reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

a jaki miałaś wynik na czczo? Robiłaś od razu krzywą, czy już po jednym wyniku stwierdzono cukrzycę?
Ja akurat na czczo zawsze miałam ok coś w okolicy 88, a po krzywej w 26tyg wyszło przekroczenie po 2h i została stwierdzona cukrzyca.
Niektórzy lekarze nawet nie zlecają krzywej jeśli na czczo jest wynik za wysoki tylko odrazu stwierdzają cukrzycę. Ogólnie powinno się zrobić przynajmniej dwa razy glukoze na czczo i jeśli są powyżej normy to odrazu iść na krzywa nie zależnie od tego ze to dopiero początek ciąży

reklama
Ja akurat na czczo zawsze miałam ok coś w okolicy 88, a po krzywej w 26tyg wyszło przekroczenie po 2h i została stwierdzona cukrzyca.
Niektórzy lekarze nawet nie zlecają krzywej jeśli na czczo jest wynik za wysoki tylko odrazu stwierdzają cukrzycę. Ogólnie powinno się zrobić przynajmniej dwa razy glukoze na czczo i jeśli są powyżej normy to odrazu iść na krzywa nie zależnie od tego ze to dopiero początek ciąży
Eh, No zobaczymy co mi gin powie. Chodzę do ginekologa endokrynologa, więc dobrze się składa. Krzywej na pewno mi nie zleci, bo trzustka by mi się kompletnie rozsypała🤷‍♀️

Mi dokładnie wtedy też wyszły 2 kreski, ale to miał być mój 1 dzien okresu.
W piątek byłam na usg (23.12), zarodek miał 4.4mm, ciąża młodsza niż OM , czyli wtedy 6+1,6+2.
Nie wiem z jaką częstotliwością biło serduszko..
Wiec nasze ciążę powinny być podobne, może masz jednak kilka dni -tydzień młodszą i jeszcze wszystko będzie dobrze 🙏

Ja wlasnie wyszłam od lekarza na nfz, byłam wysępić skiero na badania, a w sumie tylko 4 (glukoza, morfologia, toxo i TSH), a tu lekarz mi wypisał całą litanię badań 😅
Mówiłam mu, że jestem po inseminacji i sporą część badań miałam latem, a on że robimy i już 😁 Szzalony!

Załączniki

• 321237159_6289390541090869_4719682153598847640_n.jpg
    321237159_6289390541090869_4719682153598847640_n.jpg
    103,9 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Ja wlasnie wyszłam od lekarza na nfz, byłam wysępić skiero na badania, a w sumie tylko 4 (glukoza, morfologia, toxo i TSH), a tu lekarz mi wypisał całą litanię badań 😅
Mówiłam mu, że jestem po inseminacji i sporą część badań miałam latem, a on że robimy i już 😁 Szzalony!
mi ten na nfz dał większość, która chciał prywatny, musiałam dopłacić jedynie za żelazo i ferrytynę. I anty HBs (ale za późno się zorientowałam, wiec na razie nie zrobiłam)

Do góry