reklama
Asiołek
Mama Mai i Oliwki :)
Dziewczyny jak mi się nie chce iść do pracy.... jak ja bym już sobie posiedziała w domku... przez te kilka dni przeczytałam 3 zaległe książki... pooglądałam filmy... wyciszyłam się i tak mi było dobrze
a teraz znów wir stresów nieziemskich
aż do końca marca
Muszę to dzielnie przetrwać ale jakoś nie mam zapału
za to chętnie pooglądam mebelki
wybiorę kolor ścian... i takie tam
Troszkę też udaję, że nie jestem w ciąży
psychoza normalnie... ale ta myśl, że jestem sprawia, że tylko tym myślę i to już finisz egzystencji... a przecież życie nie składa się z bycia w ciąży
Chyba jednak moja dojrzałość emocjonalna, którą zazwyczaj w sobie pielęgnuję i rozsądek - opuściły mnie
za to nawiedziły mnie burze hormonalne, świrowania, łzy wzruszenia nieustannego i głupawość ciążowa
czuję się bez dość istotnej części logicznego myślenia... moja koncentracja na byciu w ciąży jest chyba przesadna... chyba się zwyczajnie bardzo boję 
Troszkę też udaję, że nie jestem w ciąży

Hej,
troche czasu zajmuje czytanie wszystkich postow. Widzialam, ze rozwinela sie mala dyskusja na temat cytologii. Ja wiem tylko tyle ze jesli jest nadzerka tylko w Polsce sie tak na to mowi
to nalezy kontrolowac regularnie czy sie nie powieksza i przede wszystkim zrobic kolposkopie, nic nie boli lekarz oglada sobie szyjke macicy pod takim czyms jak mikroskop. ja w czwartek mam wizyte w szpitalu we Florencji (autobus 5.30
) i tam juz poznam termin konizacji, tyle dobrego ze w ciazy robia laserem to chociaz szybko sie bedzie goic.
dzis juz chyba zjadlam 1/2 kg groszku zielonego, nie wiem co mi na morfologii wyjdzie ale mieso mi smierdzi okrutnie. a to dopiero 9ty tydzien, jakos mi sie wydaje ze czas sie wlecze straszliwie.
troche czasu zajmuje czytanie wszystkich postow. Widzialam, ze rozwinela sie mala dyskusja na temat cytologii. Ja wiem tylko tyle ze jesli jest nadzerka tylko w Polsce sie tak na to mowi

dzis juz chyba zjadlam 1/2 kg groszku zielonego, nie wiem co mi na morfologii wyjdzie ale mieso mi smierdzi okrutnie. a to dopiero 9ty tydzien, jakos mi sie wydaje ze czas sie wlecze straszliwie.
Izis86
Fanka BB :)
No ja spożywam właśnie makaron z serem, dawno nie jadłam tak prostego jedzenia
smaki dzieciństwa hehe
Mam do Was pytanie z całkiem innej beczki. Mam problem z koszulkami, które kupuję dla K. Co jakąś kupię to po 2 praniach jest porozciągana, szwy przechodzą na brzuch i na plecy :| wygląda to koszmarnie. Jak byłam mała i miałam jakieś koszulki to ich jakość była zupełnie inna, długo trzymały kolor i cały czas były równiutkie :/ Moje, które kupuję obecnie "robią" tak samo, krzywią się całkowicie. Czy macie jakieś sprawdzone sklepy z dobrą jakością koszulek ? Które po kilku praniach nie stwierdzają, że jednak chciałyby mieć inny kształt ?
Co do nastroju i pogody, to niestety ma to chyba duży wpływ
Tzn. ja nie mam jakiegoś złego nastroju, ale całkowicie nic mi się nie chce, cały czas jestem senna, patrzę na dwór i ręce mi się załamują
Wolałabym śnieg u nas niż lód na każdej powierzchni. K. dzisiaj "odrąbał" nam lód z samochodów przy pomocy suszarki, a na chwilę obecną jest nowa warstwa.
Co do tych położnych przy porodzie u mnie nie słyszałam, żeby ktoś taką położną w szpitalu miał. u mnie to takie rozwiązania nie wiem, czy mają rację bytu. Jest tylko jeden szpital z oddziałem dla dzieciaczków, i jak kobieta rodzi w innym, a coś się zadzieje to i tak ją przewożą do tamtego. Ja teraz zakładam, że będę rodzić w szpitalu gdzie pracuje mój ginekolog, nie obraziłabym się gdyby podczas mojego porodu akurat miał dyżur
Bo mimo wszystko chyba czułabym się bezpieczniej, chociaż to nie lekarz poród odbiera.
Mam do Was pytanie z całkiem innej beczki. Mam problem z koszulkami, które kupuję dla K. Co jakąś kupię to po 2 praniach jest porozciągana, szwy przechodzą na brzuch i na plecy :| wygląda to koszmarnie. Jak byłam mała i miałam jakieś koszulki to ich jakość była zupełnie inna, długo trzymały kolor i cały czas były równiutkie :/ Moje, które kupuję obecnie "robią" tak samo, krzywią się całkowicie. Czy macie jakieś sprawdzone sklepy z dobrą jakością koszulek ? Które po kilku praniach nie stwierdzają, że jednak chciałyby mieć inny kształt ?
Co do nastroju i pogody, to niestety ma to chyba duży wpływ
Co do tych położnych przy porodzie u mnie nie słyszałam, żeby ktoś taką położną w szpitalu miał. u mnie to takie rozwiązania nie wiem, czy mają rację bytu. Jest tylko jeden szpital z oddziałem dla dzieciaczków, i jak kobieta rodzi w innym, a coś się zadzieje to i tak ją przewożą do tamtego. Ja teraz zakładam, że będę rodzić w szpitalu gdzie pracuje mój ginekolog, nie obraziłabym się gdyby podczas mojego porodu akurat miał dyżur
Ma_Dunia
Cześć. :-)
Witajcie nowe Sierpniówki!
Z kasą było krucho, było tylko na materiały, ale stanęłam na rzęsach i do lata wszystko w ogrodzie zrobiłam sama (rabaty, nawadnianie, trawa z rolki). Latem delektowaliśmy się kawką na tarasie, a Julian latał na bosaka po trawie. 
Dostałam nowe leki i jest lepiej, suchy kaszel zmienil się w lekki mokry, znów mogę żyć.
Poza tym wywaliło mi brzuch i wyglądam na 5 miesiąc
, przy Julianie to dopiero w 5 brzuch zaczął wystawać. Na szczęście na wadze tylko +1,5kg.
Witajcie nowe Sierpniówki!

