reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej Kochane ;*

A ja mam dziś mega doła :-( Znów śnił mi się poród SN ..

Tak strasznie marzyłam, żeby rodzić naturalnie.. przy synku już tak niewiele brakowało.. :-(
Lekarz niby mówił, że należy to poważnie przemyśleć bo jest to bardzo wysokie ryzyko i mogą później nie zdążyć z CC..
Niby termin na CC mam i wogóle.. ale możecie się śmiać- czuję się nie spełniona :-(

To takie pięk jak kładą dzieciątko na piersi i przez te dwie godz poznajecie się wzajemnie.. ja już tego nigdy nie przeżyje.. a tak strasznie chciałam.
Mogę zaryzykować, ale jak nie zdążą później zareagować , jak powtórzy się scenariusz z poprzedniego porodu? To będę żałować tego do końca życia..

reklama
Hej :-)

Mi tez ciagle sni sie porod, że sie zaczyna, wody odchodza itd.. czuc juz poród :tak:
Jeszcze 16 dni .. :-)

Dzisiaj u nas strasznie cieplo bleh

MARTNA porod SN jest na pewno przezyciem pieknym ale jezeli nie mozesz to co zrobisz.. nie miej doła z tego powodu :*

ANIELKA a to śpiochy ;-)

MARLENKUS miłego grillowania :-) moi chlopcy tez ida a ja zostaje w domu eh

ASIOŁEK oj tak.. wybrzydzanie dzieci w jedzeniu jest okropne! Moglas postawic na Chile ;-)

MADUNIA oby zapalenie Ci przeszlo!

EWAELINKA o matko jaki ranny ptaszek :szok: oj lezacy bez tv ma okropnie wiec wspolczuje..

GORGUSIA o jej zdrowka! Moze jakis psik paik ale nie wiem..

MONYA LILITH szalejecie z tymi porzadkami.. ujawnil sie syndrom wicia gniazda ;-)

ANGIE mhm tarta szpinakowa.. brzmi niezle :-)

Miłego!

witam dziewczynki

Monya też mam taki tryb w pralce ale na 60 stopni gotowanie. tez 2,5 h pierze... chyba jedna partię dziecięcych tak wyprałam bo mnie szlag trafiał bo za długo a reszte już na 40 stopni i 2 razy wlanczalam pod rząd pralke i te 2 razy na 40 stopni któcej trwało niż raz na 60 ...
kaspian to faktycznie się zdziwią w tej medycynie pracy:-D zeby tylko problemów nie robili...
kahaka a ja tylko na lewym boku moge spac... na prawym niewygodnie, bo maly chyba ma tam główkę i czuje ucisk jak sie poloze, na wznak zas mnie tłucze jak próbuje się polozyć:-D a to moja ulubiona pozycja byla przed ciaza...
marlenkus u mnie tez dzisiaj ma byc grill.mamy miec gosci ale nie wiem jak to bedzie bo pogoda sie psuje,choc mi to lotto, najwyzej faceci usmażą i zjemy w domku...brakuje mi zadaszenia nad miejscem do grillowania,wiec musimy jakos sobie radzic jak na razie... bo to w planach w przyszlym roku jak dobrze pójdzie..
Martyna ja mysle ze na prawde nie powinnas ryzykowac... lepiej w twojej sytuacji to cc choc rozumiem ze ci smutno ze porodu sn nie przezyjesz ale dziecko jest najwazniejsze...ja bym sie nawet sekundy nie zastanawialam jaką opcję wybrac gdybym wiedziala ze od tego moze zalezeć zycie mojego dziecka...

cholerka przyniosłam sobie do domu piękne róźe od sąsiada, dałam do wazonu i teraz nonstąp widze mrówki...gdzieś były na gałązkach i chodzą sobie teraz po domu:crazy: i mam dziwne wrazenie ze caly czas mnie coś gryzie...
u nas dzis chłodniej, ale mogło by popadac bo mam juz dosc podlewania tego ogrodu....
Naszemu kuzynowi wczoraj urodziła się córeczka.. :-)3,5 h akcji i mala byla na świecie.. 6 dni przed terminem..ekspresowo a to ich pierwsze dziecko
icon_biggrin.gif
Tez bym chciała mieć taki poród

Dzień dobry! :)

Taki mnie bol brzucha złapał rano, ale jakby na niestrawnosci czy cos. Chciałam krzyczeć dla ulgi. Nie wiem czy to możliwie, ze to dziewczyny uderzają po narządach. Dobrze, ze szybko dosc minelo.

