do mnie ze wyslala dzis paczke i ze przeprasza ale byla na urlopie ,takze kolejna sterta prania w drodze aaaaaa zwariuje ilez mozna prac i prasowac ..... na marginesie to mi tez ciezko idzie zakladanie skarpetek ,a chce sobie zrobic paznokcie -ciekawe co z tego wyjdzie :-/

reklama
moja mama jest oschla, nie umie okazywac uczuc tym bardziej powiedziec swoim dzieciom ,,kocham cie'. Miala ciezkie dziecinstwo,potem rozwod potem wyszla za mojego ojca i zostala wdowa w wieku 33 lat i zostala sama ze wszystkimi obowiazkami, 3 dzieci , dom praca itp.
Co do wybrankow swoich dzieci i relacji miedzy nimi to ona sie nie wtraca , Chce grac kumpele swoich zieci. Trudno ja o cos poprosic, moja siostra ma problem bo moja mama nie chcetnie chce czasem jej pomoc jak npz ostac pare godizn i popilnowac dzieci, ja tez zapytalam sie jej czy moge zamieszkac z nia pare miesiecy bo chce urodzic w polsce a nie chce wynajmowac mieszkania to byla oburzona i moja siostra musialaja przekabacic na moja strone :-(No coz cala nasza mama :-D nie wspiera nas ani finansowo ani duchowo. Jak moj maz zaczal cos marudzic na moja mame to go wyprostowalam to jest moja mama i jest jaka jest a on o tym dobre wie.
Diwczyny jakie plany na majowke macie /.??? ja szczerze tesknie za polska kielbacha taka z grilla :tak: o matko :szok: tak za miesem nie przepadam ale mam ochote i od kilku dni mi sie marzy a u nas takich nie ma :-(

Katrina ja na grilla nauczylam sie kupowac krakauer ,jest w netto albo w kaufllandzie ,prawie jak polska !!!!! Bo tych bialych co niemcy sie zajadaja nie trawie !!!!! A teraz czekam na swoja latorosl pod szkola i juz mi sie obiadek marzy :-/tylko go musze zrobic hihihi

ewlinka ja niestety mieszkam na bliskim wschodzi i o takie miesne rarytasy ciezko lub cholernie drogo.Jedynie pozostaja ruskie sklepy ale toi tak nie to samo co polskie.

Witam się :-)

Ja rano byłam na badaniu.. (w innym mieście) a potem z mamą i siostrą 2,5h na zakupach.. nogi do tyłka mi wchodzą :baffled: ludzi wszędzie pełno jakby zaraz wojna miała być a to przecież tylko weekend majowy ;-)

CWIKLA pomagamy, nie pomagamy.. po prostu dajemy węgiel na palenie i miesięczne rachunki (ok 250-300zł) i koniec.. nie dajemy im nic poza tym. Teściu to leber do potęgi.. nic przez całe życie nie zrobił, robić mu się nie chce.. coś tam sprzedaje na lewo ale w sumie ma tylko na fajki i alkohol :baffled: teściowa za to haruje jak wół w dwóch pracach.. masakryczna rodzina jednym słowem :confused: no i jest szwagier, który mniemam, że im pomaga (?). Ale jakbyśmy się z szwagrem stracili to by chyba beton jedli :sorry2: no ale cóż sami doprowadzili do takiej sytuacji..

ANNA olej teściową.. tępa dzida :-p skąd się biorą w ogóle tacy ludzie?

