reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Też mam tydzień i się tym denerwuje 😃😒
Ale raczej intuicyjnie obstawiacie na te z OM czy z USG? Bo ja wyczuwam że tak jak na USG, mam późne te owulację i wtedy by się zgadzało. Chociaz jak potem do porodu w szpitalu to ja nie wiem jak oni do tego podchodzą do którego terminu ? Albo jak będzie miała być planowana CC w 38 no to wg którego ? 🙈

reklama
Ale raczej intuicyjnie obstawiacie na te z OM czy z USG? Bo ja wyczuwam że tak jak na USG, mam późne te owulację i wtedy by się zgadzało. Chociaz jak potem do porodu w szpitalu to ja nie wiem jak oni do tego podchodzą do którego terminu ? Albo jak będzie miała być planowana CC w 38 no to wg którego ? 🙈
Termin zawsze bierze się z USG. Najbardziej wiarygodny jest z pierwszego prenatalnego. I go biorą pod uwagę w szpitalu najczęściej jako przewidywana datę porodu. Z om to jak widać owulacja się przesunie tydzień w jedną tydzień w drugą i już się robi rozbieżność :)

Ja już po wizycie , wszystko dobrze ❤️
Wg USG 6+6, crl 1,03 cm teraz już było widać serduszko bijące 😊. Tylko mam duża rozbieżność wg terminu OM a USG aż 12 dni.

Wczoraj wieczorem musiałam wziąć po raz pierwszy tabletkę na mdłości bo nie mogłam wytrzymać i pomogło mi, przespałam noc i rano obudziłam się bez mdłości także jest nadzieja

Kolejna wizyta 13 stycznia:)

Super ❤️ u mnie w ciąży z synem było prawie 20 dni różnicy, ale miałam wtedy bardzo długie i nieregularne cykle. Wiedzieliśmy kiedy zaszłam w ciążę i to pasowało, na prenatalnym usg się potem potwierdziło że wszystko pasuje, trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było 😊

A no i jeśli nie ma różnicy większej niż 7 dni to w szpitalu dostałam informację że biorą pod uwagę termin z om x) to się dowiedziałam przy ostatniej ciąży w styczniu że takie zalecenia są :p

Ja już po wizycie , wszystko dobrze ❤️
Wg USG 6+6, crl 1,03 cm teraz już było widać serduszko bijące 😊. Tylko mam duża rozbieżność wg terminu OM a USG aż 12 dni.

Wczoraj wieczorem musiałam wziąć po raz pierwszy tabletkę na mdłości bo nie mogłam wytrzymać i pomogło mi, przespałam noc i rano obudziłam się bez mdłości także jest nadzieja

Kolejna wizyta 13 stycznia:)
To wtedy się bierze pod uwagę tylko usg 😊
Gratulacje! Kiedy termin wychodzi?

Widzę że część z Was ma już dzieci, myślimy jak przekazać to synkowi 🤔 wie że 2 kolegow w przedszkolu ( ma 4 lata ) ma małe dzidziusie w domu i zawsze tak mówi. Jak go pytaliśmy czy też by chciał to raz mówi że by chciał siostrę a raz że robota także no 😅 kupiłam wczoraj dwie książki- Pucio umie opowiadać i Staś Pętelka brat czy siostra, także będziemy czytać na pewno 😃

reklama
Widzę że część z Was ma już dzieci, myślimy jak przekazać to synkowi 🤔 wie że 2 kolegow w przedszkolu ( ma 4 lata ) ma małe dzidziusie w domu i zawsze tak mówi. Jak go pytaliśmy czy też by chciał to raz mówi że by chciał siostrę a raz że robota także no 😅 kupiłam wczoraj dwie książki- Pucio umie opowiadać i Staś Pętelka brat czy siostra, także będziemy czytać na pewno 😃
Mój ma prawie 5 lat. W zeszłym roku byłam w ciąży i dużo mu opowiadałam. Teraz chodzi ze mną na cmentarz do siostry. Nie do końca jeszcze rozumie. Ma do mnie żal że go zostawiłam i tyle czasu byłam w szpitalu. Więc teraz się nie spiesze z informowaniem go o ciąży.

Do góry