ASIOLEK - ja to kibicuje tylko na postawie porywow serca - ktory kraj lubię, gdzie były super wakacje itd, ewentualnie gdzie grają jakies przystojniaki, albo czasem poprostu jestem kibic negatywny czyli kibicuje przeciwko komus niezależnie kto po drugiej stronie :)

MARTYNA - rozumiem Twoj zal, ja jeden sn mam za sobą, a i tak bardzo przykro mi było na myśl, ze tym razem cc. To była jedna z pierwszych myśli, jak sie dowiedziałam, ze bliźnięta. Z czasem zal coraz mniejszy, trzeba sobie poracjonalizowac te sytuacje. Ale i tak zazdroszczę dziewczynom sn i tego wyczekiwania kiedy, kiedy :)

EWAELINKA - super, ze w domku! Nawet bez tv ;) Choc to faktycznie dla lezakujacych niezle okno na świat.

GORGUSIA - tez myślałam, ze jezdzisz na rożne wypady z jakimś psikaczem do toalet :)
Ja niestety nie umiem pomoc, ale kilka z nas juz walczyło z gardlem podczas ciazy, dziewczyny na pewno pomogą.

MONYA - Ty jak rozumiem zajmujesz sie dzis zarządzaniem, a S. pracuje fizycznie? ;) Oszczędzaj sie, nie drażnij synka :)

LILITH - Twoje plany jak zawsze mnie rozwalaja. Uważaj na siebie i oby szybki juz te wszystkie prace sie zakończyły.

Miłego wypoczynku w rodzinnym gronie :)

Hej
My dzisiaj mieliśmy w planach jechać na grilla, ale nie wiem, co z tego będzie, bo mój mąż wymiotuje od rana :/ chyba się zatruł arbuzem wczoraj.

Życzę Wam miłego dnia i weekendu.

A my chyba ostatni dzień plaży. Pogoda się psuje. Z gardłem lepiej:-) Psikacz do toalet :p pomógł ;-)
Mały dziś ostro szaleje.
A lekarz powiedział że od 15.07 możemy wyganiac Antka z rezydencji ;-) To już tak niedługo!

Martyna - a weź laska przestań się stresować dla samej idei stresowania, spełnienie niespełnienie srutu tutu :-) Cesarka to poród jak każdy inny i nie ma się czym dołować :-) Po cesarce też dostajesz dziecko o ile nie będą musieli zastosować pełnej narkozy.

Carine - weź te róże, wrzuć do wanny i polej zimną wodą, mrówki powinny się utopić, brutalne ale konieczne :-)

Mnie do szpinaku uraz z dziecięctwa został, jak mama usiłowała w nas pchać taką ohydną breję :-) I mimo, że te wszystkie tarty ze szpinakiem wyglądają naprawdę pięknie to ja się nie mogę przełamać, może kiedyś się uda.
Ja dzisiaj piekę chleb i drożdżówkę, jakby któraś potrzebowała inspiracji to naprawdę polecam to White Plate: Wieniec cynamonowy jak komuś cynamon nie podchodzi to można dać kakao lub wymieszać kakao z cynamonem :-)

Ten wieniec wygląda pysznie. Ale dzisiaj święto, a ja nie mam drożdży :(

Byli u nas znajomi K. dziećmi. Malutka ma kilka miesięcy :) bardzo sympatyczni ludzie. Zaproponowali, że będą nam po małej ubranka przekazywać sukcesywnie. Nawet zabawki, czy pożyczać łóżeczko turystyczne. Jestem tak nie przyzwyczajona do tego, że ktoś mi coś daje z dobrego serca, że strasznie mi głupio. Dziękowałam im tyle razy, że chyba uznali mnie za wariatkę :p

Co do porodu sn i cc jestem tego zdania co Atana. Ważne żeby wszystko było dobrze, a i jedno i drugie to poród :) ma być bezpiecznie i tyle :) dla Waszej dwójki.

reklama
Dziewczynki caly czas plotkuje z mama ,wstawilam szybko fotki wozka na zakupowym w rzeczywistosci jest o wiele ladniejszy bo mam zle swiatlo

Do góry