reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Średnio na jeża, już mi nawet lekko niedobrze ze stresu 😩😩😩

Ja się wczoraj naczytałam o złym wpływie usg i na lajcie dzisiaj szłam bo chciałam odmówić usg. Tak dobrze czytasz 😃 ale lekarz mnie uspokoił a dwa byłam u niego pierwszy raz bo to z pakietu PZU i mówi że musi zrobić żeby mieć potwierdzenie. I mnie namówił 🙈 ale warto było!

Mnie trochę męczy to, że nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży. Z partnerem średnio mogę o tym rozmawiać, w sensie przejmuje się moim złym samopoczuciem itp, ale rozmowy o ciąży, co dalej itp itd to już średnio jego działka.

Ale partner zdecydowanie nie chce nikomu mówić jeszcze więc nie naciskam. Dobrze, że mam was.

A który wyszedł Ci tydzień? Było duże przesunięcie względem terminu miesiączki czy żadnego?
Nie robił wymiarów bo to nie mój prowadzący lekarz tylko inny do którego chodziłam na PZU/NFZ . Byłam po skierowanie na badanie poziomu wit D3.
Więc USG zrobił na szybko bo mówi że prowadzący zrobi mi dokładne z wymiarami itd(a to za 5dni więc luz). Serduszko bije a cystą mam się nie przejmować. Jeszcze kazał mojego prowadzącego serdecznie pozdrowić bo się dobrze znają 😃

Mnie trochę męczy to, że nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży. Z partnerem średnio mogę o tym rozmawiać, w sensie przejmuje się moim złym samopoczuciem itp, ale rozmowy o ciąży, co dalej itp itd to już średnio jego działka.

Ale partner zdecydowanie nie chce nikomu mówić jeszcze więc nie naciskam. Dobrze, że mam was.
Nawet rodzicom nie powiedzieliście?

Ja czekam, bo tyle się naczytałam o tych wcześnych a czasem nie wczesnych poronieniach, że nie chce robić rodzinie nadziei póki nic nie wiadomo ale mamie i tacie chyba powiem po pierwszym USG, a teściom i innym bliskim dopiero po 14 tygodniu 🙈

Ja powiedziałam tylko mamie i siostrze . No i oczywiście jako pierwszy dowiedział się mój Paweł . I to 3 osoby które dowiedziały się ode mnie aleeeee tak się ucieszyli , że powiedzieli jakimś 505985 osobom 😛 Ja czekam do tych prenatalnych 22.01 i chyba dopiero zacznę naprawdę się cieszyć , albo będę denerwować się czym innym ;)

reklama

u mnie poza rodzicami i dziećmi też nikt nie wie

Mój chłop pyta jak się czuję i ogólnie wspiera ale chyba jeszcze mamy taką blokadę po stratach że nie umiemy się do końca cieszyć planować ,jakbyśmy trochę nie wierzyli w to że to sie dzieje

Do góry