reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Od razu raźniej 😃 a mam być może niemądre pytanie.. jako że na tym pierwszym usg moze już być serduszko, zabieracie tam swoich mężów/partnerów? Bo tu usg jest dopochwowe i nie wiem jaki jest obyczaj?🤪 zawołać go w trakcie wizyty?🙈
Swoją drogą nie wiem czy chciałabym żeby był tam mój mąż jeśli się dowiem że coś jest nie tak 😪
Nie z pierwszym w pandemii z tym było ciężko a teraz nie mamy takiej potrzeby, mojemu wystarczy moja żywa relacja z wizyty😆

reklama
No właśnie zaleglam pod kocem,nawet młodemu włączyłam bajkę..ehh..ale serio..dokładnie w tym samym czasie..na tym samym etapie,w ciąży z synem miałam ta sama historie..mam nadzieję,że nie mam krwiaka,bo on mnie położył w łóżku na ponad miesiąc😏..a przy dwulatku,leżenie jest ciężkie do wcielenia😐
Też w pierwszej ciąży miałam krwiaka i teraz też sobie nie wyobrażam tego. Mam w domu 19 miesięczny żywioł 🤣

Dziewczyny, a tak się zastanawiam, może któraś mi podpowie. Załóżmy, ze będzie wszystko Ok. Jak się zachodzi w ciąże na urlopie wychowawczym to co dalej? Jak dostać l4? I w którym tygodniu najlepiej iść?

reklama
Witajcie!

Mam 37 lat i moja historia jest dluga i ciezka.. Przeszlam 2 poronienia, gdzie dopiero po nich znalazlam super lekarke, ktora odkryla wodniaka jajowodu. Wodniak zostal usuniety w lipcu, jednak szanse na zajscie naturalne byly male (zle wyniki nasienia partnera plus AMH niezaduzy). Ostatnia owulacja byla z tego zlego jajnika (gdzie nie ma jajowodu) ale lekarka i tak mowila, ze warto probowac i nie takie rzeczy widziala...

Ja juz sie i tak nastawilam na invitro, mielismy sie szykowac na marzec 2023, az tu nagle okres sie spoznial 6 dni.. Bylam pewna ze to dieta Keto na ktora przeszlam w listopadzie zeby schudnac. Stwierdzilam jednak, ze dla spokoju zrobie test. I 2 grube krechy pokazaly sie natychmiast!!
Takze test 14.12, wczoraj Beta wyszla 2900 (!) i jutro ide powtorzyc. Wizyte mam w nastepny czwartek i juz sie doczekac nie moge... Wydaje sie to tak daleko!
Dodam tez ze w ogole nie czuje sie ze jestem w ciazy, zero bolu w cyckach/ brzuchu. No, moze wiecej sikam :D ale to tyle.

Do góry