reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

By the way - ile kasują wasi prywatni (tacy totalnie prywatni, nie w ramach abonamentów) lekarze za wizytę z usg? Ja się kosmicznie zdziwiłam jak usłyszałam 600 zł... Wiem, że to jedna z droższych przychodni w moim mieście, ale 4 lata temu płaciłam 400 i to już mi sie wydawało dużo...
200zl płacę za wizytę. Pewnie sporo zależy od miasta

reklama
By the way - ile kasują wasi prywatni (tacy totalnie prywatni, nie w ramach abonamentów) lekarze za wizytę z usg? Ja się kosmicznie zdziwiłam jak usłyszałam 600 zł... Wiem, że to jedna z droższych przychodni w moim mieście, ale 4 lata temu płaciłam 400 i to już mi sie wydawało dużo...
U mnie wizyta plus usg 300

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę i gratuluję jednocześnie, liczę że we wtorek wieczorem również będę mogła podzielić się taką piękną nowiną, super że już prawie wszystkie macie serduszka ❤️ obyśmy, wszystkie z końcem stycznia mogły się cieszyć a w sierpniu wielkie spotkania na porodówkach 😂

Ma to swoje plusy i minusy. Plusem na pewno, że czas bardzo szybko leci. O ciąży praktycznie nie myślalam w pracy, bo nikt w sumie nie wie o niej, co jakiś czas muszę sprawdzać apkę ile to już minęło 😅

W pierwszej ciazy sto razy dziennie sprawdzałam i czytałam o rozwoju w każdym tygodniu i jakiej wielkości jest dziecko jaki to owoc 🤣 a każdy dzień był taaaaki długi. a teraz... właśnie sprawdziłam, że zaczynam ósmy tydzien 😁😁
Ja mam to samo... Rano wstaje zbieram młoda do przedszkola , później do pracy tam leci tak czas jak szalony... Ja wogole od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży to nie lubię być siedzieć w domu...

Ja płacę 200zl

Płacę 200 zł z USG :)

250, ale na drugim końcu miasta ;/ bi tu gdzie chciałam Ti chcieli 550.

Ja miałam plan do roku 🤡 Ale jest takim cycoholikiem że ciężko. Obecnie do drzemki i nadal noce, chociaż staram się to redukować i ciężko, ale jakoś idzie... Mam nadzieję tylko że nie ma to znaczącego wpływu na rozwój ciąży, bo czuję że organizm trochę jednak jest wypompowany.
Wiem co czujesz... mam to samo ;)

reklama
Do góry