reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
oszqurde mój rogal jest w porządku :) nic sie z nim nie dzieje i dalej ratuje mi zycie:-)

ciekawe jak tam Natkusia

ja wysprzatalam caly domek, łazienke, podlogi , kurze, jest czysciutko tak jak lubie, ale jakos sie nie zmeczylam i jeszcze bym coś pogrzebala tylko co?:-D

Wróciłam z Wrocka po wizycie i jestem wykończona, upał bezlitosny. Dobrze że klimę mam bo bym umarła w aucie. Mąż nie dostał urlopu więc sama sie musiałam zawieźć 60 km... dobrze się jechało na szczęscie.
Dziś miałam USG - ostatnie raczej i KTG - reakcji skurczowej narazie brak więc czekamy w utajeniu..... Synuś waży 3160 więc lekarz odwołał wszystkie "zakazy chodzenia" - mogę rodzić! jupi!!
wracam do życia!! Od jutra biorę się za sprzątanie chałupki i koniecznie muszę do kosmetyczki wreszcie zawitać zrobić hennę brwi/rzęs (bo wyglądam jak albinos) - to chyba jest bezpieczne w ciąży prawda?

Caltha - widze gratulacje i czuję że coś mnie ominęło... mamy więc kolejne dzieciątko :)gratki!!!
Natkusiu - kciuki zaciśnięte, pewnie walczysz właśnie. jesteśmy z Tobą :)

pędzę coś zjeść

Czy Wam się też te rogalo-poduszki takie sflaczałe zrobiły? Mój Stefan już przestał działać i mu musiałam zawiązać końcówkę na guza, bo gdzie dałam nogę, tam się splaszczał. Chyba gdzieś dokupię tych kulek styropianowych i dosypię.

Qrde, ciągle mi okruszki wpadają za dekolt i gryzą mnie w brzuch :D Żeby tylko takie dolegliwości nam dokuczały...

Mi sflaczał juz dawno, dlatego dla dziecka kupiłam drugi juz nie wypełniony styropianem, a ten używam teraz do podkładania pod brzuch jak leżę bokiem i wtedy ten flaczek idealnie się dopasowywuje.

Z okruszkami mam ten sam problem, ale co się dziwić, taki balkon się zrobił z biustu, że ciężko im spaść niżej ;)

No i jak tam? Wszystkie niby rodzą rodzą, a dzieci jak nie było tak nie ma ;)
Życze cierpliwości do wszystkich (uwaga bedzie rym) dolegliwosci ;)

My po kontroli. Lekarka powiedziała 'suuuuper'. Az takich wyników sie nie spodziewałam. Jedna +200g, druga +150g. W niecale trzy doby. Kto ma dzieci ten wie, ze to duuuzo ;)
Takze teraz Natka 2340, a Kama 2200g.
Zeby sprawiedliwości stało sie zadość - trzy razy dziennie dodajemy specjalny 'dopalacz' do mleka mamy dla dzieci z niska waga urodzeniowa.

I powiem Wam, ze ogarniam sie duzo lepiej niz z jednym dzieckiem. Jednak człowiek ma w sobie niezbadane pokłady mocy ;)
Jak sobie przypomnę jacy bylismy bladzi i zieloni przy synku i jakie wszystko było trudne... Teraz to jestem cwaniak-luzak ;)

Okazuje sie, ze sama bez M tez daje sobie radę i wszystko jest ładnie poukładane i dobrze mi idzie. I psychicznie mi dobrze w roli mamy noworodkow, za pierwszym razem bylo trudniej. Nawet w nocy nie obudzilam go do karmienia, niech spi :)
Za to ja mam wlasnie zjazd. Az mi sie w głowie kręci. Ściągam mleko i choć 2h drzemki bym zaliczyła, jakby sie dało.
Dobranoc!

Mu tp takie w gorącej wodzie kapane a urodzenie dziecka to nie takie hop siup i juz. Natkusia pewnie wieczorem da znać :-)
Dobra ogarniam sie, napoje sie kawy i idę na szmate poszorowac podłogi :p

Hej hej :-)

Kroplówka za bardzo nie dzialalai mialam slabe skurcze, chodzilam i sie usmiechalam.. moja ciocia polozna zadzwonila tutaj i to byl strzal w dziesiatke! O 13 połozna zbadala mnie i rozwarcie bylo na 5cm i przy okazji przebila mi wody :tak: i sie zacząl hardcore.. skurcze takie, że gryzlam poduche :szok:
Po 40min badanie i pelne rozwarcie, po 5 partych Wojtus na swiecie :-):-):-) porod trwał GODZINE!

i najwazniejsze.. Wojtus waży 2960, ma 52cm i 10pkt :-)

Wzieli juz go na nowprodki a ja jeszcze na porodowce czekam az mnie zawioza na oddział :-)

Jestem przeszczesliwa i kazdej zycze takiego porodu :-)

reklama
Natkusia- tak spokojnie napisałaś,że myślałam,że znowu coś nie tak i Wojtuś w brzuszku ;) SUPER! Dzielna mamo! Tyle tygodni wyrzeczeń zostało Ci wynagrodzone szybkim porodem :* ogromne GRATULACJE!!!!!

Do góry