reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Witam
U nas nocka trochę lepsza :-) mam nadzieję, że stopniowo mała będzie sobie wydłużać te godziny spania w nocy, a skracać w dzień ;-)
Barbarka oj tak, z maluszkiem ciężej wchodzić na forum

Asiołek o matko ja bym pewnie też męża zagłodziła :-D ale ja nienawidzę gotować :zawstydzona/y:

Faisca i jak?

Sierpniowa ja rano robię małej butelkę wody przegotowanej bądź herbatke koperkową bądź rumiankową i mała taką butelkę 120 ml ma na cały dzień, czasem wypije więcej ale raczej te 120 ml jej starcza, daję jej między karmieniami, tzn. tak półtorej godziny - 2 godziny po jedzonku.
MM je co 3 godziny po 90 ml

Monya oby te zastoje minęły

Cwikla ja zmieniałam z bebilonu na bebiko i robiłam to tak, że na 90 ml dawałam 2 miarki bebilonu, jedną bebiko - tak przez dwa dni, a później 2 miarki bebiko, jedna bebilon (aż mi sę bebilon skończył) . zmiana trwała około 4 dni

Sylwia fajnie, że już po! jak się czujesz?

Atana ja też muzykę wypróbuję!

Fiufiu współczuję tych bóli :(

Agula i jak wojna? ;-)

Sylwia88 oby się ruszyło!

Natkusia chyba Wasze chrzciny jako pierwsze

Gorgusia oby Antoś dał mamie zrobić śliczne paznokcie :-)

Zmykam zaraz na karmienie młodej i spacerek. pogoda dziś bardzo ładna!

Sierpniowa -ja podobnie jak Lilith -6xmleczko po 120ml i albo herbatka albo woda w zaleznosci od pragnienia :-) teraz np byla pora na butelke ale jakies 40minut temu napila sie herbatki i jeszcze spi

Kochane kiedy Wasze dzieciaki zaczęły się świadomie uśmiechać?
Nie chodzi mi o grymasy śmiechu, które są od gazów czy ruchów jelit, bo te są od 1 dnia. Mam na myśli prawdziwy uśmiech.. ponoć występuje w 5-6tyg.
Napiszcie jak to u Was było.

Natkusia u nas najprawdopodobniej taki skok odbywał się w 4 tyg. trochę to z kolką myliłam. Trwało ponad 2 dni. Zmiana niewielka, zeszło trochę tej benzyny z oczek, widzi od tego czasu dużo lepiej, wszystkiemu się przygląda z wielkimi oczami [ taki mały szok ] ale pozytywnie. niesamowicie jest zafascynowany też dzwiękami. Zaczęły się moczyć oczka ale bez łez. No i wydaje nowe dzwięki.
Ciekawa jestem czy teraz nas to czeka za tydzień.
Skoki niby są w 4,6 tyg i później 2 miesiąc skończony chyba. Ale to pewnie od dziecka zależne.
Przez ten czas mały parę razy zjadł więcej bo 150ml.

To ja już nie wiem, dawać dziecku pić czy nie? Bo może moje nie jest cały czas głodne tylko mu się pić chce? :-) Tylko niby do 3 miesiąca powinno się karmić niemowlaczka bez dopajania... :-) I jaką herbatkę koperkową dajecie?

Atana...ja z tym piciem dostawałam sprzeczne komunikaty i juz wiem, że pojenie teraz to stara szkoła, wszystkie położne wg najnowszych norm twierdzą, że nie ma takiej potrzeby. Pierś matki na samym początku produkuje mleko luźniejsze, ktore służy zaspokojeniu pragnienia, dopiero później następuje produkcja mleka bardziej tłustej i odżywczego.

Siedzę na balkonie :-) ćmię z lubością papieroska ;-)
Już mogę :p napilabym się wina :p ale to na razie odpada ;-) ale może w październiku :-)

Piszę z telefonu. Dziewczyny leżą w łóżku. Maja ogląda bajkę a Oliwka po jedzeniu , kąpieli, odbijaniu śpi.

jak wygonie dużutka spać to może diczytam w końcu forum :-)

Tymczasem całusy

reklama
Do góry