reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

A takie pytanie z trochę innej beczki - zaraz święta, spotkania rodzinne, dużo osób dookoła itp. Planujecie do tego czasu komukolwiek mówić, czy czekacie min do usłyszenia serca/konca 1 trymestru czy coś?
U mnie rodzice i przyjaciele dowiedzieli się od razu ale to inna sytuacja :-) ciąża wyczekana, po invitro, więc wszyscy czekaliśmy na wyniki bety z zapartym tchem :-) pozostałym powiemy pewnie dopiero za kilka tygodni, jak już będziemy mieć pewność, że wszystko jest okej

reklama
Może tym razem wreszcie będziesz mogła się cieszyć tym etapem w życiu . Powiem ci że przy takiej becie jak widać taki spory pęcherzyk to może dobry znak ☺️ u mnie przy becie ponad 1000 był tylko widać mini ledwo widoczny pęcherzyk . Czekam aż wybije ten 7 tydz i liczę że wtedy już będzie widoczny zarodek . U ciebie teoretycznie wiadomo który byłby to tydzień 20 grudnia ?
20 grudnia teoretycznie powinniśmy to byc 7 tydzień.. licząc ze pęcherzyk rośnie 1 mm dziennie to powinien mieć 24 mm, czyli nie ma opcji żeby nie było zarodka..

A takie pytanie z trochę innej beczki - zaraz święta, spotkania rodzinne, dużo osób dookoła itp. Planujecie do tego czasu komukolwiek mówić, czy czekacie min do usłyszenia serca/konca 1 trymestru czy coś?
Może gdybym poszła na usg przed świetami i być coś już sensownego było. Raczej myślimy ze trochę późnej

Może gdybym poszła na usg przed świetami i być coś już sensownego było. Raczej myślimy ze trochę późnej
Ja planowałam rodzicom i rodzeństwu na koniec pierwszego trymestru a reszcie to jak tam wyjdzie, na spokojnie. Ale może się złamie jeśli będzie wszystko ok i będę już po USG z widocznym sercem.

A pytam o święta, bo ja zaczynam już mieć mdłości i niektóre zapachy mnie drażnią i „boję się”, że coś z zachowania mnie zdradzi albo że ktoś o coś spyta. Przyznać bym się nie chciała a rodzinie kłamać słabo.

Ja planowałam rodzicom i rodzeństwu na koniec pierwszego trymestru a reszcie to jak tam wyjdzie, na spokojnie. Ale może się złamie jeśli będzie wszystko ok i będę już po USG z widocznym sercem.

A pytam o święta, bo ja zaczynam już mieć mdłości i niektóre zapachy mnie drażnią i „boję się”, że coś z zachowania mnie zdradzi albo że ktoś o coś spyta. Przyznać bym się nie chciała a rodzinie kłamać słabo.
Jeśli wszystko po wizycie u gina będzie w porządku to planujemy powiedzieć w święta , bo mieszkamy kawałek od naszych rodzin więc to idealna okazja , bo będziemy wszyscy razem :)

Fakt mdłości najciężej ukryć :D
Po nich ludzie szybko zaczynają podejrzewać.

Dzień dobry, ja do wczoraj zastanawiałam się czy nie jestem w ciąży pozamacicznej. W zeszłym miesiącu wyłapałam biochemiczna. Teraz wychodzi termin na przełomie lipca/sierpnia. Wczoraj na wizycie był widoczny pęcherzyk. W przyszłym tyg idę na wizytę w której ma być już serduszko. Beta z poniedziałku 11400.
Mi ginekolog mówiła że jak pęcherzyk jest w macicy to praktycznie można wykluczyć ciążę pozamaciczna

reklama
Dzień dobry, ja do wczoraj zastanawiałam się czy nie jestem w ciąży pozamacicznej. W zeszłym miesiącu wyłapałam biochemiczna. Teraz wychodzi termin na przełomie lipca/sierpnia. Wczoraj na wizycie był widoczny pęcherzyk. W przyszłym tyg idę na wizytę w której ma być już serduszko. Beta z poniedziałku 11400.
Jaki wstępny termin z OM ? Wpisać cię na listę ?

Do góry