EMilkaaa84
Fanka BB :)
A mnie znowu brzuch boli.. znowu spać nie mogę.. czuje się jak...kolejna wizyta 5 styczeń..ehhh
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie dlatego pytałam czy miałaś od lekarza skiero bo planowalam zrobić ferrytynę, a mało który lekarz zleca Też sobie ją dokupię.mi ten na nfz dał większość, która chciał prywatny, musiałam dopłacić jedynie za żelazo i ferrytynę. I anty HBs (ale za późno się zorientowałam, wiec na razie nie zrobiłam)
ogólnie to poprosiłam o ferrytynę i żelazo lekarkę rodzinną, ale najwyraźniej zapomniała zostawić w rejestracji, więc machnęłam ręką i sama zapłaciłam. Ale prywatny mi zlecił to badanie po tym, jak zobaczył moją morfologięWłaśnie dlatego pytałam czy miałaś od lekarza skiero bo planowalam zrobić ferrytynę, a mało który lekarz zleca Też sobie ją dokupię.
I u mnie też miał być okres, dla własnego spokoju umówiłam się do mojego gina, akurat zwolniło mu się jutro o 18:20, ma bardzo dobry sprzęt i jest sam bardzo fajny, zobaczymy co mi powie. Ja dziewczyny w po 40 więc u mnie te owulacje szaleć mogły lub w ogóle nie występować. Przyjmuję to z pokorą, bo to natura.Mi dokładnie wtedy też wyszły 2 kreski, ale to miał być mój 1 dzien okresu.
W piątek byłam na usg (23.12), zarodek miał 4.4mm, ciąża młodsza niż OM , czyli wtedy 6+1,6+2.
Nie wiem z jaką częstotliwością biło serduszko..
Wiec nasze ciążę powinny być podobne, może masz jednak kilka dni -tydzień młodszą i jeszcze wszystko będzie dobrze
Ja ze względu na moje leczenie metotreksatem morfologię miałam regularnie robioną tj. co 2 miesiące przez 1,5 roku więc z tym jestem raczej na bieżąco Ale akurat żelazo i hemoglobinę zawsze miałam w dolnej granicy więc dobrze pilnować, ferrytyny nigdy nie miałam badanej.ogólnie to poprosiłam o ferrytynę i żelazo lekarkę rodzinną, ale najwyraźniej zapomniała zostawić w rejestracji, więc machnęłam ręką i sama zapłaciłam. Ale prywatny mi zlecił to badanie po tym, jak zobaczył moją morfologię
absolutnie wszystkie wskaźniki anemii hemoglobina, hematokryt, MCV, MCH, RDW. Plus podwyższone leukocyty (przy gorszej anemii to u mnie norma). W pierwszej ciąży miałam transfuzję, teraz wolałabym tego uniknąćJa ze względu na moje leczenie metotreksatem morfologię miałam regularnie robioną tj. co 2 miesiące przez 1,5 roku więc z tym jestem raczej na bieżąco Ale akurat żelazo i hemoglobinę zawsze miałam w dolnej granicy więc dobrze pilnować, ferrytyny nigdy nie miałam badanej.
A da radę jakoś tę Twoją morfo podreperować? Co u Ciebie wyszło najgorzej?
sporo z nas miało tu brązowe plamienia. Bierzesz jakiś progesteron?Część dziewczyny z byłam wlansie w toalecie i na papierze brązowe plamienie, nie wiem co mam zrobić wizyta dopiero w czwartek