reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Natkusia - powiem Ci, że nie dzwonilam już pozniej do niej, wysłalam tylko kilka smsow i wiadomosc tutaj prywatną.... nie chcę się przecież nikomu narzucać....

reklama
Witam:)
U nas dziś duzo chłodniej. Rano zawiozłam synka do przedszkola,skoczyłam na targ kupić truskaweczki. Pomyłam podłogi bo popołudniu przyjeżdża rodzina M, mamy w planach jechać dziś jeszcze do ZOO,nie wiem jak ja to zniosę...bo wczoraj zauważyłam że nie mam kostek powyżej stóp:) taki mi napuchły stopy:(
Także zajrzę do Was pewnie dopiero po weekendzie jak goście pojadą. Jutro świętujemy jeszcze 6 rocznice ślubu:)

gorgusia udanego wyjazdu życzę! odpocznij!
Anna mam nadzieję,że wszystko ok u Ciebie, jak coś to pisz na zamkniętym forum jeśli tutaj nie chcesz oficjalnie pisać..
Ewaelinka jak u Ciebie??

Kurcze nie wiem co zrobić z łóżeczkiem dla małej. Mamy po synku,ale przemalowaliśmy na biało (gdzieś początkiem wiosny) a ono dalej śmierdzi farbą. wstawiliśmy je do pokoju przedwczoraj, ale po jednej nocy cały pokój śmierdzi. Wystawiłam je dziś na taras,jest chłodno,wiatr wieje to może trochę ten smrodek się ulotni. Jak nie to trzeba będzie na szybko się za łóżeczkiem rozglądać. Mamy jedno turystyczne,ale w planach było żeby ustawić je w salonie, bo tam spędzamy większość dnia a to drewniane w pokoju.

Cześć :) u mnie pogoda paskudna, zimno, wieje i co chwilę pada deszcz brrr.
Madison - trzymam kciuki za wizytę
Gorgusia - życzę super odpoczynku
Ojaka - wszystkiego najlepszego dla ciebie i męża z okazji rocznicy
Wkasia - daj mężowi czas na przemyślenie. Faceci to dziwny gatunek, który musi niby sam zdecydować co będzie robić, a i tak wiemy, że najczęściej to nasze decyzje
Gawit - miłego ogarniania syfu :) tylko się nie przeforsuj
Katushka - gratuluję rozpoczęcia 35 tyg
Angie - chcieć to móc, napewno uda ci się jeszcze gdzieś wyskoczyć przed porodem, trzymam za to kciuki
sylwia_k - super, że pierwsze zakupy za wami teraz już tylko z górki

Dziś też mam wizytę, ale u diabetologa, ciekawe co dzisiaj wymyśli :no:. Straszy mnie tą insuliną na każdej wizycie, mam nadzieję, że i dziś skończy się na straszeniu.

Ja z nudo-nerwow zrobiłam sobie kompletny makijaż na wizyte lekarska...

Ojaka - wietrzyc, wietrzyc, jeszcze troszkę czasu jest.

Katushka, Natkusia - ale Wam dzis zazdroszczę tych zaawansowanych tygodni.

Angie - nie inwestuj juz w żaden kostium ciazowy, no chyba ze planujesz dalsze powiększanie rodziny :)

Hej dziewczynki ja wpadłam dziś na moment - może wieczorkiem uda mi się znaleść choć troszkę czasu.
Widzę nie tylko ja miałam problem z usypianiem bo moja też nie chciała zasnąć o stałej porze (około 20-21) ale to chyba ta pogoda działa na te nasze dzieciaczki. Za to małą dzisiaj poszalała i wstałyśmy o 9:30:szok: normaqlnie nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam godzinę:-D
Pogoda taka średnia raz słońce raz się chmurzy ale to dobrze bo nie będę się tak strasznie męczyć i po południu spokojnie pójdziemy na plac zabaw.
Co do mężów to ja też mam to samo. Najpierw podanie trzy zdjęcia i do szuflady do rozpatrzenia;-). Ale wzięłam się na sposób i jak dalej opiera się to ja zaczynam się za daną rzecz brać no to wtedy nagle P znajduje czas żeby to zrobić od ręki:-D
Przepraszam, że nie odpiszę każdej ale nie mam za dużo czasu.
Gratuluję sukcesów z dzieciaczkami i życzę kolejnych. &&&&&& za wizyty i udane urlopy.
Miłego dnia kochane:tak:

Hej
Zazdroszczę tych wyjazdów....my już się chyba nie wyrobimy...
Nastraszyłyście mnie trochę z tą położną do porodu, miałam dzwonić po weekendzie, ale chyba zrobię to dzisiaj. Mam namiary na jedną Panią, mam nadzieję, że będzie dostępna. Trzymajcie kciuki.
Miłego dnia.

misiura bo Ty będziesz rodzić na Siemiradzkiego no nie? I stamtąd masz jakąs położną?
Ja rodziłam tam synka i była przy mnie położna Olimpia (nie pamiętam nazwiska) nie opłacałam jej,po prostu miała wtedy dyżur. A potem leżała że mną na sali dziewczyna która ją sobie opłaciła i wyszło na to,że robiła przy mnie i zajmowała się mną tak samo ją tą dziewczyną. I potem biedna żałowała że wydała niepotrzebnie 800zł.

W koncu przyszły moje zamowienia z allegro hih :p troche sie kurierzy najezdzili do mnie :p Zamowilam pieluszki tetrowe, pieluszki tetrowe kolorowe, pieluszki flanelowe, pielucho-ceratki, nasutniki do karmienia, biustonosz do karmienia, majtki wielorazowe takie siateczkowe, wkładki laktacyjne i koszule do karmienia :D jak to M dzis zobaczy to padnie chyba hihi :)

edit :
martuskaa - do mnie juz przychodzi połozna. Mierzy mi cisnienie, małemu tetno, opowiada co i jak i robi nam przygotowania do porodu bo moj M chce mi towarzyszyc, mowi co powinnismy pozalatwiac w urzedach itp. Jestem zadowolona

Ostatnia edycja:
reklama
martuska, no to trochę się zmartwiłam :/ mam nadzieję, że nic się nie stało u niej

Ojaka, a może spróbuj jeszcze raz po malować? Są podobno jakieś farby specjalne nietoksyczne, pewnie nie śmierdzą.

Ja obiad zrobiłam, ale na spacer z małą nie chce mi się iść, mimo że chłodniej dziś.

Madison, trzymam kciuki za wizytę.

Angie, pokaż sukienki!

Do góry