reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Asiołek, Ewelinka, jak Wam zazdroszczę ćmienia!!!!

Moja Mała od kilku dni ma koszmarne wieczory (od 18) - tylko na rękach się uspokaja, odkładana momentalnie wpada w ryk. Wypadałoby ją przetrzymać, ale sumienia nie mam. Ponad to płacze już łzami, leją się po policzkach. Smutny widok, smutny!
Przez to padam z Nią o 21. A przecież już za tydzień koniec połogu :-) A tu sił brakuje na seksik (po tylu miesiącach abstynencji) :no:

Czyżby Faisca urodziła?

reklama
Sylwia no to smacznego !!!!!

Kaspian wolalabym nie palic ,ale w tej kwestii moja silna wola jest do d....

Faisca napewno juz tuli swoje malenstwo :-)

Sylwia88 az mnie zęby zabolaly jak o tym pomyslalam ;))
A u mnie maly spi, starszak oglada garfilda na tvn a ja chyba ide spac poki mlodszy dziec spi. Bo o 22 pewnie bedzie placz i karmienie.
Co do dopajania to sama sie zastanawiam nad tym ale sadze ze mleko matki powinno wystarczyc.

Ja karmię piersią i nie dopajam. Po co? :O

Lilith, Ewa zaczęła się uśmiechać przedwczoraj, czyli na 5 i pół tygodnia.

Faisca pewnie już z maluchem w ramionach.

Sylwia OMG to chyba nie jest normalne :D

Kahaka dziękuję :-D czyli spokojnie czekam a niecierpliwie się bardzo bo póki co to jest takie poł na pół - rozbrajające. Tak więc zazdroszczę :tak:

Przy karmieniu piersią się nie dopaja bo mleko mamine jest jak jedzenie i picie.
Przy butli uważam, że to wręcz obowiązek, tym bardziej, że pomaga na brzuszek i kupkę.

Sywlia z tym lodem to rzeczywiście szaleństwo ale mi kiedys też zdarzało się chrupać - tylko to było sporadycznie ;)

Też macie taką skorupę na dłoniach od nieustannego mycia rąk? O matko miałam to jak Maja się urodziłą i teraz znowu.... ale zamówiłam balsam do masażu niemowląt i mam zamiar przy okazji korzystać ;) bo wstyd normalnie z taką skorupą wychodzić.... ja niestety zawsze mam tak od nadmiaru wody ;) ręce myję 100 razy ;) dziennie więc mam co mam ;)

Fiuu brakuje mi to Ciebie zdrowiej piorunem bo tęsknię za Twoim poczuciem humoru :*

Dziewczyny piszcie choć po jednym zdaniu co u Was... a nie... urodziły i już cicho siedzą ;)

Monya jak się karmi piersią to nie powinno się dopajać... jak mm to wtedy można dopajać ale nie trzeba :) generalnie każdy robi jak chce i jak jest dobrze to znaczy, ze jest dobrze :)))) Ja kilka razy podałam wodę przegotowaną... może podam niedługo jeszcze coś do picia bo mała jest obżartuch i musi nam wypaść jedno mleko z obiegu dobowego... bo za szybko przybiera.

Kaspian na dobry seksik siły się zawsze znajdą ;) ale życzę CI aby Małą dobrze spała!!! No wszystkim nam tego życzę :))))))))))))))))

Ewaelinka jak rodzice sobie pojadą to sama sobie sterem, żeglarzem itd. :)))) jak najlepiej się organizuję sama ;))))

Lilith pamiętasz ile dex jadł jak skończył 3 tygodnie i ile wypijał?

Gorgusia dobrze, że u Was dziś lepiej - oby tak dalej!

Atana muzyczke sobie dzis puszczamy regularnie :))))

Gawit :) ja też nie lubię ostatnio gotować bo to wyzwanie obecnie... tylko, że mój mąż sam się w temacie świetnie organizuje... tylko szkoda mi tego jego czasu aby jeszcze gotował :( bo mamy go niewiele.

Cwikla są dwie metody zmiany mleka - jedna to wymiana posiłku każdego dnia o jeden więcej.... druga to mieszanie mleka w butelce na zasadzie wymiany miarki ;) wybór należny do Ciebie... podobno kiedy zamienia się mleka na podobno czyli np: bebiko na bebilon to się wymienia posiłkami... tak samo jak przechodzić z ze zwykłego na niezwykłe czyli z hydrolizowanym białkiem lub obniżoną zawartością laktozy... natomiast gdyby było odwrotnie z niezwykłego na zwykłę ;) to powinno się mieszać miarki w butelce - gdzies kiedyś o tym czytałąm ale nie pamiętam gdzie i tyle informacji jedynie mi w głowie pozostało :)

Barbarka ja też potrzebuję i fryzjera i kosmetyczki i masażysty :)))))))))

Anulka ciekawe, że nie byłaś u kosmetyczki :) dawno nic podobnego nei słyszałam :) ja bardzo lubię sobie czasem pójść i coś polepszyć ;) cieszę się, że u Was lepiej :*

Naktusia dobrze, że skok mija bo jakby miał trwać w Chrzciny to cienko to widzę ;) i się nie stresuj będzie super !!!!

Agula rozejm osiągnięto w USC?

Mexi co do wybudzania to gdzieś czytałam, że po chyba 6 godzinach powinno się budzić zwłaszcza maluszki takie bo im cukier spada ale nie wiem ile w tym prawdy :))))))))

Karaiwina ja też najczęściej czytam a nie mam jak odpisac bo rąk brakuje :))) cycujcie zdrowo i się stabilizujcie z karmieniem :) wtedy będziesz mogła do nas pisać na dwie ręce ;)

Kaspian jak to śmiesznie brzmi - gazica :)))) oczywiście bąkó współćzuję zwłąszcza tych co nie chcą same wyskakiwać z tych małych dupinek.

Magda37 jak tam się macie?

Ewcol napisz co u Ciebie jak dzieciaki? Nadal wsparcie czy już mają dość ;) ?

Carine ta huśtawka to wynalazek cud :))))

No i za chwilkę nie zostanie mi już czasu na dobry sen między karmieniami... :))))))) ale cóż ... bywa i tak ;) coś głodna jestem... zjadłabym ... białą pawłową z jagodami albo malinami i polewą toffi :pPP albo pleśniaka ech... i popiła ciepłym mlekiem :)

reklama
Do góry