reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Sierpniowa szwagierka ma racje , przejdzie :-), może lecytynę albo ginko biloba na pamięć ale nie dam sobie ręki odciąć , że mogą je brać ciężarne:szok:

Wciągnęłam dzisiaj pączka na mieście taką miałam ochotę na coś niezdrowego, ze masakra, mały dostał bułkę słodką, też całą wciągnął. Pogoda się popsuła idzie na deszcz:no: opadam normalnie z sił przy takiej pogodzie

reklama
Ale wam zazdroszczę że apetyt wam dopisuje. Ja mam jadłowstręt :( Czasami wydaje mi się, że najadam się tabletkami, które zjadam przy śniadaniu. Metformin x2, końska dawa kwasu foliowego, aspiryna, omega3, witaminki dla ciężarnych no i zastrzyk z insuliny :(

Sierpniowa chyba Ci zazdroszczę ja prócz landrynek i słodkiej kawy nie jem słodyczy, wymiotuję nawet po zwykłej czarnej czekoladzie, cola jednak mi wchodzi hehehe, batony i cała reszta muszą poczekać, póki co zastąpiłam je surowymi burakami, selerem i marchewką heehhe

Nie zazdrość, wolałabym mieć ciągoty na warzywa i owoce, ale póki co z tego tylko banany i pomelo oraz ew. sałata lodowa mi smakuje.
Cały grudzień i z tydzień stycznia odrzuciło mnie totalnie od słodkiego. Oczywiście wiązało się to z ciągłymi mdłościami. Także organizm teraz nadrabia miesięczne braki :-)

Sierpniowa uważam , że organizm zwłaszcza ciężarnej sam doskonale wie czego potrzebuje, więc skoro Twój domaga się słodyczy to mu nie odmawiaj :-D:-D

Jakbym miała zjeść tyle słodkiego na ile mam ochoty, to bym tłuszczem cała obrosła:-) Staram się z tymi słodyczami ostrożnie.

Zostało mi jeszcze 40 minut pracy, nie wiem co ze sobą zrobić. Tak mnie nosi, żeby już wyjść :-) Po 16:00 wyjeżdżamy na weekend. Bardzo się cieszę, w końcu jakaś odmiana, do ludzi wyjdziemy, szał :-)
Także od razu życzę wszystkim sierpniówkom udanego, spokojnego weekendu ;-)

Witajcie ...mamy godzinę 14 a ja mam za soba paczka i zrobilam sobie popcorn i poki co wszystko jest jeszcze we mnie takze sie bardzo ciesze :-) a no i cola mmmm mniam mniam mam troche wyrzuty sumienia ,ze tak nie zdrowo,ale z drugiej strony radosc .... zaczynam odliczac do wizyty -jeszcze 10dni ciaagnieee sie strasznie -powinni zmienić ze wizyty sa co tydzien ,a nie co miesiąc ;-D

Sierpniowa baw się dobrze !!!!!!

Ja w pracy do 21.
Na śniadanie chałka z miodem i kakao.
Na obiad naleśniki z jabłkiem.
Na kolację mam kanapki i pomarańcze.
Kompletnie mnie od słodkich napojów odrzuciło i mc donalda. Aż mnie wzdryga na samą myśl....
Sierpniowa- dokąd jedziecie? Gdzie by nie było to odpoczywaj i baw się dobrze!
My jutro mamy znajomych wieczorkiem. A dziś wreszcie może pyknę zdjęcie,bo to zaniedbuję, a z Kacim co tydzień była fota....

reklama
gorgusia do Rzeszowa na 3 dni :-) Każdego dnia odwiedzamy innych znajomych więc pewnie odpoczynku za dużo nie będzie ;-)
I nadeszła moja pora na pakowanie się, ostatnie siusiu i do domkuuuuu :-)
Do zobaczenia po weekendzie :-)

Do góry