reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Co do rozstępów ja wiedziałam że i tak będę miała w ciąży bo w okresie dorastania mi wychodziły i na udach i na piersiach, już wtedy chodziłam po dermatologach i gu.... za przeproszeniem to dało. Ale mimo wszystko zawzięłam się i smarowałam się 3-4 razy dziennie, i oliwką i różnymi kremami, balsamami i co??? super nie miałam rozstępów do 8 miesiąca ale co z tego jak w 9 pocięło mnie jak..... hyyyy te rozstępy to moja zmora... :wściekła/y:

reklama
Kahaka - ja używałam tego balsamu palmers.sklep.pl/PALMERS-Pielegnacyjny-balsam-przeciw-rozstepom-250ml

U mnie rozstępy pojawiły się pod sam koniec ciąży , dosłownie w ostatnim dniu , a tak się cieszyłam , że moje smarowanie nie poszło na marne , no ale nie jest ich tak dużo , teraz używam na razie oliwki ale muszę zakupić jakieś balsamy

Natkusia , Lilith u mnie te słabe dni trwają od paru dobrych tygodni , marze o dniu gdzie będę się wreszcie dobrze czuć , nie będzie mnie mdliło i zjem coś czego nie zwrócę, normalnie w depresje można wpaść , trzymajcie się :)

Madison - nie ma jak własne łóżko , super że wychodzisz :)

Ja fajki też rzuciłam od razu jak zobaczyłam II kreseczki , mam nadzieję że już nie wrócę do tego nałogu .

hejka
Madison - fajnie ,że już w domku ;) dużo zdrówka
Objadłam się brokuła na obiad i jeszcze jestem pełna , coś za mną warzywka chodzą ostatnio.
Mąż zasnął sobie i drzemie ,a ja chyba sobie kawkę rozpuszczalną zrobię bo coś mnie głowa ćmi , co jakiś czas mnie głowa pobolewa miewacie tak?Bo sama nie wiem czy to może ciśnienie czy takie uroki naszego stanu ,a ciśnieniomierza nie mam , mierzę w przychodni sobie i najwyższe to 132/67 , a jakie jest wzorowe w ciąży?Wcześniej u gina miałam 120 to górne , podobno 140 to już nie dobrze...

kobietka górna granica ciśnienia w ciąży to 140/90! przy czym moja ginka mówi, że gorzej jak to drugie będzie powyżej 90 niż pierwsze powyżej 140 ;-) ja mam właśnie tak 130/80 i to przy braniu leków 3x dziennie po 1 tabletce :-(a głowa mnie często boli! dziś to w ogóle jakieś apogeum:-(

Gawit, oby ten bol glowy przeszedl Ci szybciutko. Ja poki co cisnienie mam ok i mam nadzieje ze tak zostanie. Mnie na poczatku ciazy strasznie glowa bolala ale pozniej jakos przeszlo.

Madison super, ze już wracasz do domu :-)

Dziewczyny... A ja pierwszy raz wysyłam Maje na samodzielne ferie zimowe.... Boję się :-) a ona w 7 niebie jest. Zawozimy ja 2 lutego a odbieramy 8... Ferie zimowe w siodle :-) bo ona jeździ troszkę... No i niedaleko bo 90 km. przeżywam to bardzo...

Co do naszych ciążowych dołków i rozterek... To i mnie nie omijają... ale trzymam za nas wszystkie kciuki aby wszystko się ułożyło.

Kremu innego niż zwykły balsam do ciała na razie nie mam :-)

reklama
Do góry