reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Amelia do bezpiecznego terminu juz niedlugo;-) a starzenie łozyska czym moze skutkowac, porodem wczesniejszym czy coś jeszcze?
justyna moj maz tez mial taka operacje.biedny nie mogl potem usiasc..ale to facet to wiadomo:-D synek moze lepiej zniesie

reklama
Witam dziewczyny:)

udzielałam się tu przez krótki czas w lutym, potem miałam duuużo zajęć, ale czasem tu zaglądałam. Czy przyjmiecie mnie na powrót. Jesteście już mocno zaznajomione ze sobą mam nadzieję, ze nie będę przeszkadzała.

piszę, ponieważ byłam dziś na wizycie i dostałam nakaz lezenia na 3 tyg. Szyjka 4 cm, zamknięta, ale główka małej tak nisko, ze na badaniu ręcznym ciężko ja było zbadać. Dodam, ze mam uczucie mega ciągnięcia i ciężkości jak chodzę, ale nie zawsze. Leki to tylko aspargin 3x2. Trochę chyba na wyrost to lezenie, no ale dla małej wszystko. Pozdrawiam was

czy w ciąży można jeść wędzone ryby? Nakupiliśmy trochę a dzisiaj mnie naszło, że właściwie nie wiem czy mogę je jeść. Ostatecznie się obędę,ale jeśli mogłabym, to dlaczego nie.No i czy macie jakiś pomysł jak je jeść, bo kupiliśmy ich trochę:-)

Wyczekany ponownie witamy:tak:

No i niestety nie ominął mnie ten wirus... czuję się tragicznie, wymiotowałam
Boję się tych wymiotów, bo od razu brzuch się napina i aż zaczęłam się czuć jak na @.
Mam nadzieję, że do jutra się poprawi, bo mam wizytę rano.

Nie odpiszę już żadnej, bo zdycham.

Witajcie Sierpnióweczki! Nie miałam czasu na aktywne uczestnictwo w dyskusjach ale podczytywałam Was dosyć regularnie więc pozdrawiam Was wszystkie i każdej z osobna dobrze życzę :) Dziś jestem po kolejnej wizycie i troszkę strach mnie zdjął, bo jak do tej pory wszystko przebiegało książkowo, to dziś gin mnie nastraszył nakazem bezwzględnego leżenia z powodu główki wstawionej w kanał rodny i uciskającej na szyjkę. Chyba podobnie jak u Ciebie Wyczekana. ? leże więc, biorę nospę bo rzeczywiście od paru dni podbrzusze pobolewa, chyba z tego powodu ale nastraszyłam się, przecież jeszcze za szybko.. termin 6 sierpnia więc bez inkubatora by się teraz nie obeszło.... eh nawet myśleć nie chcę.. Na domiar złego starsza córka mi się rozchorowała, antybiotyk, leki, płaczliwa jest a mąż w pracy więc ciężko mi będzie leżeć plackiem całe dnie.... Dobrze że chociaż mam już poprane, poprasowane rzeczy i PRAWIE całą wyprawkę (bez kilku akcesoriów dosłownie..) a resztę obowiązków domowych zamierzam teraz zwyczajnie olać :) pozdrawiam Was i piszcie jak się czujecie w tych "naszych" ostatnich tygodniach

Ulika ja nie usłyszałam, ze wstawiona w kanał, ale ze bardzo nisko. Jak u Ciebie z szyjką? Ja mam synka 3 letniego, wiec znam ten ból. Ale jestem dobrej myśli. Mi giń powiedziała, ze lezenie pomoże, bo główka schodzi wtedy z szyjki. Leżę z pupa na poduchach to pomaga.
a ile tej nospy bierzesz?

Ja tak na szybko z rana. Siedzę w labo, tylko z siuśkami więc pierwszy raz byłam bezczelna i nie pytając wcale kto ostatni wlazłsm do poczekalni i mam zamiar pierwszy raz wejść bezczelnie do labo ;)

To starzejące się łożysko chyba właśnie powoduje yyle, że np. dzieciaczek może być gorzej karmiony etc. Też czytałam, że to się monitoruje i rozwiązuje ciąże przed czasem.

Czemu Anna odpuściła forum? :)

Witam bywalczynie zaglądające :D chyba jest trochę takich osób, które zaglądają tylko wtedy jak się coś dzieje i potrzebują wsparcia :)

Ja ryby wędzone jadłam, nie dużo ale jednak. Czytałam, że z umiarem nie szkodzi.

Ja nie będę mieć żadnej imprezki, u mnie nikt nie xna takich imprez ;) a 7 osób to wcale nie jest mało :p

Ooo nie musiałam być bezczelna. Był Pan, który już kiedyś mnie przepuścił i tym razem też :)

Ostatnia edycja:
Witam ;)
Ulinka, Wyczekany - witam was ;) i zycze wszystkiego dobrego! Ja mam wizyte 3 lipca i tez sie martwie zeby mi gin nie kazala lezec bo caly czas pobolewa mnie te spojenie łonowe.. ehh

Ewaelinka- bedzie dobrze! Juz blizej niz dalej! Damy rade!

Anna- zyjesz kobito?!:)

Hej.
U nas noc tragiczna. Nie dość, że ja rzygałam, to jeszcze Agatka...
Od tego brzuch cały twardy i krzyż boli jak na @...
Dobrze, że mam dziś wizytę.
Bozzzze, ja całe życie nie miałam takich atrakcji jak wymioty, to musiało mnie akurat w ciąży dopaść :/

reklama
Hej.
U nas noc tragiczna. Nie dość, że ja rzygałam, to jeszcze Agatka...
Od tego brzuch cały twardy i krzyż boli jak na @...
Dobrze, że mam dziś wizytę.
Bozzzze, ja całe życie nie miałam takich atrakcji jak wymioty, to musiało mnie akurat w ciąży dopaść :/

Biedna.. Trzymaj sie :*

Do góry