reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ja wam z chęcią oddam wszystkim po parę kg i może jakos się wyrówna hahaba
Ja podziękuję 😅 mąż mi wczoraj zniósł ze strychu ubrania ciążowe bo nie umiem się dopiąć w żadne spodnie, do tego te ogromne wzdęcia nie pomagają. No ale te ubrania rozmiar XS, dajcie spokój 🙈 jedne legginsy na pierwszy trymestr może starczą 😅

reklama
Ja też nie mam spodni, chodzę tylko w dresach, bo jest mi po prostu najwygodniej. W jeansy jeszcze się mieszczę, ale jest niekomfortowo 😅 widziałam takie paski poszerzające spodnie. Stosowała któraś?

Załączniki

• IMG_0675.jpeg
    IMG_0675.jpeg
    85,3 KB · Wyświetleń: 34
Dziewczyny, chodzicie na USG z partnerami? Ja spytałam mojego przed poprzednim USG, jak była szansa na serce. Nie był przekonany, ale finalnie poszedł. Większe wrażenie niż kropek z sercem zrobił na nim sposób badania, czyli nakładanie prezerwatywy na sondę itp 😂 Dzisiaj już go nie pytałam i nie zapraszałam, ale sam wlazł za mną do gabinetu. I jeszcze jak się przygotowywałam to gadał z lekarzem o moich nudnościach i lekach 😁

Pytanie do dziewczyn z luxmed - jak lekarz wystawia skierowania to wystawił na USG 11-13 tydzień i osobno wystawił na te prenatalne w ramach USG, w co wchodzi pappa i USG. Rozumiem, że jedno nie wyklucza drugiego i mogę zrobić oba? 😁
Na prenatalne masz osobno ;) i tam zaznaczają co ma być, więc dopilnuj, żeby było usg+pappa.
USG 11-13 też możesz normalnie zrobić :)
Jak chcesz robić prenatalne poza luxmedem to zwróć uwagę czy ich lekarz ma kontrakt z NFZ i wystawi takie skierowanie. Ja tak robię, bo idę do kliniki w Warszawie gdzie mają najlepszy sprzęt i od razu 3d zrobią i nagranie 😉

Na prenatalne masz osobno ;) i tam zaznaczają co ma być, więc dopilnuj, żeby było usg+pappa.
USG 11-13 też możesz normalnie zrobić :)
Jak chcesz robić prenatalne poza luxmedem to zwróć uwagę czy ich lekarz ma kontrakt z NFZ i wystawi takie skierowanie. Ja tak robię, bo idę do kliniki w Warszawie gdzie mają najlepszy sprzęt i od razu 3d zrobią i nagranie 😉
Umówiłam się już na prenatalne ze skierowania, ma być USG i pappa właśnie. Sprawdzali skierowanie, brali wszystkie kody ode mnie więc chyba powinno być ok.

No ja z chęcią zaczęłabym już w ciążowych chodzic, tyle że jeszcze oficjalnie prawie nikt nie wie.. na razie kocham takie dzianinowe dresy -wyglądają całkiem całkiem nawet do pracy:-)

Dziewczyny, chodzicie na USG z partnerami? Ja spytałam mojego przed poprzednim USG, jak była szansa na serce. Nie był przekonany, ale finalnie poszedł. Większe wrażenie niż kropek z sercem zrobił na nim sposób badania, czyli nakładanie prezerwatywy na sondę itp 😂 Dzisiaj już go nie pytałam i nie zapraszałam, ale sam wlazł za mną do gabinetu. I jeszcze jak się przygotowywałam to gadał z lekarzem o moich nudnościach i lekach 😁
Jeszcze nie, sama powiedziałam że nie ma co, bo wtedy tylko miałam potwierdzić ciążę. Ale cały czas był na łączach i prosił o zdjęcia 😂
Na serduszko chyba też sama

reklama
Mój chciał, ale powiedział,że zacznie chodzić jak już będą USG przez brzuch 😂 chyba go wystraszyłam jak na początku to wygląda

Do góry