reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

A takie pytanie z trochę innej beczki - zaraz święta, spotkania rodzinne, dużo osób dookoła itp. Planujecie do tego czasu komukolwiek mówić, czy czekacie min do usłyszenia serca/konca 1 trymestru czy coś?
U mnie rodzice i przyjaciele dowiedzieli się od razu ale to inna sytuacja :-) ciąża wyczekana, po invitro, więc wszyscy czekaliśmy na wyniki bety z zapartym tchem :-) pozostałym powiemy pewnie dopiero za kilka tygodni, jak już będziemy mieć pewność, że wszystko jest okej

reklama
Może tym razem wreszcie będziesz mogła się cieszyć tym etapem w życiu . Powiem ci że przy takiej becie jak widać taki spory pęcherzyk to może dobry znak ☺️ u mnie przy becie ponad 1000 był tylko widać mini ledwo widoczny pęcherzyk . Czekam aż wybije ten 7 tydz i liczę że wtedy już będzie widoczny zarodek . U ciebie teoretycznie wiadomo który byłby to tydzień 20 grudnia ?
20 grudnia teoretycznie powinniśmy to byc 7 tydzień.. licząc ze pęcherzyk rośnie 1 mm dziennie to powinien mieć 24 mm, czyli nie ma opcji żeby nie było zarodka..

A takie pytanie z trochę innej beczki - zaraz święta, spotkania rodzinne, dużo osób dookoła itp. Planujecie do tego czasu komukolwiek mówić, czy czekacie min do usłyszenia serca/konca 1 trymestru czy coś?
Może gdybym poszła na usg przed świetami i być coś już sensownego było. Raczej myślimy ze trochę późnej

Może gdybym poszła na usg przed świetami i być coś już sensownego było. Raczej myślimy ze trochę późnej
Ja planowałam rodzicom i rodzeństwu na koniec pierwszego trymestru a reszcie to jak tam wyjdzie, na spokojnie. Ale może się złamie jeśli będzie wszystko ok i będę już po USG z widocznym sercem.

A pytam o święta, bo ja zaczynam już mieć mdłości i niektóre zapachy mnie drażnią i „boję się”, że coś z zachowania mnie zdradzi albo że ktoś o coś spyta. Przyznać bym się nie chciała a rodzinie kłamać słabo.

Ja planowałam rodzicom i rodzeństwu na koniec pierwszego trymestru a reszcie to jak tam wyjdzie, na spokojnie. Ale może się złamie jeśli będzie wszystko ok i będę już po USG z widocznym sercem.

A pytam o święta, bo ja zaczynam już mieć mdłości i niektóre zapachy mnie drażnią i „boję się”, że coś z zachowania mnie zdradzi albo że ktoś o coś spyta. Przyznać bym się nie chciała a rodzinie kłamać słabo.
Jeśli wszystko po wizycie u gina będzie w porządku to planujemy powiedzieć w święta , bo mieszkamy kawałek od naszych rodzin więc to idealna okazja , bo będziemy wszyscy razem :)

Fakt mdłości najciężej ukryć :D
Po nich ludzie szybko zaczynają podejrzewać.

Dzień dobry, ja do wczoraj zastanawiałam się czy nie jestem w ciąży pozamacicznej. W zeszłym miesiącu wyłapałam biochemiczna. Teraz wychodzi termin na przełomie lipca/sierpnia. Wczoraj na wizycie był widoczny pęcherzyk. W przyszłym tyg idę na wizytę w której ma być już serduszko. Beta z poniedziałku 11400.
Mi ginekolog mówiła że jak pęcherzyk jest w macicy to praktycznie można wykluczyć ciążę pozamaciczna

reklama
Dzień dobry, ja do wczoraj zastanawiałam się czy nie jestem w ciąży pozamacicznej. W zeszłym miesiącu wyłapałam biochemiczna. Teraz wychodzi termin na przełomie lipca/sierpnia. Wczoraj na wizycie był widoczny pęcherzyk. W przyszłym tyg idę na wizytę w której ma być już serduszko. Beta z poniedziałku 11400.
Jaki wstępny termin z OM ? Wpisać cię na listę ?

Do góry