reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Też mam tydzień i się tym denerwuje 😃😒
Ale raczej intuicyjnie obstawiacie na te z OM czy z USG? Bo ja wyczuwam że tak jak na USG, mam późne te owulację i wtedy by się zgadzało. Chociaz jak potem do porodu w szpitalu to ja nie wiem jak oni do tego podchodzą do którego terminu ? Albo jak będzie miała być planowana CC w 38 no to wg którego ? 🙈

reklama
Ale raczej intuicyjnie obstawiacie na te z OM czy z USG? Bo ja wyczuwam że tak jak na USG, mam późne te owulację i wtedy by się zgadzało. Chociaz jak potem do porodu w szpitalu to ja nie wiem jak oni do tego podchodzą do którego terminu ? Albo jak będzie miała być planowana CC w 38 no to wg którego ? 🙈
Termin zawsze bierze się z USG. Najbardziej wiarygodny jest z pierwszego prenatalnego. I go biorą pod uwagę w szpitalu najczęściej jako przewidywana datę porodu. Z om to jak widać owulacja się przesunie tydzień w jedną tydzień w drugą i już się robi rozbieżność :)

Ja już po wizycie , wszystko dobrze ❤️
Wg USG 6+6, crl 1,03 cm teraz już było widać serduszko bijące 😊. Tylko mam duża rozbieżność wg terminu OM a USG aż 12 dni.

Wczoraj wieczorem musiałam wziąć po raz pierwszy tabletkę na mdłości bo nie mogłam wytrzymać i pomogło mi, przespałam noc i rano obudziłam się bez mdłości także jest nadzieja

Kolejna wizyta 13 stycznia:)

Super ❤️ u mnie w ciąży z synem było prawie 20 dni różnicy, ale miałam wtedy bardzo długie i nieregularne cykle. Wiedzieliśmy kiedy zaszłam w ciążę i to pasowało, na prenatalnym usg się potem potwierdziło że wszystko pasuje, trzymam kciuki żeby u Ciebie też tak było 😊

A no i jeśli nie ma różnicy większej niż 7 dni to w szpitalu dostałam informację że biorą pod uwagę termin z om x) to się dowiedziałam przy ostatniej ciąży w styczniu że takie zalecenia są :p

Ja już po wizycie , wszystko dobrze ❤️
Wg USG 6+6, crl 1,03 cm teraz już było widać serduszko bijące 😊. Tylko mam duża rozbieżność wg terminu OM a USG aż 12 dni.

Wczoraj wieczorem musiałam wziąć po raz pierwszy tabletkę na mdłości bo nie mogłam wytrzymać i pomogło mi, przespałam noc i rano obudziłam się bez mdłości także jest nadzieja

Kolejna wizyta 13 stycznia:)
To wtedy się bierze pod uwagę tylko usg 😊
Gratulacje! Kiedy termin wychodzi?

Widzę że część z Was ma już dzieci, myślimy jak przekazać to synkowi 🤔 wie że 2 kolegow w przedszkolu ( ma 4 lata ) ma małe dzidziusie w domu i zawsze tak mówi. Jak go pytaliśmy czy też by chciał to raz mówi że by chciał siostrę a raz że robota także no 😅 kupiłam wczoraj dwie książki- Pucio umie opowiadać i Staś Pętelka brat czy siostra, także będziemy czytać na pewno 😃

reklama
Widzę że część z Was ma już dzieci, myślimy jak przekazać to synkowi 🤔 wie że 2 kolegow w przedszkolu ( ma 4 lata ) ma małe dzidziusie w domu i zawsze tak mówi. Jak go pytaliśmy czy też by chciał to raz mówi że by chciał siostrę a raz że robota także no 😅 kupiłam wczoraj dwie książki- Pucio umie opowiadać i Staś Pętelka brat czy siostra, także będziemy czytać na pewno 😃
Mój ma prawie 5 lat. W zeszłym roku byłam w ciąży i dużo mu opowiadałam. Teraz chodzi ze mną na cmentarz do siostry. Nie do końca jeszcze rozumie. Ma do mnie żal że go zostawiłam i tyle czasu byłam w szpitalu. Więc teraz się nie spiesze z informowaniem go o ciąży.

Do góry