reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Też bd robić sanco. Nie będę robić pappy w tej ciąży bo szkoda mi stresu. W zeszłej była masakra gdy wyszło bardzo duże ryzyko zespołu Downa
To machnij sobie rozszerzone sanco- ma tą samą ceną co podstawowy, ja ostatnio przegapiłam taką informację 🥲

Trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki, żeby tym razem maluch posiedział jak najdłużej i najzdrowiej w brzuchu ✊🏼❤️

reklama
Dziewczyny, ile Wy tych bet robicie, żeby było dobrze? Pytam serio, bo pomimo wieku, dopiero w środę pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski, dziś zrobiłam betę już 3 i jak dobrze pójdzie to liczę, że będzie jeszcze przed 100.... a gdzie tam do tych kosmicznie pięknych Waszych wyników 😂 Mam tylko jedną biedną wyczuwalną żyłkę i każda pielęgniarka tylko "ojojuje" jak ją widzi 🤣

Ja się w ogóle zastanawiam po co robić betę więcej niż 2 razy? 2 razy robi się żeby sprawdzić prawidłowy przyrost, ale więcej? Do wizyty i usg tak na prawdę nic się nie zmieni… i nie mamy wpływu większego na to czy się zarodek rozwinie.
No chyba, że ktoś ma stwierdzoną chorobę i nakaz przez lekarza robienia badań częściej .

Ja też mam kiepskie żyły :p i każdy się krzywi jak je widzi xd trzeba zrobić minimum 2 pomiary co 48 godzin żeby zobaczyć czy przyrost jest powyżej 66%. To świadczy o tym że ciąża prawidłowo się rozwija. Ale na robiłam więcej jak zwykle xd
Dziewczyny, ile Wy tych bet robicie, żeby było dobrze? Pytam serio, bo pomimo wieku, dopiero w środę pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski, dziś zrobiłam betę już 3 i jak dobrze pójdzie to liczę, że będzie jeszcze przed 100.... a gdzie tam do tych kosmicznie pięknych Waszych wyników 😂 Mam tylko jedną biedną wyczuwalną żyłkę i każda pielęgniarka tylko "ojojuje" jak ją widzi

Dziewczyny, ile Wy tych bet robicie, żeby było dobrze? Pytam serio, bo pomimo wieku, dopiero w środę pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski, dziś zrobiłam betę już 3 i jak dobrze pójdzie to liczę, że będzie jeszcze przed 100.... a gdzie tam do tych kosmicznie pięknych Waszych wyników 😂 Mam tylko jedną biedną wyczuwalną żyłkę i każda pielęgniarka tylko "ojojuje" jak ją widzi 🤣

3 😀

Później czekałam już na usg 😉

Ja oszaleję czekając na wtorkową wizytę 😬 jeszcze dziś od rana mnie mdli i brzuch boli 🙄
Pierwsza ciąża bezobjawowo, tak że do 9 miesiąca pracowałam, a tu jeszcze zarodka nie widać, a ja wykończona 🫣

Ja licząc bete 6.070 to 3 (pn, wt i czw), w pon będzie 4. Ale tylko dlatego zeby być spokojna, że rośnie po tygodniu. 2 miesiące temu miałam biochemiczna.
W pierwszej i w drugiej ciąży zrobiłam tylko 2 (potwierdzenie i 48h) i tyle. ;p

reklama
Do góry