reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ja wam z chęcią oddam wszystkim po parę kg i może jakos się wyrówna hahaba
Ja podziękuję 😅 mąż mi wczoraj zniósł ze strychu ubrania ciążowe bo nie umiem się dopiąć w żadne spodnie, do tego te ogromne wzdęcia nie pomagają. No ale te ubrania rozmiar XS, dajcie spokój 🙈 jedne legginsy na pierwszy trymestr może starczą 😅

reklama
Ja też nie mam spodni, chodzę tylko w dresach, bo jest mi po prostu najwygodniej. W jeansy jeszcze się mieszczę, ale jest niekomfortowo 😅 widziałam takie paski poszerzające spodnie. Stosowała któraś?

Załączniki

• IMG_0675.jpeg
    IMG_0675.jpeg
    85,3 KB · Wyświetleń: 39
Dziewczyny, chodzicie na USG z partnerami? Ja spytałam mojego przed poprzednim USG, jak była szansa na serce. Nie był przekonany, ale finalnie poszedł. Większe wrażenie niż kropek z sercem zrobił na nim sposób badania, czyli nakładanie prezerwatywy na sondę itp 😂 Dzisiaj już go nie pytałam i nie zapraszałam, ale sam wlazł za mną do gabinetu. I jeszcze jak się przygotowywałam to gadał z lekarzem o moich nudnościach i lekach 😁

Pytanie do dziewczyn z luxmed - jak lekarz wystawia skierowania to wystawił na USG 11-13 tydzień i osobno wystawił na te prenatalne w ramach USG, w co wchodzi pappa i USG. Rozumiem, że jedno nie wyklucza drugiego i mogę zrobić oba? 😁
Na prenatalne masz osobno ;) i tam zaznaczają co ma być, więc dopilnuj, żeby było usg+pappa.
USG 11-13 też możesz normalnie zrobić :)
Jak chcesz robić prenatalne poza luxmedem to zwróć uwagę czy ich lekarz ma kontrakt z NFZ i wystawi takie skierowanie. Ja tak robię, bo idę do kliniki w Warszawie gdzie mają najlepszy sprzęt i od razu 3d zrobią i nagranie 😉

Na prenatalne masz osobno ;) i tam zaznaczają co ma być, więc dopilnuj, żeby było usg+pappa.
USG 11-13 też możesz normalnie zrobić :)
Jak chcesz robić prenatalne poza luxmedem to zwróć uwagę czy ich lekarz ma kontrakt z NFZ i wystawi takie skierowanie. Ja tak robię, bo idę do kliniki w Warszawie gdzie mają najlepszy sprzęt i od razu 3d zrobią i nagranie 😉
Umówiłam się już na prenatalne ze skierowania, ma być USG i pappa właśnie. Sprawdzali skierowanie, brali wszystkie kody ode mnie więc chyba powinno być ok.

No ja z chęcią zaczęłabym już w ciążowych chodzic, tyle że jeszcze oficjalnie prawie nikt nie wie.. na razie kocham takie dzianinowe dresy -wyglądają całkiem całkiem nawet do pracy:-)

Dziewczyny, chodzicie na USG z partnerami? Ja spytałam mojego przed poprzednim USG, jak była szansa na serce. Nie był przekonany, ale finalnie poszedł. Większe wrażenie niż kropek z sercem zrobił na nim sposób badania, czyli nakładanie prezerwatywy na sondę itp 😂 Dzisiaj już go nie pytałam i nie zapraszałam, ale sam wlazł za mną do gabinetu. I jeszcze jak się przygotowywałam to gadał z lekarzem o moich nudnościach i lekach 😁
Jeszcze nie, sama powiedziałam że nie ma co, bo wtedy tylko miałam potwierdzić ciążę. Ale cały czas był na łączach i prosił o zdjęcia 😂
Na serduszko chyba też sama

reklama
Mój chciał, ale powiedział,że zacznie chodzić jak już będą USG przez brzuch 😂 chyba go wystraszyłam jak na początku to wygląda

Do góry