reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Mi cieżko znaleźć bo jestem wąska pod biustem, jak byłam w sklepie specjalistycznym to kobieta mówi, ze nawet 65 EE mam. No i przy takim rozmiarze wybór mocno ograniczony. Czekam na foto, albo linka.

reklama
Monya, wyzej fotki zalaczone, mam nadzieje ze widac.
Dayanka, u mnie to sie nazywa combinated screening nt scan and blood, wiec konkretnej nazwy nie podali, niestety nie pomoge

Dayanka, u mnie to sie nazywa combinated screening nt scan and blood, wiec konkretnej nazwy nie podali, niestety nie pomoge

dzięki Dimi88! sprawdziłam, i "combinated screening nt scan and blood" to właśnie USG i test PAAP-A. Zadzwonię do mojego lekarza i się zapytam dlaczego mnie na to nie skierował

Dayanka, w polsce chyba prywatnie sie te badania robi, chociaz moge sie mylic. Ja u siebie tez bede robila prywatnie bo w szpitalu wszystko na odpiernicz robia ostatnio usg w szpitalu mialam 5 minut... wiec wole zaplacic

dayanka-bo to test głownie dla kobiet po 35 roku zycia, obciazonych wadami genetycznymi itd. czasami lekarze proponują to badanie kobietom prywatnie. nie wszystkie mamy to badanie wiec sie nie przejmuj.

domi- a ja mam odwrotnie, nie nosze stanika. mam mikroskopijne piersi jak dorastajaca 12-latka. mnie wszystkie staniki krępują teraz. a sportowe za bardzo przylegają. poczekam az mi ta wrazliwosc przejdzie. dla mnie podczas karmnienia sie swietnie sportowe sprawdzily. ektra sprawa.

co do pobolewan, mnie kluje w nocy jak zmieniam pozycje,wiec musze to powpli robic.

a co do wczesniejszego tematu nadżerki. ja po wizycie w szpitalu zglupialam. bo przyjmowal mnie na oddzial lekarz,ktory mial z 80 lat ..stary oblesny dziad, ktory badal mnie tak,ze myslalam,ze gwałci;/ brrr i on stwierdzil,ze mam obrzydliwą nadżerkę. a 3 dni wczesniej przeciez bylam u swojego lekarza i nic mi na ten temat nie mowil.z reszta inni lekarze juz na dyzuze tez nic nie mowili.... musze sie w pt dopytac o co kaman.

witam i ja :D

Domi - ja w pierwszej ciazy mialam takie straszne klucia w okol prawego jajnika. po badaniu i wizycie u lekarza uspokoil mnie ze to normalne, ze widocznie z tego jajnika wyszlo jajo;) dlatego gl on kluje..
Dayanka- u nas juz wszyscy wiedza. powiedzielismy w Swieta rodzicom.. a pozniej z ust do ust wszyscy sa poinformowani :)
u mnie genetyczne lekarz proponuje pacjentkom po 30rz :) chodze prywatnie ale dostalam skierowanie i na nfz bede robic :) i cale szczescie bo 2x robia - teraz (krew+usg) i ok 20-23tc samo usg. za kazda przyjemnosc cos ok 250zl;/
dziewczyny od dzieciatek ze szmerami - a wczesniej nigdy tego nie bylo slychac? to zwiazane u Was jest z tymi przeziebieniami czy jak?
mojemu synowi wykryli to juz po urodzeniu. bylismy z tym u kardiologa i okazalo sie ze ma ubytki miedzykomorowe i miedzyprzedsionkowe. jedno jest srednio ciekawe a u nas niestety wszystko na raz. na szczescie nic z tym nie trzeba robic tylko monitorowac co jakis czas u kardiologa czy owe ubytki sie "zamykaja". u nas juz wszystko jest niemal ok :)
kami - ze srodkami o jakich pisalas to chyba lepiej z lekarzem porozmawiac, zwlaszcza w naszym stanie :) jezeli masz do swojego tel to moze zadzwon i zapytaj :)
fiuufiu - lekarz I klasa :dry: wspolczuje przyjemnosci jego spotkania
cwikla - nie wiem jak ten test HARMONY o ktorym piszesz ale pappa wykrywa nie tylko Downa ale tez zespol Edwardsa i Patau. jak poczytalam o tych chorobach to nie mialam watpliwosc ze dobrze zrobilam godzac sie na to badanie. moze i nic nie zmieni ale ja bede przygotowana psychicznie na wsyztsko. nic mnie nie zaskoczy (no bynajmniej w teorii ;)) a za pappa tez bys musiala placic?

ide dojesc i jade po dzieci :)

Luk&Bella no u mnie napewno to nie to o czym piszesz bo jaja to wyszly mi z obu jajnikow i to wszystkie przy punkcji i bol jajnikow to calkiem inny bol wtedy to ja ledwo chodzilam bo mialam jajniki 10 razy wieksze niz normalnie ;-).

Oj dzieczyny jak ja wam zazdroszcze malych piersi.:zawstydzona/y:

reklama
Do góry