EWAELINKA piękny macie ten ogródek teraz a co dopiero jak będzie skończony ;-)

IZIS moja mama jest taka, że się wtrąca do wszystkiego ale nie mieszkamy z nią więc nie ma aż tak źle ;-) mój G. jest bardzo spokojny i trudno go wytrącić z równowagi.. lubi moją mamę a nie uwielbia, po prostu i jest i ją toleruję :tak: raczej oboje mamy dosyć jego rodziców.. / dobrze, że jesteście już na swoim :tak:

CWIKLA ja Cię podziwiam.. w życiu bym się tak nie dała :confused:

ASIOŁEK ja Cię poniekąd rozumiem.. przecież nasi rodzice mają też swoje życie :-)

CALTHA oby dzień szybko Ci minął :tak:

MONYA Ty śpij w nocy ;-)

MADISON to masz dom pełen kobiet :-D

GORGUSIA łooo to ekspresowy poród :szok::-D

ANNA &&&&&&&&&& za koleżankę :-)

OSZALAŁYŚCIE żeby tyle pisać :szok::sorry2: ledwo nadrobiłam.. uffff

u nas dzisiaj piękna pogoda :-) mam nadzieję, że jutro też taka będzie bo idziemy na rodzinnego grilla.. będziemy cały dzień siedzień na świeżym powietrzu :-)

my planujemy jutro grilla na działce, ale okaże się czy na niego zawitam po dzisiejszej wizycie..... poza tym nawet jak wyjdzie wszystko w porządku (oby oczywiscie tak było), nie wiem czy się tam doczłapę.... chyba jednak wolałabym zostać w domu, tym bardziej ze będą tesciowie a nie mam ochoty ich oglądać:no:

Hej!
Ja dzis w o wiele lepszym humorze. Wyspałam sie wreszcie:) poza tym wyjeżdżam dzis do sustrzenca na komunie do Niemiec i radość mnie rozpiera, ze ich zobaczę w końcu:) I byłam w cukierni odebrać dla nich ciastka to mała czkawki dostała i tak mnie zassalo, ze podkradlam kilka bombek z komunijnych ciastek:D, ale siostrze sie przyznalam i mi wybaczyla i przyznała, ze kontrola jakości musi być:D
Co do testowych to ja nam wspaniała. Wykupilismy nawet piętro pierwsze w kamienicy dwupietrowej. Ona ma drugie, a na dole jest przychodnia zdrowia z osobnym wejściem wiec mamy całe podwórko i klatkę tylko dla siebie:) I ona w ogóle do nas nie przychodzi chyba, ze ja zaprosimy. Za to my jesteśmy u niej codziennie na kawce popoludniowej. Nawet wczoraj i przedwczoraj robiliśmy masę ciastek dla mojej siostry na ta komunie, bo już zaczęła sie stresowam, ze jej te zamówione nie starcza i moja teściowa wpadła na pomysł, ze zrobimy jej niespodziankę. Teść niestety nie zyje, aż żal bo był bardzo tajnym facetem. Co do moich rodziców to oboje ubostwiaja mojego męża. A mama zawsze staje po jego stronie. Nawet to słodkie jest:D a tata bardzo go ceni, bo mój Paweł to złota rączki i szpec w pewnych dziedzinach wiec zawsze pomaga jak coś trzeba.

Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę leniwej majowki!

reklama
Musze przyznać, ze poranek z glukoza był jednym z fajniejszych ostatnimi czasy ;)
Chyba skombinuje kolejne skierowanie i idę znowu ;)))

A poważnie to miałam do tego dobry dzien, bo nie suszylo mnie od rana. Pojechałam do centrum medicovera przy ich szpitalu, a tam jest duzo miejsca, wygodne kanapy, jak kto chce to i tv, słońce itd. Poprzednio siedziałam w ciasnym, zatłoczonym, duszonym korytarzu w enel med i każdy kwadrans był meczarnia.
Zalatwilam przez te 2h duzo swoich spraw - maile, smsy, forum, zakupy. Cisza, spokoj... O 10 miałam ostatnie pobranie i minutę pózniej jadlam juz śniadanie, bo na miejscu jest stolowko-restauracja. A to nie częsta okazja by zjeść śniadanie w spokoju i ciszy :)

Czułam i czuje sie zadziwiająco dobrze. Zadziwiająco, bo miałam zupełnie dupne nastawienie po pierwszej ciazy.

Zalaczam fotka mojej oazy glukozowej, w takich warunkach to sie mozna badać ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 56
Do góry