reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Że co ja sobie wyobrażam. Że z premedytacją czekałam na dłuższą umowę żeby zajść w ciążę. Że co ze mnie za pracownik, ciągle mnie nie ma w pracy (w ciągu roku byłam dwa razy na tygodniowym urlopie i raz tydzień na l4, bo mnie tak rozłożyło,ze ledwo żyłam i miałam antybiotyk). Ze ona tyle w ZUSie już na mnie wydała, a ja sobie w ciążę zachodzę. Potem to się chyba wyłączyłam, bo tak mi sie wszystko zaczęło trząść, ze myślałam że rzygne na nią...
To polska? Ja bym odrazu skarge na mobbing dała i nagrywała rozmowy.

reklama
trzeba było zapytać ile na Twojej pracy zarobiła skoro wie ile wydała na Ciebie. Co to za teksty do pracownika... co za psychopatka. Powinna dostać pozew o mobbing
Zawsze zaluje, ze takie rozmowy nie sa nagrywane. Znam sytuacje, gdzie chlopak nagral i jeszcze szefostwo bylo oburzone, ze jak smial.

mam nadzieję bo jestem przerazona wizją covid, przechodziłam go 2x i tak strasznie mnie przeczołgało za każdym razem... po 2 tygodnie wyjęte z życia. Myślałam, że umre... Oby to nie było to 😭 dziś kupie testy w aptece i sprawdzę 🙏
Ja po pierwszym błagałam dr po 13dniach o powrót do pracy bo kończyła mi się umowa. Jeszcze pół roku ciężko mi się oddychało. To było na samym początku pandemii. Ostatni miałam w poprzedniej ciąży. Było o niebo lżej chociaż też mnie przeczołgało.
Jak będziesz kupowała test co weź combo. Ja teraz myślałam że mam covid a było rsv

Ja to nie chce się w takie rzeczy z nią wdawać. To jest mściwa baba, a moje miasto jest małe... Ale by się przydało, żeby ktoś ją potraktował podobnie jak ona swoich pracowników. 😤 już nie pierwszy raz ma jakiś problem, ale teraz to przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Domyslalam się, że nie poklepie mnie po plecach i nie będzie gratulować, ale no... 😩

Ja to nie chce się w takie rzeczy z nią wdawać. To jest mściwa baba, a moje miasto jest małe... Ale by się przydało, żeby ktoś ją potraktował podobnie jak ona swoich pracowników. 😤 już nie pierwszy raz ma jakiś problem, ale teraz to przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Domyslalam się, że nie poklepie mnie po plecach i nie będzie gratulować, ale no... 😩
Nasze babcie by powiedziały, że myszy ją zjedzą przez to jak ciężarna potraktowała! 😄

I szczerze, karma do niej wróci.
Teraz już ochłoń, skup się na sobie 😘

reklama
Do góry