reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Są mamy które czują że będą miały bliźniaki ? Bo ja już wariuje a cały czas za mną ta myśl chodzi a jeszcze za wcześnie nawet przy zarodku bo potwierdzić czy ciąża mnoga czy pojedyncza 😂
Jeśli chcesz bliźniaki to mogę trzymać kciuki:D mi się zawsze marzyły. W tej ciąży nawet przez chwilę o tym myślałam bo ładne przyrosty ale potem przez dwie wizyty wgl nie można było znaleźć nawet jednego pęcherzyka więc jak zobaczyłam jeden też się ucieszyłam:p

reklama
Jeśli chcesz bliźniaki to mogę trzymać kciuki:D mi się zawsze marzyły. W tej ciąży nawet przez chwilę o tym myślałam bo ładne przyrosty ale potem przez dwie wizyty wgl nie można było znaleźć nawet jednego pęcherzyka więc jak zobaczyłam jeden też się ucieszyłam:p
To trzymaj kciuki a ja za Ciebie też będę . Może coś się wykluje jeszcze . A jak nie to trudno najważniejsze żeby zdrowe maluszki były :)

Załączniki

• Screenshot_20241211_213240_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20241211_213240_Microsoft 365 (Office).jpg
    67,5 KB · Wyświetleń: 11
  • Screenshot_20241211_212945_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20241211_212945_Microsoft 365 (Office).jpg
    92,4 KB · Wyświetleń: 10
Podjechałam jednak na sor z tym skierowaniem bo zaczęły mi się delikatne plamienia . Okazało się że bol bez fizjo będzie się nasilał coraz bardziej bo rana wewnętrznie nie zagoiła się,dodatkowo te zrosty bolą . Mam nadal torbiel na lewym jajniku ,trochę urosła bo miała 24 mm teraz ma 27 mm ,ale mam się nie przejmować nią . Zrobił się krwiak koło pęcherzyka ciążowego stąd plamienia . Dostałam duphaston . Ciąża żywa ,zarodek ma 4 mm i uwidoczniono akcje serca . Ale teraz czytam wypis i zastanawia mnie jedna rzecz a nie wspomniał o tym . Na prawym jajniku miałam torbiel krwotoczna a teraz jest napisane jajnik prawy z ciałkiem żółtym ciążowym . Ktoś wie o co może chodzić ? Czy pomylił się czy ciąża bliźniacza tylko jedno rozwija się wolniej ? Bo zgłupiałam

Załączniki

• IMG_20241211_225056.jpg
    IMG_20241211_225056.jpg
    704,8 KB · Wyświetleń: 6
Podjechałam jednak na sor z tym skierowaniem bo zaczęły mi się delikatne plamienia . Okazało się że bol bez fizjo będzie się nasilał coraz bardziej bo rana wewnętrznie nie zagoiła się,dodatkowo te zrosty bolą . Mam nadal torbiel na lewym jajniku ,trochę urosła bo miała 24 mm teraz ma 27 mm ,ale mam się nie przejmować nią . Zrobił się krwiak koło pęcherzyka ciążowego stąd plamienia . Dostałam duphaston . Ciąża żywa ,zarodek ma 4 mm i uwidoczniono akcje serca . Ale teraz czytam wypis i zastanawia mnie jedna rzecz a nie wspomniał o tym . Na prawym jajniku miałam torbiel krwotoczna a teraz jest napisane jajnik prawy z ciałkiem żółtym ciążowym . Ktoś wie o co może chodzić ? Czy pomylił się czy ciąża bliźniacza tylko jedno rozwija się wolniej ? Bo zgłupiałam
Jakby była ciąża bliźniacza to myślę ze wspomniałby Ci o tym.

reklama
Taaak, wołamy o pomoc @aniaslu 🙏🏼 Niech inne sierpniowe mamy nas zobaczą! jeśli nie nie da, to prosimy o szybką wskazówkę co i gdzie prawilnie założyć, zrobimy to asap ;)
Założone, a jak chcecie dodatkowo dział zamknięty, to proszę jedną z dziewczyn o kontakt ze mną :)

reklama
Do góry