reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Martuska - ja wstaję między 5 a 6 bo co prawda dziecka nie mam jeszcze do wyprawiania ale mój mąż jak ma na ranną zmianę to tak musimy wstawać :-) Niby sam by mógł wyprawić ale się przy mnie rozbestwił, mamy chwilę na pogadanie i rozplanowanie dnia no i oczywiście moje kanapeczki na wynos są smaczniejsze niż jego - tak twierdzi :-) Ale jak idzie to ja dosypiam, martwię czy nie za długo, bo się budzę jak w zegarku o 10:15 :-)

Natkusia - takie życzliwe gesty przywracają wiarę w ludzkość, zwłaszcza w to starsze pokolenie. Bo niestety najczęściej jest, że im się po prostu należy i nie ma dyskusji :-)

My lubimy rybki i różnie się one u nas pojawiają. Dla mnie piątek to może być postnie ale bardziej z przyzwyczajenia niż przekonań :) Nie mam jednak oporów przed zaserwowaniem kotleta :-) Dzisiaj rybki nie będzie bo zapomniał kupić ziemniaczków a ja nie będę tachać, zrobię makaron z jabłkami też dobre :-)

reklama
Dziewczyny z tego co sie kiedys od kolerzanek slyszalo to kazda firma ma cos takiego np bobovita hipp ,trzeba sie tylko zarejstrowac ja w de zrobilam pampers i nuk i tam juz zamowilam 2 duze butelki 2 male butelki z tej kolekcji rosa do tego zamowilam dwa smoczki z imieniem Mya ,za wszystko wyszlo mnie 34 eu -szczerze myslalam ze wiecej wyjdzie a te smoczki sa rewelacyjne ,butelki zreszta tez :-) na paczke bede czekac ok. Tygodnia bo musza te smoczki zrobic i napewno jak dojdzie machne fotke

ja dziś jestem po badaniu obciazenie glukozą-nie było tak źle -przeżyłam :-)teraz czekam na wyniki :blink:
my od wtorku dzięki życzliwości dobrych ludzi mamy już wózeczek w domku ,a dziś przyszła pierwsza paczka zamówionych rzeczy dla Antosia i dla mnie :-) jak to cieszy nie macie pojęcia (zdjęcia w wątku zakupowym ) :-)

Cześć.

Co za pogoda, zimno, szaro i mokro… Pewnie przez to mam lenia…

Tym razem, przyznaje się bez bicia, nie doczytałam…

U nas dobrze, cieszymy się wizytą u dziadków. Julian zakochany w zwierzakach, chodzi z psem na spacery, z kotami lata po domu i śpi.

Pooglądałam wózki i jakoś nic nowego mnie nie przekonało. Zostaje przy Teutonii, tylko zamiast nowego wózka kupię nowy stelaż, BeYou lub Cosmo, bo stare siedzisko w super stanie jest i multum dodatków mam.

Dziewczyny Madison to z tego co ja kojarze marzyła o wózku bugaboo duo więc to napewno ten ale zdjęcie koniecznie musi dodać! :p

MARTUSKA to szacun! Ja ostatnio o 8 nie umiem otworzyć oczu :sorry2: zdrówka :*

CALTHA sama karuzelę? Fajnie :-) ja takich umiejętności nie mam ;-)

EWAELINKA jak rzeczy przyjdą to koniecznie się pochwal :-)

MAGDA super, że test masz za sobą..oby teraz wynik był prawidłowy :tak:

MADUNIA korzystajcie z wolnego u dziadków :tak:

ale mnie coś leniuszek wziął.. opadłam :confused:

hej dziewczyny
My z mężem dziś wieczorem jedziemy na weekendowe szkolenie koło Gniezna. To chyba moje ostatnie szkolenie przez najbliższy rok ;) choć może jeszcze w czerwcu się wybiorę :-D
Ja dziś od ran ana pełnych obrotach - mała do rpzedszkola potem zkaupy na rynku i w tesco, niedawno zjadłam obiad (robiłam pizze) a teraz zaległam na kanapie. jak pójdę po Martynkę to muszę wejść do apteki, bo mi się leki na ciśnienie jutro skończą i muszę wykupić wreszcie receptę

Madison super, że z wózkiem się udało. Widzę, że te podwójne wózki to dopiero są dylematy i ogólnie ciężko kupić coś fajnego, ale super, że się udało
Natkusia bardzo miłe zaskoczenie. ja w tesco stałam w kilometrowej kolejce, bo u nas jest jedna do kilku kas, było jak wól napisane "kasa pierszeństwa" ale bo to ktoś mnie przepuścił? mama do mnie mówi, żebym szła bez kolejki, ale dobrze się dziś czułam więc stałam. i w sumie to bardzo szybko szło :-)
Martuska o matko! dla mnie 6 to środek nocy hi hi, ja ledwo o 7.30 wstaje :-D i od prawie 5 lat nie mogę się wyspać :-D ale mam za to słodkie pobudki :-D codziennie rano z za ściany słyszę "mamusiu wstajemy, już jest dzień" :-D
Caltha koniecznie musisz się pochwalić tą karuzelką własnej roboty :-)

Pozdrawiam dziewczyny i miłego dnia życzę:-D

Natkusia- widzę, że na Śląsku pełna kultura :)
W Krakowie nie ma co liczyć na przepuszczenie hehe :-) Ostatnio czekałam w kolejce na badania 20 minut, kolejka jak wąż:szok: i nikt nie przepuścił chociaż brzuszek dosyć spory, a na ścianie naklejka- przepuść w kolejce kobietę w ciąży i z dzieckiem. Jestem do tego już przyzwyczajona bo to u nas jest normalne;-) Najlepiej jest w przychodniach bo kobietom 50+ zawsze się należy. A najlepsze jest to, że zazwyczaj przychodzą do przychodni żeby sobie porozmawiać hehe ;-)

No ja też w sklepie jeszcze nie doświadczyłam podobnej uprzejmości, wszyscy emeryci i renciści dostają nagle ataku ślepoty i z ożywieniem śledzą desenie na ścianach :-D ale w sumie na zakupy idę jak czuję się dobrze i nic mnie nie strzyka więc spoko, mogę chwilę postać :-)

W przychodni to by się mogło skończyć tym, że jakaś żwawa staruszka by laską przyłożyła, że ktoś śmie się ładować prze nią :-)

reklama
Mi się o dziwo aż dwa razy zdarzyło ( w tym 2 dni temu) w Krakowie w Auchanie że Pani z obsługi kazała mi podejść jako pierwsza do kasy pierwszeństwa. Przyznam,że nie chciałam pójść,jak zobaczyłam wzrok ludzi przede mną w kolejce, mówię "nie nie,poczekam" na co babeczka "proszę podejść, (do kasjerki) proszę teraz tą Pani obsłużyć, Proszę Państwa to jest kasa pierwszeństwa"
mego miło mi się zrobiło,ale też chyba zacznę chodzić do zwykłych kas żeby uniknąć wzroku pozostałych ludzi w kolejce. M stwierdził że co mam się przejmować skoro mi się to należało

Do góry