reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Domi, mnie bierze na coś kwaśnego, ale nie sugeruje się tym. W poprzednich ciążach jadałam ogórki + do tego snickers :p M nie mógł patrzeć na mnie jak to jadłam. I jeszcze taka zachcianka, lody, albo herbatniki i do tego bita śmietana :p

Z M planujemy powiedzieć o ciąży w święta :p Oby zawału nikt nie dostał :-p

reklama
ja mam zamiar babcie poinformowac 27 grudnia jak juz wszystko okaze sie ok :) a w pracy stwierdzilam ze nie bede ludziom mowic jak bede miala brzuch to sami sie dowiedza ;)

DOMI ja biorę Luteinę 2x2tab bo mam bóle podbrzusza..

u mnie najbliżsi już wiedzą i wszyscy mega się cieszą :-) ja nie biorę innej opcji pod uwagę, musi być dobrze :tak:

JOANNA dotrwasz do 12 tyg zobaczysz! Za chwilę czas będę Cie tak leciał że zaraz na porodówce się znajdziesz ;-)

AFJA no to życzę aby Adaś załapał spanie ;-)

ja dzisiaj mam botki z ziemniakami i surówką :-) w ogóle w tej ciąży mam mega smaki :-D mąż chodzi i śmieje się, że jak byłam w pracy tomu strasznie brakowało obiadków :-D

ja tez mam bole podbrzusza, ale podobno to normalne bo macica sie powieksza ;) a po drugie mam nadzieje ze mi sie woda nie zbiera znowu w podbrzuszu, przynajmniej przy transferze jej nie mialam ale doktorek mowil ze jak Hcg bedzie rosnac to moze sie znowu pojawic przez to przestymulowanie.

A i jeszcze jedno pytanko. Czy was tez tak strasznie piesi bola ? Jak w dzien jestem w stanie to wytrzymac, to w nocy nie jestem w stanie normalnie spac, bo jak nie jedna to druga mnie boli, a niestety na plecach spac nie umiem

Ostatnia edycja:
Domi88 ja to bym najchętniej co tydzień chodziła na usg i sprawdzała czy jest wszytsko w porządku;)

Ja bym i chodziła co drugi dzień :-D

Ja mam wrażliwe piersi ale nie bolą mnie.. przy Michale mnie też nie bolały. Ale lekki dotyk i sutki już stoją :-D mężowi się to bardzopodoba :sorry:

Natkusia miłej zabawy wam zyczę....Zarówno jak i mamom tak i dzieciaczkom :):):)....

A jesli chodzi o nasze piersi kochane to nasi mężczyźni fakt faktem sa w siódmym niebie jak rosną hehe....Takze Natkusia wcale niedziwie sie twojemu mężowi...

Asia masz racje, spokojnie zawsze to bedziesz wiedziala wczesniej co tam z dzidzia niz mialabys czekac na tego własnie 3 lutego hhehe......

Domi trzymam kciuki za usg .....Kazda ciąża jest inna u jednej w 6 tygodniu juz bije serduszko i widac zarodek a u drugiej trzeba czekac czasami nawet do 8 tygodnia.....Ja bylam w piatym tygodniu to fakt faktem nic a nic nie bylo widac poza pecherzykiem...Domi ty bedziesz juz w 6 ...wiec życzę powodzenia....:)

Ostatnia edycja:
ja raczej usg zbyt czesto miec nie bede, no ale nie pytajcie ile testow ciazowych narobilam od 7 dpt codziennie az do 17dpt :-D.

Wlasnie przegladalam liste sierpnioweczek i widze ze Pandorka jest z moich okolic.

Ja poki co z mezem mam post, niestety drazliwa jestem strasznie i ogromnie sie boje od transferu biedak musi cierpiec, tym bardziej ze mialam plamienie w tym czasie fakt ze jedno dniowe ale zawsze plamienie. Jesli na usg lekarz mi powie ze wszystko ok to moze wtedy zaryzykuje. Cale szczescie ze maz rozumie sytuacje bo inaczej bylaby masakra ;)

Donna bede w 5t4d liczac od ivf a tak to 5t3d liczac od OM. Wiec moze juz cos bedzie widac, jesli nie to w 7t4d mam nastepnego scana to powinno juz byc ladnie widac.U mnie od 7dpt byla juz pozytywna beta,wiec jest jakas szansa ze bedzie cos widac :)

Ostatnia edycja:
reklama
Pewnie uslyszec jeszcze nie uslysze, ale chociaz moze zobacze jak pulsuje. Wizyte mam dosc pozno bo dopiero na 18.30 wiec 19.30 waszego czasu, moze w sobote uda mi sie zajrzec i opowiem wam jak bylo.Dziekuje wam za wszystkie dobre slowa :-).Jutro jeszcze musze isc TSH zrobic bo tydzien temu mialam 7.76.... moj maz sie smial ze dzidzia sobie jak za dwoje pociagnela tyroksynki :-D

Do góry