reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Mnie było dość ciężko, trzeba się pilnować,co się je, pilnować mniej więcej godzin posiłków, kłuć min 4 razy dziennie. Bardzo dużo produktów nie można jeść np. Ziemniaków, białego pieczywa, ogólnie wszystko ma być zero cukrów. Męczące było też to że każdy posiłek musiał być zbilansowany czyli białko-węglowodany-tluszcze.. nie można było sobie np tam po prostu zjeść jabłko czy coś innego bo wychodziły kwiatki w pomiarach cukru.
Potrafiło mi np wywalić cukier po pomidorach malinowych albo po zjedzeniu o pół kromki chleba za dużo na śniadanie.
Jednak no da się to wszystko ogarnąć I suma sumarum jest to bardzo zdrowa dieta i bardzo często kobiety nie tyją wgl w ciąży wręcz na końcu maja niższa wagę niz na początku.
Będę musiała zakupić glukometr? czy to jest jakoś refundowane? Gdzieś muszę się zapoznać z zalecaniami. ale to w czwartek po wizycie u diabe.

Kurde, wczoraj zakupiłam dietę u Chody dla męża i myślałam, że się podłączę, a tu chyba będziemy jechać na mojej cukrzycowej.

Mnie było dość ciężko, trzeba się pilnować,co się je, pilnować mniej więcej godzin posiłków, kłuć min 4 razy dziennie. Bardzo dużo produktów nie można jeść np. Ziemniaków, białego pieczywa, ogólnie wszystko ma być zero cukrów. Męczące było też to że każdy posiłek musiał być zbilansowany czyli białko-węglowodany-tluszcze.. nie można było sobie np tam po prostu zjeść jabłko czy coś innego bo wychodziły kwiatki w pomiarach cukru.
Potrafiło mi np wywalić cukier po pomidorach malinowych albo po zjedzeniu o pół kromki chleba za dużo na śniadanie.
Jednak no da się to wszystko ogarnąć I suma sumarum jest to bardzo zdrowa dieta i bardzo często kobiety nie tyją wgl w ciąży wręcz na końcu maja niższa wagę niz na początku.
W sedno,nic dodać,nic ująć 🥰

Takie zdj

Załączniki

• IMG_20230103_183440.jpg
    IMG_20230103_183440.jpg
    855,4 KB · Wyświetleń: 90
Jeny właśnie się obudziłam po 2.5 godzinnej drzemce i nadrobiłam. Wczoraj o tej porze ochoczo pisałam o mcflurry i frytkach, a dziś jestem tak blisko pawia, że chyba nie dam rady...

reklama
Do góry