reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Powiedzcie mi a janiki mogą lekko promieniować do pleców? No takie rozpieranie, ciągnięcie? Bez plamień

Tutaj Ci napisałam co myślę o tym. :) Przyznam, że tam nie zauważyłam, że chodzi o lewy. Jak lewy to nie wyrostek.

Załączniki

• c3db229e-720b-4972-95c9-d408f8637b28.jpeg
    c3db229e-720b-4972-95c9-d408f8637b28.jpeg
    78,9 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Dziewczyny, niedługo sylwester, więc rzucę temat alkoholu bezalkoholowego🤣 poza piwem, pilyście kiedyś jakieś inne trunki 0%? Dzisiaj znalazłam stronę, na której są whisky, giny, wódki itd z 0% alko. I nie wiem, czy warto coś takiego kupować i przede wszystkim czy nam wolno coś takiego (chociaż niby jak zero to zero🤔)
podobno resweratrol (w czerwonym winie) jest w ciąży niewskazany, ale czerwone wina 0% i tak są niezbyt smaczne

Tak 10:30 a Ty? 💕

Nie dziękuje 🥺💕💕

bez sensu jeszcze moim zdaniem, może poczekajmy aż będziemy miały wszystkie z usg określone? I tak pewnie się przeniesiemy na prywatne jak wszystkie dziewczyny do nas dotrą 💕
ja 13:20, najgorzej tak w środku dnia, wolałbym albo rano albo wieczorem

Co do wątku prywatnego to jak najbardziej jestem za, bo hmmm… mnie osobiście trochę irytuje jak ktoś z zewnątrz wskakuje na chwilę tylko po to, żeby coś z doopy skomentować często jeszcze złośliwie. Ale tak jak dziewczyny piszą, wstrzymałabym się jeszcze chwilkę

Powiedzcie mi a janiki mogą lekko promieniować do pleców? No takie rozpieranie, ciągnięcie? Bez plamień
Mnie od samego początku boli właściwie tylko lewy jajnik. Nie wydaje mi się, żeby promieniował do kręgosłupa, ale sam ból jest ze mną jeszcze zanim zrobiłam test. Na początku bolał ciągle, teraz są chwile, że nie boli, ale i tak przez większość czasu mnie jednak boli. Szukałam wcześniej o tym info gdzieś w necie i znalazłam, że to nie jest nic niepokojącego i przestałam drążyć.

podobno resweratrol (w czerwonym winie) jest w ciąży niewskazany, ale czerwone wina 0% i tak są niezbyt smaczne

Nigdy o tym nie słyszałam. Co to za składnik? Wina ogólnie nie lubię, więc raczej w wina zero nie będę celować, ale nie sądziłam, że jest coś poza alkoholem w tych napojach, co może zaszkodzić.

Co do wątku prywatnego to jak najbardziej jestem za, bo hmmm… mnie osobiście trochę irytuje jak ktoś z zewnątrz wskakuje na chwilę tylko po to, żeby coś z doopy skomentować często jeszcze złośliwie. Ale tak jak dziewczyny piszą, wstrzymałabym się jeszcze chwilkę

Ja trochę nie rozumiem, że komuś tak się chce przeglądać wątki, które go nie dotyczą. Współczuję nawet trochę, bo to wygląda tak, jakby nie miał co w życiu robić i sensem było przeglądanie wszystkiego co się dzieje na forum. Skąd na to czas znaleźć...

Też mnie to irytuje🤔😂😉

reklama
Mnie od samego początku boli właściwie tylko lewy jajnik. Nie wydaje mi się, żeby promieniował do kręgosłupa, ale sam ból jest ze mną jeszcze zanim zrobiłam test. Na początku bolał ciągle, teraz są chwile, że nie boli, ale i tak przez większość czasu mnie jednak boli. Szukałam wcześniej o tym info gdzieś w necie i znalazłam, że to nie jest nic niepokojącego i przestałam drążyć.

A wiesz może z którego miałaś owulacje? Może właśnie lewy. Ten po owu cały czas w ciąży jest powiększony względem drugiego. Ma jeszcze ciałko żółte ciążowe, które jakoś tam pracuje i być może zmienia rozmiary (nie mam 100 % pewności), więc ma prawo pobolewać, ale raczej nie stałym bólem i nie bólem nie do wytrzymania. Dlatego każdy ból niepokojący ja bym konsultowała z lekarzem. Niemniej w większości te bóle nie znaczą nic złego.
Ja sama trochę świruje, jak mi coś zapulsuje, zakłuje, pociągnie. Raz się w nocy obudziłam z okropnym skurczem i dużym bólem macicy. W sekrecie Wam powiem, że miałam wtedy sen erotyczny ale ćsiii 😂 ból po jakimś czasie przeszedł, ale wpadłam w panikę, że przez senne seksy, na które nie mam wpływu poronie... 😉

Do góry