reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

A z tym porodem naturalnym to chyba też nie jest tak, że waga tylko się liczy. głównie obwód głowy, a tłuszczyk to się jakoś przepchnie. 🤣 No ale im cięższe dziecko tym większa szansa, że całe jest większe, w tym i główka 🤡
No u takich "grubasków" to właśnie lekarze się boją najbardziej że główka będzie mniejsza niż brzuszek i dziecko utknie :/ dlatego takie te normy dla cukrzycy ciążowej wyśrubowane (no wiiadomo, że nie tylko dlatego) :D Je jutro idę na to badanie, dotarło co musiało.

reklama
Dziewczyny odebrałam dziś wynik cmv
Nic z tego nie rozumiem ? Ktoś sie zna ? Wychodzi że przeszłam ale czy to zagraża dziecku 😔?

Załączniki

• 17054941560737530347027473143136.jpg
    17054941560737530347027473143136.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 81
no właśnie ona też nie jest jakaś wysoka ale dobrze zbudowana😬 w ciąży przytyła 36kg… miała 21 lat, myślę, że to była ostra trauma dla niej 😵‍💫 ale nie zraziła się i 2 lata później było następne dziecko, trochę mniejsze 😜 jak mówiłam o tym mojemu prowadzącemu to też się zdziwił 😅 ale powiedział, że pewnie miała cukrzycę ciążową i to dlatego, tylko, że w tamtych czasach nikt tego nie sprawdzał i „nie leczył” w sensie nie dbano o to w ogóle bo nie było takiej świadomości
gdy Twój mąż ma urodziny to.nie on... a jego.mama powinna dostawać prezenty 🤣🤣🤣🤣💜

reklama
Do góry