reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Są mamy które czują że będą miały bliźniaki ? Bo ja już wariuje a cały czas za mną ta myśl chodzi a jeszcze za wcześnie nawet przy zarodku bo potwierdzić czy ciąża mnoga czy pojedyncza 😂
Jeśli chcesz bliźniaki to mogę trzymać kciuki:D mi się zawsze marzyły. W tej ciąży nawet przez chwilę o tym myślałam bo ładne przyrosty ale potem przez dwie wizyty wgl nie można było znaleźć nawet jednego pęcherzyka więc jak zobaczyłam jeden też się ucieszyłam:p

reklama
Jeśli chcesz bliźniaki to mogę trzymać kciuki:D mi się zawsze marzyły. W tej ciąży nawet przez chwilę o tym myślałam bo ładne przyrosty ale potem przez dwie wizyty wgl nie można było znaleźć nawet jednego pęcherzyka więc jak zobaczyłam jeden też się ucieszyłam:p
To trzymaj kciuki a ja za Ciebie też będę . Może coś się wykluje jeszcze . A jak nie to trudno najważniejsze żeby zdrowe maluszki były :)

Załączniki

• Screenshot_20241211_213240_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20241211_213240_Microsoft 365 (Office).jpg
    67,5 KB · Wyświetleń: 47
  • Screenshot_20241211_212945_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20241211_212945_Microsoft 365 (Office).jpg
    92,4 KB · Wyświetleń: 44
Podjechałam jednak na sor z tym skierowaniem bo zaczęły mi się delikatne plamienia . Okazało się że bol bez fizjo będzie się nasilał coraz bardziej bo rana wewnętrznie nie zagoiła się,dodatkowo te zrosty bolą . Mam nadal torbiel na lewym jajniku ,trochę urosła bo miała 24 mm teraz ma 27 mm ,ale mam się nie przejmować nią . Zrobił się krwiak koło pęcherzyka ciążowego stąd plamienia . Dostałam duphaston . Ciąża żywa ,zarodek ma 4 mm i uwidoczniono akcje serca . Ale teraz czytam wypis i zastanawia mnie jedna rzecz a nie wspomniał o tym . Na prawym jajniku miałam torbiel krwotoczna a teraz jest napisane jajnik prawy z ciałkiem żółtym ciążowym . Ktoś wie o co może chodzić ? Czy pomylił się czy ciąża bliźniacza tylko jedno rozwija się wolniej ? Bo zgłupiałam

Załączniki

• IMG_20241211_225056.jpg
    IMG_20241211_225056.jpg
    704,8 KB · Wyświetleń: 32
Podjechałam jednak na sor z tym skierowaniem bo zaczęły mi się delikatne plamienia . Okazało się że bol bez fizjo będzie się nasilał coraz bardziej bo rana wewnętrznie nie zagoiła się,dodatkowo te zrosty bolą . Mam nadal torbiel na lewym jajniku ,trochę urosła bo miała 24 mm teraz ma 27 mm ,ale mam się nie przejmować nią . Zrobił się krwiak koło pęcherzyka ciążowego stąd plamienia . Dostałam duphaston . Ciąża żywa ,zarodek ma 4 mm i uwidoczniono akcje serca . Ale teraz czytam wypis i zastanawia mnie jedna rzecz a nie wspomniał o tym . Na prawym jajniku miałam torbiel krwotoczna a teraz jest napisane jajnik prawy z ciałkiem żółtym ciążowym . Ktoś wie o co może chodzić ? Czy pomylił się czy ciąża bliźniacza tylko jedno rozwija się wolniej ? Bo zgłupiałam
Jakby była ciąża bliźniacza to myślę ze wspomniałby Ci o tym.

Taaak, wołamy o pomoc @aniaslu 🙏🏼 Niech inne sierpniowe mamy nas zobaczą! jeśli nie nie da, to prosimy o szybką wskazówkę co i gdzie prawilnie założyć, zrobimy to asap ;)
Założone, a jak chcecie dodatkowo dział zamknięty, to proszę jedną z dziewczyn o kontakt ze mną :)

reklama
Do góry