reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Madison - jakby mnie tak urządził zatłukłabym chyba :) , nie pozostaje mi nic innego jak cieszyć się że mam jeszcze czas to ogarnąć , najlepsze , że on problemu nie widzi , powiedział ale o co chodzi , przecież się wytrzepie :) , miałam ochotę sama go trzepnąć ..

Atana - w sumie fajnie , że lekarz daje Ci możliwość decydowania w jaki sposób chcesz rodzić , to się raczej rzadko zdarza.

Caltha - :-D:-D:-D:-D

Martyna - a dlaczego miałby Ci nie zrobić skoro jesteś jego pacjentką ? , dla mnie to oczywiste .

Magda - śliczna panterka :)

reklama
Dziewczyny u Was tez tak gorąco? U mnie 30 i parno. Od wczoraj tylko prasuje i układam w przerwach podczytujac forum :)

image.jpgimage.jpgEfekty mojej pracy ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 58
  • image.jpg
    image.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 59
Milo zajrzeć i zobaczyc, ze same pozytywne tematy :)
Ja, jak to ostatnio mam w zwyczaju, zdrzemnelam sie 2h z synkiem. Tylko późno nam to wyszło, bo od 15, wiec bedzie problem z usypianiem o przyzwoitej porze, a to zadanie M. odkąd mały w swoim pokoju, a dzis mundial... Jak same widzicie straszne problemy mam ;)))

Gorgusia - wielkie brawa dla Twojego synka! Jest młodszy od mojego troszeczkę, podziwiam Was oboje :) Ja narazie odpuscilam ten temat, zeby nie za duzo zmian było na raz - nowy pokoj i samodzielne spanie oraz niania.
Jak tak dalej pójdzie to mały sam przyjdzie i zapyta - mama czy moge juz bez pieluchy, bo chłopaki na boisku sie śmieją? ;)

Warszawskie dziewczyny - życze by w Wasze porody byl spokoj względny na oddziałach. Jak ja rodzilam to było 5 porodow, w tym 2 sn, i z ta dziewczyna szlysmy łeb w łeb :) Za to następnego dnia żadnego porodu. Ale tam gdzie rodzilam to w ostatnim roku było 550 porodow.
Teraz to nie myśle za duzo o tym, czekam na bezpieczny tydzien :)
Moze warto zrobic sobie plan B. Jechać na Żelazna, a jak nie to miec druga opcje i przedmieścic sie tam bez żalu.

Martyna - jeszcze kilka dni masz zeby sie nastawic.
Mnie jutro czekają słowne wygibasy, bo mi sie moja lekarka sama zgłosiła do mojego cc, bo podpisala umowe z 'moim' szpitalem. a ja nastawiam sie na ekipę ze szpitala.
Zupelnie nie wiem jak sie ogarnia takie tematy, zapytaj wprost, a potem pewnie wyczujesz co i jak.

Caltha - jestes super :))))))

Carine - jak duuuza pralka, tylko większość z niej to bęben i drzwiczki ma większe. Zauważyłam, ze 'zagramanica' to ludzie stawiają suszarki na pralki, co fajnie ogranicza miejsce.

Znowu temat seksu :) Podziwiam te wciaz aktywne :)

Madison...ja nie szukam innego szpitala. Polozna powiedziała, że jeśli będę musieli nas odesłać z powodu braku miejsc to sami obdzwaniaja gdzie jest i nas informują. Liczę oczywiście na to, że jak będę miała podpisana umowę z polozna to to miejsce sie znajdzie. Szczególnie , że one maja tendencje, żeby te pierwsze godziny porodu konsultować telefonicznie i dopiero jak akcja sie rozkręca to każą przyjeżdżać. 3 moje znajome tak miały i w międzyczasie zwolniło sie miejsce.

PS. Tez Ci zazdroszczę suszarki, bo nie znoszę widoku rozwieszonego prania. Decyzje jednak podjęlam rok temu świadomie, bo te pralko - suszarki, ktore oglądałam pod względem zużycia wody i energii były mało eko.

Co do seksu to my juz odliczamy dni kiedy zdejmą mi ten krążek;)

Ostatnia edycja:
aha czyli juz tak przed terminem wskazane:-p trzeba bedzie skorzystac bo potem znowu ok 6 tyg posuchy;-)

ahh nic mi sie nie chce

Madison... No wiem, że niby wczesniej można, ale jak sprawdziłam na siatce centylowej ile będzie miał Kostek w 37 tc to wolałabym poczekać. Chyba , że zacznie wagowo teraz szybko nadrabiać. Poza tym jeśli krążek mi zdejmą w 38 dopiero, to nie ma sensu sie męczyć, bo jednak on troszkę trzyma co trzeba. Oczywiście może sie okazać, ze moja szyjka będzie tak rozleniwienia po krążku , ze żadne przyspieszacze na nią nie wpłyną i będzie działać w swoim tempie.

To nie zapobiegliowść, tylko dobre rady znajomych.

Kochane wybaczcie, przeczytałam i nadrobiłam ale sił dziś nie mam i to ani trochu, do tego mały szaleje od 2 godzin i coś mi upycha przy pępku, boli strasznie.. do tego ogólnie mi kiepsko.. oby jutro było lepiej..
Dobrych nocek Wam życzę :tak:

U nas Brazylia :)

Dzwonila do mnie dziś moja położna środowiskowa :) kolejna wizyta na początku lipca.

Dziś miałam sporo energii. To był dobry dzień. Nie licząc tego, że miałam jeden, pierwszy bardzo bolesny skurcz. Ale tylko jeden wiec nie zrezygnowałam z wyjścia na mojito :)

reklama
u nas posucha od lutego więc ja czekam do 37 tygodnia a potem biorę się za męza ;-) no chyba że coś się wczesniej wydarzy... za 2 tygodnie wizyta, bedzie juz 35 tydzien i jak Kacper bedzie miał ładną wagę i nie bedzie przeciwwskazań, to trzeba bedzie coś zadziałać
ja osobiście chciałabym urodzić wczesniej, żeby dziecko nie bylo bardzo duze, ale wazylo min. te 2500 bo ja mam bardzo wąska miednicę i jest ryzyko, że jak dziecko bedzie duze to bedzie czekala mnie cesarka....
corka z wagą 3 kg utknęła w kanale rodnym i urodzila się bardzo niedotleniona, nie chce by scenariusz się teraz powtorzył

Do góry