reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Pewnie na twoim miejscu postąpiłabym identycznie 😊

W pierwszej ciąży skorygowane ryzyko zd wyszło mi pośrednie bodajże 1:360 … spanikowałam i zrobilam nifty - wynik super ! Finalnie dzieciątko umarło niedługo po porodzie, nie miało to związku z genetyka a ciężką wadą serca .

W drugiej ciąży pappa wyszła super . Na USG nie było do czego się przyczepić więc i nifty nie robiłam .
Dzieciątko urodziło się zdrowiutkie .
Bardzo mi przykro :(
A lekarze widzieli podczas USG, że serduszko ma wadę?

Ja mam 10.01, byłam wczoraj u mojej ginekolog ale niestety nic jeszcze nie było widać oprócz ciałka żółtego :( chyba jeszcze przed świętami przejdę się zbadać betę jeszcze raz żeby zobaczyć czy nie spada. Jak wy sobie radzicie z tym czekaniem?? 😅
Ja robiłam ostatnia betę w pon. Była 300coś i już czekam do 2.01. Jakoś spokojna teraz jestem :)

Ja robiłam ostatnia betę w pon. Była 300coś i już czekam do 2.01. Jakoś spokojna teraz jestem :)
U mnie na odwrót, zaczęłam się stresować i wyobrażać mnóstwo scenariuszy jak nic nie widać na usg i się teraz zastanawiam po co ja sobie sama to robię 🤣 może po kolejnej becie się uspokoję

pierwszą wizytę umówili mi gdy będę 8+2 13 stycznia przecież ja osiwieję do tego czasu…i myślę czy nie szukać u innego terminu aby tylko sprawdzić czy kropek jest tam gdzie powinien

reklama
Dlatego tak ważne są badania prenatalne. Eh. Szkoda że nie udało się zoperować tej wady w żaden sposób :(

Odbyły się 2 operacje .
Pierwsza 3h po porodzie .
Druga miesiąc później … teoretycznie udana ale w praktyce podczas próby zejścia z krążenia pozaustrojowego saturację drastycznie spadały .
Próbowaliśmy jeszcze ze sztucznym płucosercem przez tydzień .
Niestety po odłączeniu aparatury serduszko nie podjelo samodzielnej pracy 😔

Do góry