reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe przedszkolaki :)

Kochane...ja mam pytanie w sprawie przedszkola. Jak to jest z tymi panstwowymi: czy jesli tylko moj maz pracuje to mala nie moze isc do takiego przedszkola czy moze. W prywatnych to chyba nie ma takiego problemu...tylko jesli ja nie pracuje to mnie stac nie bedzie. :-( Bo jesli mozna do panstwowego wyslac dziecko nawet jesli tylko jeden z rodzicow pracuje to bym poszukala miejsca, moze by sie cos znalazlo. Wiecie cos na ten temat?

reklama
asmodis:-):-):-) witaj!! ale się cieszę, że zajrzałaś:tak:
o możliwość zapisania Ninki do przedszkola najlepiej zapytaj bezpośrednio w samym przedszkolu, o pierwszeństwie decyduje "miasto", przynajmniej u nas tak jest, w pierwszej kolejności dostają się dzieci samotnych rodziców, później pracujących/studiujących w systemie dziennym, później warunki "łagodnieją", wszystko zależy też od samej dyrekcji przedszkola, np. u mnie we wsi absolutne zero szans na dostanie się w ciagu roku szkolnego, a już w tym przedszkolu, do którego Alka chodzi nie ma problemu sie dostać, pod warunkiem, że jest miejsce oczywiście.... więc kto wie, może już teraz Ninka mogłaby zacząć, zadzwoń i zapytaj:tak:
no i zaglądaj częściej:-p

Hej Asmodis! Spytaj koniecznie o to miejsce. Nie wszystkim dzieciom sluzy przedszkole, wiec miejsca sie zwalniaja. U nas do poczatku roku zrezygnowaly chyba ze 4 osoby i na ich miejsce przyszly dzieci z listy rezerwowej.

W zeszlym tygodniu Piotrus mial pasowanie na przedszkolaka. Super panie to przygotowaly. Piotrus ladnie spiewal i tanczyl. Na koniec wszystkie dzieci dostaly maskotki blizej nieokreslonej rasy. Cos pomiedzy krowka i osiolkiem. Tyle, ze fioletowe. :tak:

Asmodis, tez mysle, ze powinnas zapytac juz bezposrednio w danym przedszkolu :tak:A nuz sie okaze, ze ktos zrezygnowal i jest miejsce bez wzgledu na fakt czy pracujesz czy nie :tak:
U nas pierwszenstwo maja, tak jak u Bedytki, dzieci samotnych rodzicow, pozniej pracujacych itd. Lista rezerwowa tez byla w tym roku (chyba z 8 dzieci na niej bylo), ale jak wyglada to w tej chwili to nie wiem.
Powodzenia w szukaniu przedszkola :-):tak:

asmodis- ja nie pracuję, a moja julka dostała się do państwowego przedszkola. na pewno osoby samotne i pracujące mają pierwszeństwo, ale jeśli sa miejsca to czemu mieliby nie przyjąć dziecka.
ollesia ma racje- miejsca sie zwalniają. do grupy mojej julki doszło juz dwoje dzieci, osttanie - ze dwa tygodnie temu. także próbuj- idź, pytaj:tak:

W najblizszym otoczeniu zajete miejsca...zobaczymy jak w dalszych przedszkolach...bo ja musze zwrocic uwage na to ze bedziemy musieli dojechac, a pozniej maz do pracy...ale zobaczymy.

Sandra...nie ma sprawy, ale w weekend bo teraz musze porzadek w zdjeciach zrobic i troche czasu na to poswiecic.

reklama
Do góry