My przeprowadzaliśmy się pod koniec marca i nie wyobrażałam sobie w lecie mieć dookoła domu piach i błoto.W tym roku miałam zająć sie ogarnianiem "ogrodu",bo niestety narazie to tylko trochę trawa wyrosłaale z racji ciąży a potem maluszka będę to musiała odłożyć to na bliżej nieokreślony czas
![]()

Dostałam nowe leki i jest lepiej, suchy kaszel zmienil się w lekki mokry, znów mogę żyć.

Poza tym wywaliło mi brzuch i wyglądam na 5 miesiąc

Czytam was i wszystko przeczytalam. Tylko nie sposób odpisac konkretnie bo juz nie pamietam co do ktorej hehe.Ale czta sie fajnie. Dziewczynom ze szmerami w serduszkach u starszaczkow zycze aby to nic powaznego!
Witamy nowa sierpniowke luk&bella i chyba jeszcze jedna ale oczywiscie juz zapomnialam!
Witamy nowa sierpniowke luk&bella i chyba jeszcze jedna ale oczywiscie juz zapomnialam!

Ma_Dunia dawaj fotke brzucholka :-).
A mi apetyt wrocil chyba juz na dobre, nawet nie wiecie jak sie ciesze :-) musialam wyskoczyc z pracy do marketu po hamburgera bo sie glodna zrobilam i od razu do lapki mi sie 2 deserki toffi przykleily wiec ucztujemy :-)
A mi apetyt wrocil chyba juz na dobre, nawet nie wiecie jak sie ciesze :-) musialam wyskoczyc z pracy do marketu po hamburgera bo sie glodna zrobilam i od razu do lapki mi sie 2 deserki toffi przykleily wiec ucztujemy :-)
jjm86
Beetka, fajnie, że napisałaś kilka informacji o położnych, bardzo mi się to przyda :-). Z tego co wiem, to w moim szpitalu też może być przy porodzie wynajęta połażna, ale nie ma nic do gadania i nic nie może robić- czytaj może tylko być i obserwować, ewentualnie udzielać rad.
Izis, mój mąż chodzi do pracy w koszulach, pod którymi zawsze ma białą podkoszulkę. Kupujemy koszulki z big stara albo hendersona i powiem szczerze, że starczają na lata, a piorę je conajmniej raz w tygodniu :-)
Natkusia, zdrówka dla wszystkich, trzymaj się ciepło i dbaj o siebie!
Domi, bardzo się cieszę że apetyt wraca- tak trzymać ;-)
Właściwie to zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków i mam!
Izis, mój mąż chodzi do pracy w koszulach, pod którymi zawsze ma białą podkoszulkę. Kupujemy koszulki z big stara albo hendersona i powiem szczerze, że starczają na lata, a piorę je conajmniej raz w tygodniu :-)
Natkusia, zdrówka dla wszystkich, trzymaj się ciepło i dbaj o siebie!
Domi, bardzo się cieszę że apetyt wraca- tak trzymać ;-)
Właściwie to zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków i mam!
reklama
Izis86
No K. też często tak "się nosi", ale w koszulkach kolorowych bez koszuli też śmiga. Czyli trzeba by zainwestować w droższe koszulki. No cóż, on nie lubi robić zakupów ubraniowych dla siebie zbyt często, więc myślę, że jakoś damy radę