reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Chyba nigdy nie ma "idealnego" wieku na ciążę, zawsze coś mogłoby być lepiej, mam 26 lat i z kolei mogłabym być bardziej ustatkowana finansowo, mieszkanie wynajmujemy, kariera odroczy się w czasie także chyba te nasze maluchy po prostu przychodzą w czasie kiedy po prostu damy radę, mimo,że będzie ciężko i "nieidealnie" 🥰
Nigdy nie ma odpowiedniego czasu na ciążę. Albo człowiek jest za młody i nic jeszcze nie osiągnął, albo osiągnął już to co chciał i jest już starszy. :p wszystko ma swoje plusy i minusy.

reklama
moja starsza córka przez 2 lata swojego życia nie przespała ciągiem w nocy dłużej niż 30 min… zwykle płakała od 24 do 5 rano 🤣 młodsza budziła się co 1,5 godziny i to był luksus
Mój zaczął przesypiać nocki jak miał 2 miesiące. Ale niestety to się skończyło jak zaczął się w nocy przekręcać na boki i na brzuch. Wtedy zaczelo się wstawanie co minutę do niego. Potem zaczął spać całe noce gdzieś jak miał 2 lata xd

Też mam takie wrażenie u siebie xd do tego kaszel dalej mnie wkurza i zaczynam się stresować czy nie zaszkodzę nim maluchowi
skąd te plamienia… nawet okres u mnie tyle nie trwał .. mnie też odkaszluje. Syrop z cebuli i czosnku do tego inhalacje. Co najgorsze suche powietrze potenguje jakiś nawilżacz powietrza masz ?

Mnie też najbardziej przejechały psychicznie nieprzespane nocki, budzenie się w nocy co 40 minut dla mnie to był dramat , chodziłam w dzień jak zombie myślałam tylko żeby się położyć wszystko mnie drażniło i trwało to z dwa lata dlatego tak długo odkładałam plan na drugie dziecko, teraz już zapimnialam, zregenerowałam się to jazda będzie od początku 🤪

Mój synek to był aniołek jak was czytam. Przesypial noce - nawet musiałam budzić na karmienie. Później jak trochę był starszy to jak zaczynał płakać to bujnelam łóżeczkiem i szedł spać. A jak skończył 1,5 roku śpi sam w swoim pokoju w lozku 🥰

reklama
Mój synek to był aniołek jak was czytam. Przesypial noce - nawet musiałam budzić na karmienie. Później jak trochę był starszy to jak zaczynał płakać to bujnelam łóżeczkiem i szedł spać. A jak skończył 1,5 roku śpi sam w swoim pokoju w lozku 🥰
Podobno pierwsze dziecko jest takie na zachętę :p
Mój dawał tak popalić że stwierdziłam że trzeba być idiotka żeby świadomie zdecydowac się na kolejne dziecko po tym co przeszłam x) jak zaczął przesypiać nocki gdzieś po 2 latach to powoli zaczęłam gdzieś tam o tym myśleć. Jak miał 3 latka to zaszłam niestety straciłam ta córeczkę w 24 tc. Teraz kolejny raz się udało i zobaczymy co życie pokaże :) najważniejsze że ten etap kiedyś mija, tych nie przespanych nocek :D

Do góry