reklama
angeliskax
Moderator
Trzymamy kciuki za serduszko.Cześć,
dołączam się do wątku. Termin mam na 1 sierpnia, byłam już na jednej wizycie, ale pośpieszyłam, bo nie było jeszcze widać tętna. Kolejna wizyta w poniedziałek.
Gosia0132
Fanka BB :)
Dzisiaj mam 16 dpt. Generalnie rozmawiałam z immuno i kazała zrobić morfologię więc za jednym kłuciem jednak zrobiłam betę i progaTy jesteś dzisiaj jakby który dzień po owulacji?
StaraStaraczkaNew
a jak ten transfer się przelicza na owu? Czy to kompletnie coś innego? To transfer iluś dniowego czy jak?Dzisiaj mam 16 dpt. Generalnie rozmawiałam z immuno i kazała zrobić morfologię więc za jednym kłuciem jednak zrobiłam betę i proga
Gosia0132
14.08 to czekanie to najgorsze IVF uczy cierpliwościKalkulator pokazuje, że 21.08
Tak, zbadam jutro betę. Do kliniki mam się dopiero zgłosić na przełomie grudnia/stycznia. Ciągle to czekanie..
A Tobie na kiedy pokazuje termin?
Gosia0132
Chyba będzie 21 dpo transfer + ilu dniowy zarodeka jak ten transfer się przelicza na owu? Czy to kompletnie coś innego? To transfer iluś dniowego czy jak?
Generalnie nie wiem, może ktoś mądrzejszy się jeszcze wypowie
StaraStaraczkaNew
Spoko. Tak z ciekawości pytamChyba będzie 21 dpo transfer + ilu dniowy zarodek
Generalnie nie wiem, może ktoś mądrzejszy się jeszcze wypowie
Cherry_Tomato
Ciałko żółte produkuje progesteron. To nie to samo co pęcherzyk żółtkowy. Co do torbieli to w poprzedniej ciąży moja urosła do 8cm, musiałam uważać w pierwszym trymestrze, żeby się nie skręciła, ale ryzyko wynikało pewnie poniekąd z rozmiaru. Później zaczęła się zmniejszać, a po połówkowych nikt już jej nie odnajdywał. We wrześnie robiłam USG po porodzie- torbieli brakPodjechałam jednak na sor z tym skierowaniem bo zaczęły mi się delikatne plamienia . Okazało się że bol bez fizjo będzie się nasilał coraz bardziej bo rana wewnętrznie nie zagoiła się,dodatkowo te zrosty bolą . Mam nadal torbiel na lewym jajniku ,trochę urosła bo miała 24 mm teraz ma 27 mm ,ale mam się nie przejmować nią . Zrobił się krwiak koło pęcherzyka ciążowego stąd plamienia . Dostałam duphaston . Ciąża żywa ,zarodek ma 4 mm i uwidoczniono akcje serca . Ale teraz czytam wypis i zastanawia mnie jedna rzecz a nie wspomniał o tym . Na prawym jajniku miałam torbiel krwotoczna a teraz jest napisane jajnik prawy z ciałkiem żółtym ciążowym . Ktoś wie o co może chodzić ? Czy pomylił się czy ciąża bliźniacza tylko jedno rozwija się wolniej ? Bo zgłupiałam
Cherry_Tomato
Dziewczyny, co do cmv, to miałam swoje przygody z tego tytułu w poprzedniej ciąży, ode mnie informacja, która być może zmieni Wasze życie: laboratoria komercyjne (al*b, syn*vo, diagno) dają baaaardzo często wyniki granicznie dodatnie w klasie igm- cała poprzednia ciąże tak miałam, teraz sprawdziłam z ciekawości i ciągle jestem dodatnia: 1,18 w każdym razie jeśli będziecie miały taką sytuację to:
1. Zróbcie niezwłocznie awidnosc przeciwciał w klasie igg, może być labo komercyjne, tu już wyniki są wiarygodne
2. Powtórzcie od razu badanie igg i igm w laboratorium przyszpitalnym, najlepiej zakaźnym
Jeśli chodzi o cmv to niestety można się ponownie zarazić, a sporo z was ma małe dzieci, więc przy każdym przeziębieniu zalecane jest spr te przeciwciała, bo sytuacja jest zgoła inna niż w przypadku toxo czy różyczki
Mam nadzieję, że żadna z was nie naje się dzięki tej informacji tyle stresu i łez co ja
1. Zróbcie niezwłocznie awidnosc przeciwciał w klasie igg, może być labo komercyjne, tu już wyniki są wiarygodne
2. Powtórzcie od razu badanie igg i igm w laboratorium przyszpitalnym, najlepiej zakaźnym
Jeśli chodzi o cmv to niestety można się ponownie zarazić, a sporo z was ma małe dzieci, więc przy każdym przeziębieniu zalecane jest spr te przeciwciała, bo sytuacja jest zgoła inna niż w przypadku toxo czy różyczki
Mam nadzieję, że żadna z was nie naje się dzięki tej informacji tyle stresu i łez co ja
reklama
Podziel się: