reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
pije takie herbatki od dawna codziennie już w ogóle jak się dowiedziałam o ciąży. Piję p.r.e.n. ..a. Len saszetki wcześniej syrop , no nosa psikam inhalacje i teraz okłady zimne
to powinno nie długo pomoc , teraz jest też taka pora roku ,raz zimno ,raz ciepło . U mnie dziewczyny co chwilę katar lub kaszel i nie jest to bakteryjne żeby był potrzebny antybiotyk . Tylko syrop i inhalacje a i tak za chwilę wraca bo trochę je zawieje .

Nowe dziewczyny które dotarły ostatnio do nas i podały mi wstępną datę porodu ,niech sprawdza czy są na liście . Przed chwilą uzupełniałam ale jak kogoś pominęłam to przepraszam i proszę się upomnieć . Wpisuje tylko dziewczyny które podaja mi datę porodu , nie raz jak wyłapie to przypominam o tym . Te ktore do tej pory nie podały uważam że zrezygnowały z uczestnictwa w grupie .
Ja 31.12 mam wizytę to będzie 6+0

już 16 stycznia prenatalne ? To który to będzie tydzien?
Z USG 11+3, z OM 11+6.
Teoretycznie od 11+0 można walić te badanie śmiało, ale też myślę, czy nie za wcześnie? Ewentualnie te drugie prenatalne z pappa na NFZ zrobię w 12+cos… 🤔

Ogólnie te badanie chce tak wcześnie zrobić, bo w tej okolicy chciałam zrobić SANCO, a przed pobraniem chciałam zrobić zwykłe USG, żeby (brutalnie mówiąc) spr, czy ciąża się wciąż rozwija, więc pomyślałam, że trochę bez sensu robić co chwilę USG, ale nie wiem już sama

Z USG 11+3, z OM 11+6.
Teoretycznie od 11+0 można walić te badanie śmiało, ale też myślę, czy nie za wcześnie? Ewentualnie te drugie prenatalne z pappa na NFZ zrobię w 12+cos… 🤔

Ogólnie te badanie chce tak wcześnie zrobić, bo w tej okolicy chciałam zrobić SANCO, a przed pobraniem chciałam zrobić zwykłe USG, żeby (brutalnie mówiąc) spr, czy ciąża się wciąż rozwija, więc pomyślałam, że trochę bez sensu robić co chwilę USG, ale nie wiem już sama
Ja podobnie , mam w planach sanco ale przed chcę sprawdzić czy wszystko ok . Mi sam dr wyznaczył termin prenatalnych na 22.01 i to będzie 11+1

Z USG 11+3, z OM 11+6.

ja zawsze robiłam 12+ coś czyli w połowie żeby była najlepsza widoczność i nie powtarzać . I mi wypada na 20 stycznia ,dlatego zastanawiałam się

reklama
Do góry