reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja mam jeszcze sprzed 8 lat poduszki ciążowe i właśnie jedna cebuszka, która mi się o dziwo rozpruła z jednej strony i wypadło z niej trochę tego wsadu, no i druga zwykły no name z allegro, która mi się sprawdziła :)
Ja też miałam jakąś z Allegro i mi się sprawdziła :) Nie za gruba, nie za twarda, super. Musi mąż ją ze strychu ściągnąć.

reklama
Dziewczyny, chciałam dołączyć. Termin wstępnie na 30.08. Na stanie zaraz 2 letni chłopaczek, ja zaraz 27 letnia mamuśka 😀 czytałam was od początku, chętnie dołączę do prywatnego wątku, tam się pewnie będę więcej udzielać o ile odpuszczą mnie dolegliwości i będę w stanie jakoś żyć 😩🤢 wizytuje za tydzień, 24.01 w swoje urodziny właśnie. Dzień później urodziny ma mój syncio. 😜
Cześć,
Zapraszamy, choć lista na prywatny już wysłana ale postaram się Ciebie dopisać.

Tak, to jest tragedia, że to zależy od "widzimisię" lekarza, albo położnej jak u mnie. On do niej mówi to co zwykle i ona wypisuje i przybija pieczątki. Ja bym chciała w końcu dostać skierowanie na tsh. Ciekawe czy się doczekam.
Póki co ja po dwóch wizytach dostałam skierowanie tylko na glukozę, mocz, coombsa, morfologię, różyczkę, kiłę i toksoplazmozę. Gdzie 3 ostatnie będę robić dopiero na początku lutego. Fajne tempo, cały NFZ :)
Ja akurat na to nie mogę narzekać. Na pierwszej wizycie na NFZ był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy, a dostałam skierowanie na badania te co na zdjęciu +grupa krwi +przeciwciała i zrobiła mi cytologie. Badania miałam zrobić na kolejną wizytę za tydzień. Nawet byłam trochę w szoku, że nie widać zarodka, a ona już mi daje skierowanie na badania.
USG podobno robi na każdej wizycie ☺

Załączniki

• IMG_20240118_173105.jpg
    IMG_20240118_173105.jpg
    448,8 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Do góry