reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Wiem właśnie… gdyby się chociaż trzymał około tych 20 to pewnie byśmy odpuścili. Ale że spadł do 17 to chce uniknąć sytuacji że zaraz będzie 14, 10 itp. Wole chyba brać jakiś czas leki na wszelki wypadek niż ryzykować.
Ja biorę duphaston i brałam przez okres poprzednich ciąż. Nie zaszkodzi. Progesteron miałam na poziomie 13.5

@StaraStaraczkaNew a Ty miałaś problemy z donoszeniem ciąży wcześniej, że taka kontrola?
Nie. Tzn miałam w poprzednim cyklu biochema, ale malutka beta itp. A teraz to moja wrodzona natura panikary. Do końca pierwszego trymestru pewnie lekarz będzie już miał mnie dość 😁 wolę sprawdzić co sie da i zadziałać przed ewentualnymi konsekwencjami.

Nie. Tzn miałam w poprzednim cyklu biochema, ale malutka beta itp. A teraz to moja wrodzona natura panikary. Do końca pierwszego trymestru pewnie lekarz będzie już miał mnie dość 😁 wolę sprawdzić co sie da i zadziałać przed ewentualnymi konsekwencjami.
A ile miałaś ostatniej bety ? Ja też jestem panikara. Ale już jak wybila beta 11 tys to przestałam sprawdzać bo to tylko nie potrzebny stres

@Gosia0132 Ty jeszcze oznaczasz betę czy coś? Czy już USG teraz tylko? Ja mam nadzieję, że te 2-3 pobrania w tym tygodniu to już koniec sprawdzania bety i proga. Że potem już tylko wizyty.
Ja już się nie kłuje. Mam dosyć 😅 Ginekolog mi powiedział, że mam się nie przejmować progiem, więc już go nie badam. Bety nie ma już dla mnie sensu. Maluszek jest w macicy gdzie jego miejsce . Już na tym etapie nic nie poradzę. Idę do medi na usg 24.12. Mam nadzieje, że coś ciekawego będzie widać :) Mi zostaje tylko co tygodniowa morfologia. Generalnie ja i tak kłuje się 2-3 razy dziennie 🤣

A ile miałaś ostatniej bety ? Ja też jestem panikara. Ale już jak wybila beta 11 tys to przestałam sprawdzać bo to tylko nie potrzebny stres
W piątek 13.12 miałam 5600. Więc po tym tygodniu, szczególnie gdyby w sobotę lub poniedziałek było serce bety na pewno nie będę już sprawdzać. Bo będą mniejsze przyrosty i będę się stresować

reklama
Do góry