reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Takie ogóle pytanie do dziewczyn, które już mają malutkie szkraby: po tej pierwszej fali badań, później też tyle tego się robi? Czy już może mniej? Morfologię każą robić co miesiąc?
Mój każe na każdą wizytę mocz i morfologię. Nawet jak wizyty co 2 tygodnie
ja tak samo, nigdy, odkąd wyprowadziłam się z rodzinnej wsi zaraz po maturze, nie byłam u lekarza w ramach NFZ ale mogę też sobie pozwolić na taki „luksus” bo mam prywatną opiekę medyczną z pracy
Ja mam rodzinną (na nfz) w luxmedzie też

reklama
Ja przyjmuje na stałe euthyrox i czasem idę na NFZ po leki to mają problem żeby mi wystawić receptę. No ale muszę je brać bo mam usunięta .
Zależy jaki lekarz 😑
Serio masz problem z euthyrox em żeby Ci wypisali? Może zmień dr. Możesz chyba 2x w roku bezpłatnie. To przecież podstawa. Ja lepiej reaguje na letrox i biorę 125 na stałe. Dobrze że różnica refundowanego i na 100% jest niewielka

Serio masz problem z euthyrox em żeby Ci wypisali? Może zmień dr. Możesz chyba 2x w roku bezpłatnie. To przecież podstawa. Ja lepiej reaguje na letrox i biorę 125 na stałe. Dobrze że różnica refundowanego i na 100% jest niewielka
Tak czasem mają ból żeby wystawić ...
Cytuję "pani jest pod opieką endokrynologa to on powinien pani wystawić "😠 czasem to słyszę. Idę naprawde rzadko na NFZ po euthyrox bo zazwyczaj mój Endo mi wystawia już z zapasem no ale czasem sie zdarzy że nie idę na kontrolę do niego bo nie mam potrzeby a żeby po same leki iść i zapłacić 200 to trochę chore ... Dlatego wolę wtedy NFZ ale jak sie słyszy takie coś to lepiej zapłacić i mieć z głowy . Serio szkoda nerwów.
Ja biorę teraz euthyrox 125 i przed ciążą też tyle brałam . Ostatni robilam TSH to miałam ładnie poniżej 1

Tak czasem mają ból żeby wystawić ...
Cytuję "pani jest pod opieką endokrynologa to on powinien pani wystawić "😠 czasem to słyszę. Idę naprawde rzadko na NFZ po euthyrox bo zazwyczaj mój Endo mi wystawia już z zapasem no ale czasem sie zdarzy że nie idę na kontrolę do niego bo nie mam potrzeby a żeby po same leki iść i zapłacić 200 to trochę chore ... Dlatego wolę wtedy NFZ ale jak sie słyszy takie coś to lepiej zapłacić i mieć z głowy . Serio szkoda nerwów.
Ja biorę teraz euthyrox 125 i przed ciążą też tyle brałam . Ostatni robilam TSH to miałam ładnie poniżej 1
Mi czasami szaleje ta moja niedoczynność.
W poprzedniej ciąży zaczynalam od 50 a skończyłam na 100 i tsh było jakoś 2.5/3
Później ładnie spadło. Teraz na transfer w listopadzie miałam 4.6 tsh.
Żeby nie było córkę mam z transferu przy tsh 3 coś i teraz też tak miałam. Ale znowu leki które biorę (Estrofem) sztucznie podnoszą tsh.
Jestem ciekawa jakia będzie za te 7 miesięcy dawka jak teraz mam 125

reklama
Mi czasami szaleje ta moja niedoczynność.
W poprzedniej ciąży zaczynalam od 50 a skończyłam na 100 i tsh było jakoś 2.5/3
Później ładnie spadło. Teraz na transfer w listopadzie miałam 4.6 tsh.
Żeby nie było córkę mam z transferu przy tsh 3 coś i teraz też tak miałam. Ale znowu leki które biorę (Estrofem) sztucznie podnoszą tsh.
Jestem ciekawa jakia będzie za te 7 miesięcy dawka jak teraz mam 125
u mnie po pozytywnej becie TSH wyszło od razu 3.4, później 2.2, teraz mam 1.99.
W sobotę mam endokrynologa. Pewnie znów dawkę podniesie, bo trochę za wysoko jeszcze przy Hashimoto 🙁

Do góry