Nie z pierwszym w pandemii z tym było ciężko a teraz nie mamy takiej potrzeby, mojemu wystarczy moja żywa relacja z wizytyOd razu raźniej a mam być może niemądre pytanie.. jako że na tym pierwszym usg moze już być serduszko, zabieracie tam swoich mężów/partnerów? Bo tu usg jest dopochwowe i nie wiem jaki jest obyczaj? zawołać go w trakcie wizyty?
Swoją drogą nie wiem czy chciałabym żeby był tam mój mąż jeśli się dowiem że coś jest nie tak
reklama
IdentycznieJa na wizyty męża nie zabieram, jakos tak się przyzwyczaiłam że w poprzedniej ciąży nie mógł że mną chodzić że względu na covid. Zresztą zostaje wtedy z synkiem a nie będę całej familii do gina zabierać
Też w pierwszej ciąży miałam krwiaka i teraz też sobie nie wyobrażam tego. Mam w domu 19 miesięczny żywiołNo właśnie zaleglam pod kocem,nawet młodemu włączyłam bajkę..ehh..ale serio..dokładnie w tym samym czasie..na tym samym etapie,w ciąży z synem miałam ta sama historie..mam nadzieję,że nie mam krwiaka,bo on mnie położył w łóżku na ponad miesiąc..a przy dwulatku,leżenie jest ciężkie do wcielenia
JoannaLaura
Fanka BB :)
U mnie dalej babeczka nie wpuszcza, bo COVID ale najbardziej mi to przeszkadza, bo ja bardzo się stresuje podczas wizyty i dużo zapominam a mój narzeczony by kodował za mnie, albo zacznę włączać dyktafonIdentycznie
U nas bez problemu można. Nawet lekarz sam zaprasza.U mnie dalej babeczka nie wpuszcza, bo COVID ale najbardziej mi to przeszkadza, bo ja bardzo się stresuje podczas wizyty i dużo zapominam a mój narzeczony by kodował za mnie, albo zacznę włączać dyktafon
Chyba na żadnym. Dawniej przed pierwszą ciążą czekając w kolejce do gin, myslałam o tych kobietach "ale zadowolone muszą być". Ale później już wiedziałam, że nie... Ogromny stresCiekawe czy na którymkolwiek etapie ciąży przychodzi względny spokój i brak stresu o malucha?
Gudrun1985
Ja chyba pójde też samaNo ja jutro też wybieram się sama, bo mój akurat jutro pracuje
reklama
Gudrun1985
Witajcie!
Mam 37 lat i moja historia jest dluga i ciezka.. Przeszlam 2 poronienia, gdzie dopiero po nich znalazlam super lekarke, ktora odkryla wodniaka jajowodu. Wodniak zostal usuniety w lipcu, jednak szanse na zajscie naturalne byly male (zle wyniki nasienia partnera plus AMH niezaduzy). Ostatnia owulacja byla z tego zlego jajnika (gdzie nie ma jajowodu) ale lekarka i tak mowila, ze warto probowac i nie takie rzeczy widziala...
Ja juz sie i tak nastawilam na invitro, mielismy sie szykowac na marzec 2023, az tu nagle okres sie spoznial 6 dni.. Bylam pewna ze to dieta Keto na ktora przeszlam w listopadzie zeby schudnac. Stwierdzilam jednak, ze dla spokoju zrobie test. I 2 grube krechy pokazaly sie natychmiast!!
Takze test 14.12, wczoraj Beta wyszla 2900 (!) i jutro ide powtorzyc. Wizyte mam w nastepny czwartek i juz sie doczekac nie moge... Wydaje sie to tak daleko!
Dodam tez ze w ogole nie czuje sie ze jestem w ciazy, zero bolu w cyckach/ brzuchu. No, moze wiecej sikam ale to tyle.
Mam 37 lat i moja historia jest dluga i ciezka.. Przeszlam 2 poronienia, gdzie dopiero po nich znalazlam super lekarke, ktora odkryla wodniaka jajowodu. Wodniak zostal usuniety w lipcu, jednak szanse na zajscie naturalne byly male (zle wyniki nasienia partnera plus AMH niezaduzy). Ostatnia owulacja byla z tego zlego jajnika (gdzie nie ma jajowodu) ale lekarka i tak mowila, ze warto probowac i nie takie rzeczy widziala...
Ja juz sie i tak nastawilam na invitro, mielismy sie szykowac na marzec 2023, az tu nagle okres sie spoznial 6 dni.. Bylam pewna ze to dieta Keto na ktora przeszlam w listopadzie zeby schudnac. Stwierdzilam jednak, ze dla spokoju zrobie test. I 2 grube krechy pokazaly sie natychmiast!!
Takze test 14.12, wczoraj Beta wyszla 2900 (!) i jutro ide powtorzyc. Wizyte mam w nastepny czwartek i juz sie doczekac nie moge... Wydaje sie to tak daleko!
Dodam tez ze w ogole nie czuje sie ze jestem w ciazy, zero bolu w cyckach/ brzuchu. No, moze wiecej sikam ale to tyle.
Podziel się: