reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Hejka :-)

Michaś śpi a ja z mężem sobie dogadzam na mikołaja :-D właśnie zajadam pizze i popijam karmi mhmmm.. :-)

SZMARAGD witaj :-) ale widzę, że od nas odchodzisz.. gratuluje bliźniaków ale też współczuję sytuacji..

EDYS pewnie :tak: takie osoby jak Wy wiedzą co ja przeżywam, jakie mam obawy itd.. na prawdę waryo być wśród takiej grupki :-)

GOGRUSIA Kochana.. nie noś Kacperka! Chodzi już? Jak tak to masz zakaz.. absolutnie nie można dźwigac.. mój Michał jest strasznie mamusiowy i jak chce na ręcę to schylam się do niego, przytulam i tłumaczę, że mama nie może i przyzwyczaił się :tak: pewnie, że są sytuacje że muszę go podnieść np do krzesełka ale to jest 2-3 razy dziennie a nie jak normalnie z 20. Uważaj na siebie :* i sory za to kazanie.. ;-)

FIUFIU cały czas jesteśmy z Tobą i trzymamy &&&&&& :* oby się ułożyło.

DONNA też jestem mega senna ale przy moim Szkrabie nie ma takiej możliwości :sorry: wyśpij się i za mnie! :-D

reklama
No sporo noszę tego mojego Ociupinka... Muszę to ograniczyć. Lyknelam nospe i już jest lepiej :tak:
Jutro pracuję... Kacper śpi. Ja mam jeszcze trochę domowej roboty a tabaka mi się nie chce chcę :zawstydzona/y:

GORGUSIA to dobrze, że lepiej :tak: szybko zrób co masz zrobić i odpoczywaj.

Ja lecę spać bo ledwo widzę na oczy..
Dobranoc :blink:

Witam nowe mamy :)

Ja do tej pory nie kojarzę Wszystkich (dlatego nie odpowiadam każdemu z osobna :D), ale to chyba wynika z różnych spraw i zajęć, które tak mnie absorbują, że jak uda mi się tutaj wejść to szybko czytam, odpowiadam i uciekam :) Także z góry przepraszam, za brak indywidualnego podejścia ;))

Ja mam bóle podbrzusza i jak kicham (lub też jak mam czkawkę) to mam kłucie w jajnikach.

Mdli mnie całe dnie niestety, dziś mam pierwszy "rzygowinkowy" poranek za sobą. A tylko soku się napiłam, to co będzie jak już coś zjem ;)

Oczywiście senność i szybkie męczenie się mnie nie opuszczają. Dobrze, że póki co ja nie mieszkam na 4 piętrze bez windy bo chyba musiałabym wchodzić do domu przez pół godziny z odpoczynkiem na półpiętrach :D

Tak jeszcze myślę o tym Panu, który na wieści o dziecku zmył się prędko...Wiem, że to bardzo trudne, ale jestem zdania, że kobieta poradzi sobie lepiej sama niż z takim człowiekiem, albo jak bliżej porodu stwierdziłby, że to nie dla niego. Wczoraj miałam okazję (całkowity przypadek) rozmawiać z Panią, prawdopodobnie około 45 lat, która na dziecko zdecydowała się bardzo późno (z opowieści wynikało, że około 30tu kilku lat) i wtedy poroniła. Ale w ogóle się nie załamała tylko pomyślała "ale to znaczy, że mogę mieć jeszcze dziecko, chociaż tym razem się nie udało". Po jakimś czasie spróbowała ponownie, zaszła w ciążę, urodziła synka, obecnie ma 7,5 roku. I powiedziała bardzo ważną rzecz, którą myślę, że obecne mamy mogą potwierdzić - po urodzeniu dziecka zmieniła się, zrobiła się bardziej odważna, ogarnięta, taka jakby..lwica, która w obronie stada zrobi wszystko :) Dlatego właśnie jestem zdania, że kobieta jest w stanie doskonale sobie sama poradzić, niż jakby miała martwić się, czy "tatuś" jednak nie zwieje.

Ostatnia edycja:
Cześć. :-)

Coraz nas więcej. :-D

Mamy już swoje podforum na "Przyszłych mamach", więc może tam się przeniesiemy?

Moje objawy to potężne poddenerwowanie... :dry: Byle pierdoła potrafi podnieść mi ciśnienie... Poza tym to raczej objawów nie mam.

Hejka :-)

No nareście mamy kącik :-)

Z racji tego, że lubię porządek i ład zgłosiłam się na moderatora naszego wątku :-) (mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko ;-))

Zaraz dodam kilka tematycznych wątków, które na pewno nam się przydadzą :tak:

i tak jak wcześniej obiecałam utworzę listę naszych sierpniowych mam :tak: więcej info tu: https://www.babyboom.pl/forum/sierp...ierpniowek-bez-komentarzy-68998/#post10311540 i proszę wszystkie dziewczyny o prywatne wiadomości z informacjami :-)

Śmigam usypiać Michała.
Potem wpadnę i ogarnę nasz kącik :-)

EDIT:

IZIS współczuję rzyganka.. :sorry2: co do bycia matką to fakt.. matka jest jak lwica i dla swojego dziecka zrobi WSZYSTKO!

MADUNIA ooo tak.. ja też często wybucham :dry: u mnie jeszcze problem z zaparciami .. masakra!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! I ja chciałabym do Was dołączyć:) Dziś mi dwie kreseczki wyszły na teście!!
Termin wyliczyłam na 14.08, wizyty jeszcze nie umówiłam, ale to i tak za wcześnie....
Mam już synka rocznego i przyznam, że jestem przerażona czy dam sobie radę. Widzę jednak, że nie ja jedna z takim małym brzdącem jestem ;)

Pozdrawiam gorąco i przede wszystkim GRATULACJE kochane ;*

To i ja chciałabym dołączyć :-) Jestem szczęśliwa, że będziemy mieć dzidziusia i po cichu liczymy na synka;-) Mam już dwie córki bliźniaczki, mają 4 lata i są bardzo przebojowe:-D

reklama
Do góry