reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

By the way - ile kasują wasi prywatni (tacy totalnie prywatni, nie w ramach abonamentów) lekarze za wizytę z usg? Ja się kosmicznie zdziwiłam jak usłyszałam 600 zł... Wiem, że to jedna z droższych przychodni w moim mieście, ale 4 lata temu płaciłam 400 i to już mi sie wydawało dużo...
200zl płacę za wizytę. Pewnie sporo zależy od miasta

reklama
By the way - ile kasują wasi prywatni (tacy totalnie prywatni, nie w ramach abonamentów) lekarze za wizytę z usg? Ja się kosmicznie zdziwiłam jak usłyszałam 600 zł... Wiem, że to jedna z droższych przychodni w moim mieście, ale 4 lata temu płaciłam 400 i to już mi sie wydawało dużo...
U mnie wizyta plus usg 300

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę i gratuluję jednocześnie, liczę że we wtorek wieczorem również będę mogła podzielić się taką piękną nowiną, super że już prawie wszystkie macie serduszka ❤️ obyśmy, wszystkie z końcem stycznia mogły się cieszyć a w sierpniu wielkie spotkania na porodówkach 😂

Ma to swoje plusy i minusy. Plusem na pewno, że czas bardzo szybko leci. O ciąży praktycznie nie myślalam w pracy, bo nikt w sumie nie wie o niej, co jakiś czas muszę sprawdzać apkę ile to już minęło 😅

W pierwszej ciazy sto razy dziennie sprawdzałam i czytałam o rozwoju w każdym tygodniu i jakiej wielkości jest dziecko jaki to owoc 🤣 a każdy dzień był taaaaki długi. a teraz... właśnie sprawdziłam, że zaczynam ósmy tydzien 😁😁
Ja mam to samo... Rano wstaje zbieram młoda do przedszkola , później do pracy tam leci tak czas jak szalony... Ja wogole od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży to nie lubię być siedzieć w domu...

Ja płacę 200zl

Płacę 200 zł z USG :)

250, ale na drugim końcu miasta ;/ bi tu gdzie chciałam Ti chcieli 550.

Ja miałam plan do roku 🤡 Ale jest takim cycoholikiem że ciężko. Obecnie do drzemki i nadal noce, chociaż staram się to redukować i ciężko, ale jakoś idzie... Mam nadzieję tylko że nie ma to znaczącego wpływu na rozwój ciąży, bo czuję że organizm trochę jednak jest wypompowany.
Wiem co czujesz... mam to samo ;)

reklama
Do góry