reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Mnie trochę męczy to, że nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży. Z partnerem średnio mogę o tym rozmawiać, w sensie przejmuje się moim złym samopoczuciem itp, ale rozmowy o ciąży, co dalej itp itd to już średnio jego działka.

Ale partner zdecydowanie nie chce nikomu mówić jeszcze więc nie naciskam. Dobrze, że mam was.
Może zaproponuj dzień babci i dziadka? Już będzie w miarę bezpiecznie

CD:

Bo nawet jeśli moja prowadząca ginekolog wystawiła by mi jakieś skierowanie uzasadnienie że się klasyfikuje na drugą CC to chyba w praktyce jest tak, że jeśli ona w tym szpitalu nie pracuje to mogą to podważyć ?

Ja też nikomu nie chciałam mówić dopiero po 1 trymestrze ale jak test wyszedł pozytywny to mój od razu papla rodzicom powiedział . Ja to Wam współczuję dziewczyny że jeszcze pracujecie . 🥺
Ma to swoje plusy i minusy. Plusem na pewno, że czas bardzo szybko leci. O ciąży praktycznie nie myślalam w pracy, bo nikt w sumie nie wie o niej, co jakiś czas muszę sprawdzać apkę ile to już minęło 😅

W pierwszej ciazy sto razy dziennie sprawdzałam i czytałam o rozwoju w każdym tygodniu i jakiej wielkości jest dziecko jaki to owoc 🤣 a każdy dzień był taaaaki długi. a teraz... właśnie sprawdziłam, że zaczynam ósmy tydzien 😁😁

1,9 cm dzidzi z bijącym serduszkiem 160 🥰🥰🥰🥰🥰 ależ się cieszę! Kolejna wizyta za trzy tygodnie 🥰🥰🥰
IMG_2907.jpeg

CD:

Bo nawet jeśli moja prowadząca ginekolog wystawiła by mi jakieś skierowanie uzasadnienie że się klasyfikuje na drugą CC to chyba w praktyce jest tak, że jeśli ona w tym szpitalu nie pracuje to mogą to podważyć ?
Z tego co wiem to kwalifikacje na CC przechodzi się w wybranym szpitalu u wskazanego lekarza. Jeśli rodzisz tam gdzie prowadzisz to problem się jakby sam rozwiązuje :)

reklama
Do góry