reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Carine ja bym poszla do lekarza na twoim miejscu bo takie skoki pulsu i zaslabniecia nie sa bezpieczne

reklama
witam się dziewczyny na chwilkę dzisiaj.... choróbsko mnie rozłożyło, masakra... mam gorączkę, zapalenie zatok i do tego kaszel i katar.... chyba gorzej byc nie moglo/..... do tego w nocy dostalam bardzo silnego bólu jajnikow i tak mnie ciągnęło w dole brzucha, jakby mnie ktoś rozrywał.... ledwo doczołgałam się do kuchni po Nospę, bo o pojsciu nie bylo mowy... rano na szczescie puscilo...
odwiozlam córę do szkoly, poszlam na badania i wygrzewam się pod kołdrą.... zaraz zmykam znowu do łóżka

macie jakies skuteczne spoosby na kaszel???

Cwikla, Beetka - melduję, ze i nad moja częścią Warszawy zaswiecilo słońce :-) hip, hip, hurra! :-) Czyli rozumiem, ze w sprawie słońca to do Was jakby co? :-)

Oszqrde, Fiuufiuu - ja nie umiem nic takiego dobrego zrobic, w ogóle lewa w kuchni jestem, oprócz sprzątania - to lubię ;-)
Ale faworki to straszliwie lubię. Oj bardzo, bardzo. Takie naiwne pytanie - trudno sie je robi?

Carine - Zaslabniecia wielu z nas sie zdarzaly, ja powoli chodzę, bardzo wolno wstaje, po wstaniu stoję zanim sie rusze dalej, sama nie wychodzę z domu. Trzeba dużo wody pić wtedy bo to automatycznie podnosi ciśnienie. Okazjonalnie tez mam wyższe tętno. Myśle, ze jeśli ciśnienie masz ok, a przypadlosci zdarzają sie raz na jakiś czas to lekarz tradycyjnie rozłoży ręce i powie, ze to norma w ciazy. Jeśli będzie sie nasilac, albo zacznie Cię bardzo martwić to zawsze warto to skonsultować z lekarzem. Mnie w pierwszej ciazy na wszelki wypadek gin wysłał na badanie serca.

Z chrzestnymi to tez będzie pod górkę, a do tego dwie pary potrzebne. Najbliższe towarzystwo w duzej mierze albo rozwiedzione, albo niekoscielne, albo na kocią łapę, albo tylko cywilny, albo niepasujacej kościolowi orientacji seksualnej. Choc wszyscy z sercem na dloni. Ci nieliczni moralnie-sie-nadajacy z racji osamotnienia w poprawnych życiowych wyborach maja juz rzesze chrzesniakow.
Całe szczęście mamy zaprzyjaźnionego ksiedza, co na nasze i innych niedoskonałości oko przymyka, ale jakoś mi głupio mimo wszystko, ze mu takich kandydatów prezentuje ;-)
Aż sama jestem ciekawa kto będzie chrzestnymi moich blizniakow ;-)

Martusska duzo duzo zdrowka, wspolczuje kaszlu bo ja juz 2 razy mialam zapalenie oskrzeli. Mi niestety na kaszel nic nie pomagalo nawet salbutamon (inhalator) i musialam niestety leczyc sie antybiotykiem.

Oszqrde mojej mamie polecili syrop prawoslazowy na suchy kaszel a powtarzala kobietom ze w ciazy jestem i to w zagrozonej... przyszlo co do czego biore syrop do reki czytam ulotke a tam jak byk napisane ze nie stosowac w ciazy. Wkoncu *spam* bralam ale on i tak nic nie pomagal. Ja teraz leku bez czytania ulotki w zyciu nie wezme. Jeszcze jakby bylo napisane ze Nie stosowac w ciazy bez zalecenia lekarza to wtedy mozna dyskutowac bo tak na antybiotykach pisza ale jesli lekarz kazal to wiadomo sie bierze.

Ostatnia edycja:
Madison jak będziesz chciała wiedzieć jaka pogoda będzie u Ciebie za chwilę pytaj śmiało :-D
Martuskaa na katar ja dostałam wodę morską hipertoniczną Marimer, małej też tym nosek przepłukuję, a na kaszel: no syrop z cebuli tylko dokładnie taki: w słoiczku układamy warstwę cebuli krojonej w kostkę na to ząbek czosnku przeciśnięty nie pokrojony, na to miód gryczany (to ważne) i znów tak samo, na całość sok z całej cytryny. Jak sok jest widoczny po ok. połowie dnia do dnia przez sitko przelewam sam sok i wstawiam do lodówki. Moja córcia mówi "pycha".
Polecam także syrop z buraka, burak pokrojony w kostkę zasypać cukrem i wstawić do lodówki Domowe sposoby na kaszel - syrop z buraka | abcZdrowie.pl.
Domi w życzu bym nie pomyślała, że prawoślazowego w ciąży nie można, dobrze wiedzieć.

Ostatnia edycja:
Domi - praktycznie na każdym leku jest napisane, że w ciązy nie można brać... producenci się zabezpieczają albo przerzucają decyzję na lekarzy.... tak prościej ;-)

ja mam kaszel suchy i głeboki, jak mnie złapie atak to mam wrazenie, ze się uduszę
na antybiotk nie mogę sobie pozwolić bo zaraz mam infekcje grzybicze.... z drugiej strony będę brala akurat robione globulki na bakterie, więc jakbym musiala brac antybiotyk, to teraz jest chyba "najlepszy" moment, wiadomo jednak, że wolałbym na sam kaszel syropek

Martusska nie mozna brac a nie brac bez zalecenia lekarza to 2 rozne rzeczy dla mnie. Tutaj jak mam lek i pisze ze nie brac w ciazy to zaden aptekarz Ci go nie wyda musi byc na ulotce ze nie stosowac bez konsultacji z lekarzem. Dlatego u nas tak dlugo trwa wydawanie recept bo farmaceuta musi ulotke przeczytac zanim wyda lek i naklejke nakleic jak brac itp.

Wiadomo ze najlepiej jakby przeszlo po samym syropie ale u mnie to juz byl taki atak kaszlu co 2 minuty ze zaczynalo mi tchu brakowac i zeby nie bylo zbyt wielkiego ucisku na macice musialam zaczac brac antybiotyki zreszta u mnie swisty w oskrzelach byly juz w drugim dniu kaszlu wiec i tak bez antybiotyku by sie nie obylo. Oby u ciebie skonczylo sie tylko na syropku

dziwny ten kraj :szok:;-)
farmaceuta dopiero przy wydwaniu leku czyta jego ulotke??? to co robił na studiach??? :-D;-)

dobrze, że jestem w Polsce i tu się leczę.... wyprobuje najpierw ten Prenalan czy jak mu tam, jak nie będzie poprawy, pojdę do jakiegoś lekarza

reklama
Martuskaa ja to bym leciała jak najszybciej do lekarza, wiesz kaszel skraca szyjkę niestety... Sorki, że kraczę, ale może lepiej dmuchać na zimne...

Do góry