reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Caltha, dziękuję! Staram się opanować, ale dziś całkowicie mi to nie wychodzi, łzy same się leją. Może jutro będzie lepiej ...

Trzymam kciuki również za Emilkę i podbieram dawkę optymizmu!!!!

reklama
To ja tak na szybko bo muszę się umyć i trochę na spokojnie przespać bo wiadomo jak to w szpitalu na jedno oko się śpi.

Z góry mówię, że zostaję po stronie fanek cesarek. Szybko, bez problemów, bolało tylko przez pierwszą dobę a jak dostałam kroplówkę z przeciwbólowym chyba paracetamolem to już całkiem dobrze było. Wstałam następnego dnia i od razu nie miałam specjalnych problemów z ruszaniem się, oczywiście pomijając jakąś specjalną gimnastykę, ale spokojnie mogłam powoli wstać do Emisi.
Emilka na USG wcale nie wydawała się taka duża, mówili, że 3,5 kg :-)
Ten pobyt w szpitalu jednak wykończył mnie psychicznie, gdyby mnie dzisiaj nie puścili to chyba szału bym dostała. Małą też, bo odkąd przyjechaliśmy do domu to śpi cały czas, jak dostanie jeść i zmieni się jej pampersa to chwilę potrzaska miny i idzie grzecznie spać dalej :-)

Jutro postaram się nadgonić Wasze wpisy i coś więcej popisać. Miłego wieczorku, ja idę się regenerować, tylko szkoda, że się wykąpać nie mogę :-)

Kaspian u n as Maja miała szmery... przeszły same :) pediatra od razu zaznaczył, że to bardzo częste u maluszków trzeba zbadać i tyle ale nie robić paniki bo to zazwyczaj taki urok okresu niemowlęcego :) pójdziecie do kardiologa i wszystko się wyjaśni. Trzymam kciuki aby to tylko takie sobie szmerki były.

Magda gratuluję wagi :))) u mnie na razie -10 kg ale chciałabym kolejne 10 ihihihihi :)))

Anna na kolki u nas jest polski odpowiednik niemieckiego sabsimlex czyli nasz rodzimy bobotik, który ma identyczny skład ale symetykon czyli substancję czynną w podobnych ale nieco mniejszych proporcjach ma również espumisan oraz infacol. Bobotik oraz Sabsimplex to identyczne preparaty - różnią się jedynie substancją słodzącą...

Hej
Była u nas połozna. Zmieniamy mleko z Bebilon na Bebiko ale w ten sposób, że na 3 miarki mleka dziś 2 bebilonu, jedna bebiko, jutro jeszcze tak samo, później na odwrót aż będzie samo Bebiko. no i mam herbatkę koperkową po 1 tygodniu życia dawać do przepajania + woda przegotowana też do przepajania

Ania oby Tomciowi pomogło.

Kaspian spokojnie Martynka też miała szmery w serduszku , ponoć bardzo dużo dzieci ma bo do 3 r.ż jakaś tam dziura się ma czas zarosnąć i do tego czasu mogą być te szmery. Martynka będzie je miała całe życie, bo ma dodatkową strunę przechodzącą przez serduszko. To nic groźnego i nic się z tym nie robi.
W ciąży z Kornelką byłam z nią na echo serca i co? też miała mieć jakąś dziurę a w szpitalu po porodzie nic nie wykryli . Będzie dobrze

sierpniowa wyobrażam sobie Twoją radość!

Magda super z wagą! ja mam - 14 ale tak ze 2x tyle by się przydało ;-)

Zmykam bo zaraz karmienie młodej i pewnie z godzinę jej aktywności ;-) a potem mam nadzieję, spokojniejsza noc

Kaspian nie załamuj się, wszystko będzie dobrze! Mój synek miał szmery, ubytek w przegrodzie międzykomorowej. Nawet jeśli będziesz musiała przejść przez to co ja to pamiętaj że im wcześniej wykryja jakakolwiek wade tym lepiej. Mój mały dziś jest zdrowym i pełnym życia chlopczykiem i tylko blizna przypomina o tym że coś było nie tak. Oczywiście trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku!

KASPIAN Kochana spokojnie! :* u mojego Michala tez pediatra wykryl szmer.. u kardiologa okazalo sie ze jest niewinny i zniknie do 5rż. Ja tez mialam szmery na sercu jako dziecko. Bedzie dobrze!!

ATANA witaj :-) super ze przeszlas tak dobrze cc!

ASIOLEK Kochama jak samopoczucie? Mam nadzieje ze lepiej :*

GAWIT oby zmiana mleka wyszla na plus :tak:

GORGUSIA ja ostatnio mam takiego smaka na pizze ze szok :-(

Chlopcy moi juz przyjechali, Michal usmiechniety :-) do konca tygodnia ma jesc kaszki, papki i zupy ulalala

Śmigam spac. Dobranoc sierpnióweczki :*

sylwia k tez zamierzam rodzić na inflanckiej
szwagierka 3 tyg. temu urodziła i zadowolona z samej porodówki,gaz powdychała :-D
ale ja słyszałam że na inflanckiej nie mozna opłacac położnej ,wiec jak wy to macie dogadane

DziewczYny kochane, melduje sie na szybko ze jestesmy juz w domku. Porod sn po 42 godzinach od przyjazdu na porodowke- padalam z wycienczenia ale nie bylo tragedii. Emilka 54cm, 3340gr urodzona 16.08.2014. 10 punktow. Jestesmy mega szczesliwe, cycujemy i mamy zamiar ( przynajmniej ja) przespac cala noc :-D

Kaspian Lulu teza zamętu do dzisiaj.ma milkrodziurke w sercu.mamy co dwa lata kontrolę robić. Mały jest aktywny i szaleje jak dzik.więc w niczym to nie przeszkadza.jak sie dowiedziałam o tym też byłam przerażona ale spokojnie.jak widosz woecej nas z takin problemem.
Przeczytalam co u was ale z tel.noe mam jak odpisac wszystkim. Caluje was mocno.
U nas Inka wisi na cycu,zrobiła sobie z niego smoka. Piza tym ma juz okresy czuwania po godzinke. Pyzata sie robi.rozgląda sie bardzo mocno,że kam wrażenie,że jej głową odpadnie jak leży. w wózku albo w bujaczku. Dzisiaj sie przestraszylam,bo jak zasnela w końcu w łóżku (śpimy razem)to po godzinke była w zupełnie innym punkcie...ona ka 3 tyg,a juz pelzanie na plecach sie zaczyna. Silną z niej dziewucha.
W nd wracamy do szczecina. Na woje śmieci.tesknie za jasiem już.no ale juz z górki.Inka zarejestrowana w urzędzie,ma juz pesel nawet.w listopadzie wyrabiamy dowód osobisty. A Lulu juz za rok musi wymienić ;-)szybciej niż mamuśka hahaha

reklama
Do góry